måndag 6 december 2010

Resultat och tabelläget

Nu är det bara att blicka framåt. Ingen idé att sitta på sin kammare och filosofera med "om bara...", "skulle gjort si eller så..." eller "tänk om...". Ny träningsvecka börjar ikväll, vilket innebär nya möjligheter. Det är bara att gilla läget och älska sporten handboll igen.

Tänkte här kommentera omgång 11, som fullbordas på onsdag med mötet HK Lif Blå - IVH Västerås HK. Jag tänkte även spana in nästa omgång som påbörjas på fredag och slutar på söndag.

Omgång 11

Irsta HF - Täby HBK 35-34
En väntad hemmaseger även om man aldrig vet vad Täby kommer med för lag. Att det blev så jämnt, målmässigt, kanske har att göra med en viss underskattning från serietvåan i kombination med att det aldrig är lätt att vinna på beställning.

RP Linköping - HK Eskil 23-27
Ett urstarkt Eskil trummar på och leder serien klart. RP Linköping vägde tydligen lite för lätt, enligt Corren. Eller som Adam Lönn beskrev det i tidningen: -Det kändes som att de varit i gymmet mer än oss, de var verkligen tunga att möta.

IFK Nyköping - Skånela IF 19-33
Vi gick för seger och hade 3-1, inledningsvis. När sedan, den från Peking lånade, Tobbe gick sönder efter 20 spelade i första gick luften ur helt. Skånela visade klassen och kontrade sönder oss i vår borg. Rättvist resultat men det är ny match på söndag. Tuff match väntar men det ska bli kul.

HK Tyrold - Ricoh HK 29-30
Hemmalaget som jagade viktiga poäng i jakten på oss i tabellen. Jag är inte förvånad över resultatet även om jag inte vet hur matchbilden såg ut. Ricoh har ett jämnare och bättre lag, när de vill gå för fullt. Undrar hur många kassar Holmberg fick kruta in för Tyrold?

HK Silwing/Troja - Lidingö SK 30-26
Lidingö verkar vara rejält på gång efter att i förra omgången tagit sin första poäng efter krysset mot Tyrold. Silwing/Troja skulle ju bara vinna den här matchen och gjorde det också, även om det satt hårt inne. Noterbart är att Sonny brände två straffar. Samtidigt saknade Silwing/Troja sin stora fixstjärna, Markus Berg.

Hängmatchen som fullbordar omgång 11

HK Lif Blå - IVH Västerås HK xx-xx
Seriens, enligt mitt tycke, svagaste lag mot ett av de absolut bästa. Kan inte bli annat än en bortaseger. Frågan är bara med hur många mål som Västeråsarna kör över Lindesbergarna med? Kan inte Boqvist göra ett försök med att slå nåt form av målrekord? Sätt in dig själv på planen i 60 minuter och skjut på allt. Mot oss sköt bara "Boken" åtta skott, varav det blev mål på samtliga.

Tabellen som den ser ut innan omgång 11 fullbordas på onsdag.


Omgång 12

HK Eskil - RP Linköping
Eskil kommer inte att göra bort sig på hemmaplan. Alltid svårspelat där. Hemmaseger.

IVH Västerås HK - Lif Blå HK
Guldgruva för "Bokens" gäng som kommer att vinna ännu enklare i returmötet. Fast det är klart, Lif Blå kanske börjar plocka ner lite a-lagsspelare och då är ju inte utklassningen lika självklar?! Hemmaseger hur som helst.

Ricoh HK - Tyrold HK
Kommer säkerligen bli en lika tight match som i förra omgången även om Ricoh kommer att gå vinnande ur denna drabbning. Återigen ny hemmaarena för Ricoh som den här gången får spela i Sjöstadshallen. De har tidigare under säsongen spelat hemma i Eriksdalshallen, Högdalshallen samt Kungliga Tennishallen. Vill ni kan ni få köra i Nyköpings Sporthall också men då ska vi få låna er lyxkonferenslokal på hjul! Tänk på saken.

Lidingö SK - HK Silwing/Troja
Med eller utan Marcus Berg kommer Högdalsgänget att vinna även denna matchen. Silwing/Troja är ett bättre och tyngre lag. Någon gång kommer Lidingö att ta sin första tvåpoängare i serien. Tyvärr inte i denna matchen även om Lidingömammorna kommer att visa sitt fulla stöd.

Skånela IF - IFK Nyköping
Om jag skriver något annat än en hemmaseger kommer ni förmodligen vika er av skratt. Visst kändes vi väldigt långt ifrån förutom inledningsvis när vi hade 3-1 i fredags. Skånela är svårspelade hemma med ett gott stöd från läktaren. De måste vinna om de ska haka på topp-3. Vi har inget att förlora. Aspen är tillbaka. Jag ska även höra om Lukas kan tänka sig en match i IFK-tröjan, så här inför VM. Vi går, som alltid, för seger. Jäkla härligt gäng vi är - IFK (heja)!

Täby HBK - Irsta HF
Irsta, behåll vinterskruden under uppvärmningen så ni blir ordentligt varma. Kanske läge att även testa att lägga lite handbollsklister på självaste skosulan? Kan inte Bajens spelprogram men om de kastar in Hallberg och några till kanske inte bortasegern blir lika förutsägbar. Måste-match för Irsta om de ska hänga kvar i toppen. Tuffare matcher väntar.

Inga kommentarer: