söndag 16 januari 2011

Intervju med Germe!

De senaste omgångarnas hetaste spelare har varit Stefan Germerud som både noterats mer i målprotokollet, men även tagit ett kliv i SN:s svaljakt*. Slängde iväg några frågor för att fånga upp hans tankar om sina egna prestationer, lagets situation och landslagets chanser i VM.


Lagets poängmässiga kräftgång fortsätter ju, men de senaste två matcherna har du verkligen klivit fram. Vad beror denna uppgång i form på och finns det mer att ge?
Ja det har varit tungt för laget ett tag, men det kanske börjat släppa lite mer framåt för mig. Lite stöddigt så tycker jag väl att det gått ganska bra bakåt hela säsongen. Det syns ju dock inte i målprotokollet i tidningen...

Framåt så har jag väl både fått spela lite mer och lyckats göra lite fler mål. Jag har nog aldrig varit en spelare som på egen hand gör 10 mål match efter match även om jag spelat bra, men jag tycker att vi blivit bättre på att släppa bollen till varandra i anfallet sista matcherna och det spelet passar mig. Blir det en liten lucka så kastar jag in både kroppen och bollen där!

Och mer att ge finns det alltid. Det är viktigt att inte bara räkna mål. Antal avslut, passingar, tekniska fel, försvar. Allt räknas och det finns nog en hel del att ta av!

Så länge jag har varit i föreningen har du alltid haft en sliten kropp. Hur känns det just nu?
Ja det är självklart en viktig del också. Jag har fått träna på bra och varit relativt skadefri ett tag. Det har gjort stor skillnad också att Kent och Peter tagit över en del av mitt tränaransvar så jag kunnat koncentrera mig mer på mitt spel och min träning.

Jag tvingades trappa ner på träningen för ca 6 år sedan efter att först ha slagit nyckelbenet ur led två gånger och sedan fått problem med knäna när jag var lite ivrig att komma tillbaka. Jag har fått sprutor och gjort ingrepp i båda knän några gånger mot ”hopparknä” och trodde nog att jag skulle få sluta helt när jag flyttade hem, men det har vänt lite nu, och det är fortfarande vansinnigt roligt att spela!

Det krävs dock en hel del rehab fortfarande istället för ”riktig” träning… Nu är det bara vänster axel, vänster knä, båda tummar, vänster armbåge, höger baksida lår, ett stukat finger och en låsning i nacken som krånglar. Tipptopp med andra ord!

Här ser ni Stefan inför förra säsongen där han hade mer att göra som tränare. Han försöker troligen instruera Viktor i försvarsspel här och jag håller med Brofjord: Hur svårt kan det va?

Inför Ricohmatchen minns jag att du anmärkte på att du och Tobbe Johansson hade samma antal svalor**. Detta trots att Tobbe bara lirat tre matcher med oss den här säsongen. Känns det skönare nu när du gått ifrån?
Ha, ha. Ja det var kanske inget överbetyg till mig som spelat alla matcher tyckte jag då, men det är kul för mig personligen att få visa både mig själv och andra att jag faktiskt kan spela handboll! …men jag hade nog föredragit några överkryssade svalor om jag fått byta mot några poäng till laget. ***

I nästa match väntar IVH borta vilket är en på pappret mycket tuff match. Vad måste vi göra för att få bukt med Boqvist och vinna matchen?
IVH är ett bra lag, men vi har ju samma kvaliteter i laget nu som vi hade mot Eskil i premiären. Vi har gått åt rätt håll sedan jul tycker jag. Jag vidhåller vad jag sa i början av säsongen. Vi kan slå alla lag i serien. Det gäller bara att få ut det på match.

Bit ihop. Spotta i nävarna. Hjälps åt och lita på att vi kan!!


Täby slog dessvärre Eskil medan Tyrold förlorade. Två poäng ner till kval neråt. Är du nervös inför det?
Nja. Det är ju häftigt att spela kval, även om jag helst slipper i detta fall… Vi ligger ju bättre till än lagen under va? Vi ska väl inte börja oro oss för det. Jag tar en tränarklyscha:

Vi kan bara påverka våra matcher och göra det bästa av dem. Lägg fokus på det istället!

På tal om annat. VM är i full gång nu. Ska du se någon match live?
Nej tyvärr. Det är så mycket ändå med jobbet så jag nöjer mig med TV-soffan när jag hinner med!

Vad tror du om Sveriges chanser i mästerskapet?
Har just sett matchen mot Slovakien och satt nästan och drömde mig tillbaka till när jag var på plats i Globen -93 och såg Magnus Andersson och Ola Lindgren dominera på varsin planhalva i tajta tröjor framtagna av Per Carlén. Med det försvar de spelade idag så kanske… KANSKE…

Tack så mycket för ditt deltagande i bloggen Stefan!

* Svalor är en form av poäng som Sörmlands Nyheter ger ut för att bedöma matchens tre bästa spelare.
**Stefan har nu gått från de 4 svalor han och Tobbe hade, till 9 på två omgångar. Jag själv har 14 och Asp har 2351 svalor.
*** Det tror jag inte ett skit på!! haha

Inga kommentarer: