tisdag 14 december 2010

Idag: Norrland del 2 av 3

Vi saknar Norrlandslag i årets upplaga av division 1 norra. Även förra säsongen var tom på lag från Norrland. Rimbo låg då längst norrut och då pratar vi bara Norrtälje. I årets upplaga av serien är Skånela och Västeråslagen de nordligaste lagen.

Vår första säsong i ettan, 07/08, innehöll Sikeå (Robertsfors) och Brännan (Härnösand). Säsongen 08/09 hade vi Sikeå och Hornskroken (Boden) men sedan ett par år tillbaka huserar alla dessa tre Norrlandsjättar, till handbollslag, i division 2 norra. Denna serie har sex lag från Norrland där Sundsvall ligger längst söderut av dessa lag. Sedan har vi, i tur och ordning Brännan, Sikeå, Strömnäs och på delad förstaplats de bägge Boden-lagen Bodens BK HF och Hornskrokens IF.

För mig var Strömnäs GIF en nyhet på handbollskartan. Aldrig sett eller mött under mina 23 år som handbollsspelare. Strömnäs GIF alltså. Piteå. Pitepalt. Pitemål. Pite Havsbad. Blå Ängeln. Statt. PDOL. Micke Renberg. Tomas Holmström. Mattias Öhlund och skidkillen Niklas Jonsson. Sunes Gatukök och MAX tävlar om att täppa till flest hungriga magar om nätterna på helgerna. Ja, ni hör ju att jag kan en del om Schtaan. Har varit en del i Piteå men visste inte att de hade någon handbollsverksamhet där förutom i Norrfjärden, men det ligger någon mil norrut. Som ni hör och förstår har jag noll koll på Strömnäs GIF:s handbollslag men de gör det bra och parkerar just nu på en kvalplats, som ni kan se.



Hornskroken ser ut att redan ha avgjort serien. Säkert Kenneth Harlin som fortfarande är där och dominerar som han gjorde senaste vevan de var i ettan. AIK verkar också vara ett stabilt lag och lär väl inte tappa och komma under kvalstrecket. Som ni kan se, ifall AIK får någon kollaps i vår, jagar tre Norrlandslag bakom topp-3. Det ser alltså ut som att Norrland fått fram en fin bredd på handbollen och nu ska väl mycket till om inte i alla fall ett lag går upp i ettan. Tänk ändå, vad surt, om bara ”Kroken” går upp av dessa Norrlandslag. Trevligt att åka upp till Boden för 2x30 min. Endast 103 mil från Nypan!!!

Ska ”Kroken” upp så passa på att skicka upp Pite-gänget också så det i alla fall blir två matcher på en helg. Go Pite!!! Kul att få möta ett nytt lag även om Sikeå, med sitt engagemang och arrangemang, hör hemma i ettan. Förresten, kan någon förklara för mig hur Strömnäs kan ligga så högt upp i tabellen, sådär från ingenstans? Kan någon förklara? Har någon ny Pons flyttat till Schtaan?

Våra gamla kombattanter, sedan många år, Djurgårdshof är ju inte helt avsågade heller. Känns konstigt att inte Brejding är kvar där. Han är ju, för mig, Mr. Djurgårdshof även om han varit i en massa andra klubbar också.

6 kommentarer:

tobbew-brännan sa...

Först lite cred för att ni bjuder på en grymt bra blogg.

Nu kommer lite info om Strömnäs då. Strömnäs är relativt nya inom Herrhandbollen efter att man bestämt sig för att sats på ett stadslag i Piteå. Tidigare fanns bara Öjebyn och Norrfjärden som pendlade mellan tvåan och trean.

Klubben har lyckas plocka dom bästa spelarna från dessa klubbarna samt plocka hem en tränad Simon Karlsson från Tumba. Simon är seriens överlägset bästa spelare och gör lite som han vill i årets serie. Att laget dessutom har en riktigt bra målvakt gör ju inte saken sämre och bara det räcker ganska långt i en serie som är sämre än på länge.

Söderberg sa...

Hallå Tobbe!

Tack ska du ha för ljuvlig kritik och dessutom för ett rejält svar om Strömnäs. Tyckte att det var något märkligt med att de låg där de låg när man inte hört talas om de tidigare.

Förresten, ni är ju bra med själva i serien. Kör hårt! Minns fortfarande matchen mot er i er hemmahall. Jäklar, där åkte vi på däng. 35-27. Drygt för en match bara. Hahaha.

Förresten, Tobbe, när vi kom kvällen innan till det här spelarvandrarhemmet så var det låst. Någon vaktmästare fick hoppa ur sin pyjamas för att klä på sig varma kläder och sedan bege sig dit för att öppna. Det luktade nästan mögel därinne i korridorerna. Sedan kom en dialog mellan någon spelare och ledare.

Spelare: Det här var bra sunkigt. Man skulle gladeligen betalat själv några hundringar bara vi fått bo på Scandic.

Ledare: Ja, det var rätt bra pris på Scandic. Det hade räckt med en femtiolapp per skalle.

Förstår du att vi led lite extra? :-)

tobbe sa...

Vi är absolut med men man ska ha i beaktning att vi tappat fem av sex från fjolårets startsexa och det gör ju såklart en del. Snittåldern är på 18,5 så vi kommer om ett par år.=)

Vi åkte ju faktiskt på rätt mycket däng nere hos er också. Så mycket att våran ledare sparkade av mig ett ben i foten i halvtid!(Dock inte med mening. En sjuk olycka!) Så den matchen kommer jag nog inte glömma på ett tag. Eller matchen, blev ju bara första halvlek, andra låg jag på Nyköpings-sjukhus=)

Fortsätt med det magiska skrivandet så man får hänga med i divison 1 handbollen nu när vi inte har några norrlandslag där.

I övrigt har jag kommit igång med skrivandet igen efter ett segt år så vill du hänga med i norrlandshandbollen kan du följa på blogg.brannanhandboll.se

Söderberg sa...

Ska absolut kolla in din blogg Tobbe när jag behöver veta lite om er framfart i division 2 norra.

Tråkigt med alla tapp. Minns era bröder Westerlind. De var duktiga. Är de kvar?

Minns eller hörde inget om det här med din fot. Jäkligt olyckligt för dig och vilken tråkig vistelse, i dubbel bemärkelse.

Det fick vi igen sen efter matchen uppe hos er. Då hade vi dessutom med er tränare i bussen hem. Han bor/bodde här utanför Nyköping.

Mikael Abrahamsson sa...

Saxat från krokens hemsida:
"Våren kommer att bli en betydligt hårdare prövning, framför allt med besvärliga bortamatcher. Visserligen kommer vi endast ha ett dubbelmöte på agendan men däremot bortamatcher mot alla nuvarande topplagen så som AIK (2), Strömnäs (3), Sundsvall (4), Sikeå (5) och Brännan (6)."

Söderberg sa...

Se där Micke. Då var det inte lika självklart med serieseger längre. :-)