söndag 9 januari 2011

Torsk på Södermalm

Aj. Det sved och det kommer att svida hela natten. Helt magiskt, för jag tycker att vi har rätt bra koll, nästa hela matchen. Fast det är väl så här det går när man är inne i en taskig svit med förluster. Minsta lilla svacka och så rasar allt. 29-26 till hemmalaget efter att vi ledde med 15-12 i halvtid.

Den stora grejen är nog ändå när vi börjar andra halvleken och är en man mer, om jag inte minns helt fel. Tror vi torskar den med 3-0. Visserligen hamnar vi inte i något underläge just precis där men det skickar sådana usla signaler till alla inblandade i IFK-lägret. Well, i slutändan handlar det ändå om att man ska dra dit bollen. Vi saknade inte lägen.

Jag själv brände tre varav två var riktigt bra lägen. De bra lägena kom på pass från Asp. Så jäkla uselt gjort av mig. På träning kan man lattja in bollarna och vara rätt kylig emellanåt men på match, ja då har det låst sig här på slutet när guldlägena dyker upp. Säkert den här negativa trenden som ligger och påverkar i det undermedvetna.

Vi kan inte göra så mycket annat än att köra på här med bra träningar imorgon, tisdag och på torsdag. Kliva in med bra inställning och se till att vi vinner nästa match, hemma mot Lidingö på fredag.

Vad jag minns från matchen är att Pelle gör det bra i målet. Många bra räddningar. Med tanke på Asps magsjuka tidigare i veckan lyckades han ändå ha tillräckligt med krut i kroppen för att åstadkomma ett gäng mål. Viktigt att han satte samtliga straffar också. Hade han varit fullproppad med energi hade säkert det varit droppen som fått bägaren att rinna över, till vår fördel. Han gör det bästa utifrån sin förmåga idag. Germes inledning är väl värd att nämna. Jäklar vad bra han var. När han var som bäst tog orken slut. En efterhängsen förkylning i kroppen påverkar hans lungkapacitet i negativ riktning. Jag satt då på bänken när han bytte ut sig själv.

- Är det hamsterlungorna idag Germe, haha?
- Ja, jag tror det!
- Du är förbaskat bra just nu. Fortsätt så!

Moe satte två fina flippar.

Simon hade en fin mörsare sista minuten som satt ribba in. Snyggt men tyvärr försent när vi låg under med tre, som också var differensen när slutsignalen ljöd.

Annars vet jag inte om det finns så mycket mer att orda om vad gäller oss.

Kort om Ricoh så var Quinones och Järeholm helt matchavgörande och vann matchen åt dem, tycker jag. Enkelt samarbete där Järeholm har en fruktansvärt bra räckvidd och Quinones ett bra hot som endera tar skott själv eller lägger en macka rätt i näven på tvåmetaren på linjen. Den där DIF-målisen, "Ryssen" Åhlström, är förvisso bra men tycker nog att vi låter han rädda lite väl många. Satan i gatan vad stor han blivit sedan jag såg honom sist. Ett muskelknippe utan dess like. Det kan vara så att han käkat upp ett helt gym. Frågan är om han tar mer i bänkpress än våran Peter "PM" Melchersson? Nej, klart han inte gör.

Hans initialer, PM, står framtill på hans matchcoach-tröja. Kenta ville få det till att han är vår Penalty Manager. Peter menade att det saknas ett S efter PM. Då skulle det vara rätt.

Fotboll imorgon på uppvärmningen? Nja, kanske inte. Fast det kan ju vara så också att våra fem raka förluster är en lika stor bedrift som en seger? Att vi därför ska få spela fotboll bara av den anledningen?

Nej, slut på tramset. Imorgon kör vi slut på oss själva. Med eller utan fotboll. Limma in ordentligt nu så kör vi!

Inga kommentarer: