fredag 31 december 2010

Lukas Karlssons VM-uppladdning

- Det var skoj att träna med er!

Lukas fick några avkopplande dagar samt ett par träningspass med IFK här i Nypan innan det, i onsdags, begav sig av till Kolding igen. Att en spelare av Lukas kaliber trivdes i sin gamla klubb kändes förstås bara bra. Det är något speciellt med IFK helt enkelt.


Foto: Gustav Tegner. Lukas under matchen mot Norge i Rosvalla (Nyköping) i januari 2010.

Landslaget och Lukas kommer att samlas i Hamburg på nyårsdagen. Lukas, tillsammans med sin sambo Ida, åker till Flensburg dagen innan för att avnjuta en nyårsmiddag i gott sällskap med landslagets Tobbe Karlsson och de andra svenskarna i Flensburg. Förhoppningen är en god middag som en bra start på vad som komma skall.

Väl i Hamburg väntar match mot Tyskland. Lukas erkänner att det ska bli spännande att starta upp mot ett så bra lag. Efter detta väntar återigen en tuff match för det svenska landslaget. Flyg till Oslo och där väntar hemmanationen på andra sidan planhalvan. Norge har verkligen klivit framåt och förbundskaptenen är svensk och har spelat med Bengan Boys, Robert Hedin, så det är väl inte så konstigt att de är bra.

Efter mötet med Norge drar Lukas och gänget vidare för några dagar i Skåne innan de gulblåa ska köra tre hårda matcher i Danmark mot just Danmark men även Tunisien och Brasilien.


Foto: Gustav Tegner. Efter matchen mot Norge.

Matchen mot Danmark blir extra kul för Lukas. Den spelas nämligen i Kolding. Lukas ställs då bl.a. mot sina klubbkompisar, tillika världsstjärnorna, Lars Christiansen och Bo Spellerberg.

Efter matchandet i Danmark har svenskarna några dagar att slipa på formen innan VM drar igång.

- Ska bli kul att se hur långt vi kommer att gå i VM. Det vi i laget snackat om än så länge har bara varit om första gruppspelet och där hoppas vi kunna spela till oss några poäng som vi kan ta med in i huvudrundan!

Hur har julen varit?
- Jag har haft en kanonbra jul med familj och vänner och så fick jag äntligen träffa min gudson Måns (IFK:s Tommy Dalins son, reds anm). En fantastisk kille som måste fått det mesta från sin mamma. ;-)

Lukas avslutar med några uppiggande ord till mig och hans moderklubb:

- Kör hårt Rille! IFK-Heja!

Treijner & Söderberg önskar Lukas och Ida med sällskap ett skönt nyårsfirande och en givande VM-uppladdning. Därtill självklart fina resultat och prestationer i den stundande VM-turneringen. Invigningen och Sveriges första gruppspelsmatch, mot Chile, spelas i Göteborg den 13 januari med avkast kl 20.15.

Bloggen har alltså all anledning att återkomma till Lukas längre fram med kommentarer direkt från VM.

1 kommentar:

notalp42 sa...

Fina bilder.
/Gustav Tegner