tisdag 7 december 2010

Skavsta - Bergamo ToR

Asp, du är ännu en i raden att utnyttja vår närbelagda flygplats vid Skavsta (Stockholm Skavsta Flygplats om vi ska vara petiga, varför Stockholm? Löjligt.) Vart det en liten love weekend med sambon eller hur skulle du vilja beskriva resan?
Ja, en love weekend är en bra beskrivning. Vi fick halva resan var av varandra i födelsedagspresent, kan man säga.

Till vilken stad flög ni?
Bergamo. Vi landade på Orio al Serio flyplats som är lika mycket Milanos flygplats som Skavsta är Stockholms.

Var det Milano ni bodde i sen?
Nej, vi bodde i Bergamo eftersom flygplatsen ligger 3 km utanför stadens centrum. Till Milano är det ca 8 mil.

Vad åt ni för mat under vistelsen?
Vi värmde tyvärr upp på McDonald’s med en ciabattaburgare men sedan blev det mycket gott och smakrikt med pizza, pasta, fisk och vin (OBS!!! max två!!!) för hela slanten.

Bra att ni höll er till max två! Hur bra var La Bruschetta då?
Grymt bra!!! Bruschettan slår La Cucina med hästlängder. Vi borde testa den vid något lunchtillfälle. Har du tid imorgon då eftersom det inte blev något i måndags????

Ja, vi kanske skulle ta och testa den där La Bruschetta. Get! Som jag förstått det var ni på San Siro och kollade på Milan mot Brescia. Hur var det arrangemanget? Hade de någon Veronica som styrde upp allt?
Jo, det var skaplig ordning på det hela om man säger så men planscherna på Zlatan och Ronaldinho var mindre än våra som man möts av när man äntrar Sporthallen för en Handbollsfredag!


Lisa utanför San Siro.

Coolt! Var Zlatan bra eller?
Han gjorde det han skulle! Hela förarbetet och framspelningen till första och så det grymma 3-0-målet med ett så hårt avslut att man undrar om ens Germes bakhuvud hade klarat av den kombinationen av hastighet och hård boll… ;)

Vad kostade kalaset (resa+kost+logi+nöjen)?
Mer än fyra cl 40-årig Highland Park…


Upphittat kvitto där någon fått för sig att betala vansinniga pengar för 4 cl av det skotska lantvinet...

Har du lärt dig något nytt på resan?
Att La Bruschetta borde ha restauranger på fler ställen än bara Bergamo och Nyköping!

3 kommentarer:

germe sa...

jag har fortfarande susningar i ena örat efter det skott som Asp så stiligt vallade in för någon säsong sedan. - Eller är det bara någons avlägsna "uuuuuuuuuhhhhh" som viskar i hallen ibland efter några misslyckade gymnastikövningar för ytterligare några säsonger sedan? haha!

Anonym sa...

skotskt lantvin????? Trodde det var whisky!!!!!!!!!!!!!!!

Söderberg sa...

Du har så rätt så, anonym. Vi har en på mitt jobb som brukar skoja och kalla whisky för det skotska lantvinet. Roligt tycker.