onsdag 1 december 2010

Besöket på SN

Kom just hem efter mitt och Rilles möte med Sörmlands Nyheters sportredaktion. Rille är ute och säkrar nytt fint material till bloggen så jag tänkte skriva ner lite om mötet. För min del var det första gången jag äntrade tidningen, medan Rille hängt där tidigare för en 5 år sedan. Rille märkte därför direkt att det köpts in nya bord till sporten och att de placerats lite annorlunda. Frågan är om Rille är lite autistisk? Han har ett sjukt minne i vilket fall som helst. Däremot ingen direkt Rain man-varning.

Hur som helst togs vi emot av Johan Karlsson som visade oss runt på redaktionen och som fixade lite kaffe från en automat. Trodde man hade bryggkaffe som ständigt sattes på nytt, men tydligen jobbar man inte så. Karlsson erkände till och med att han inte ens drack kaffe! Sedan slog vi oss ned och snackade lite strunt med Johan och Björn Andersson. Jag fick chansen att dra mina två storys om mötet med Ekwall på Gotland förra sommaren, samt det lite nyare mötet med Aftonbladets sportredaktion i Sumpan. Jag har ju inga andra att dra men jag tror ändå att jag imponerade lite - jag vill gärna tro det i alla fall!

Sedan anslöt sig Tomas Larsson och det lite mer officiella mötet drogs igång. Det var hårda diskussioner om ersättningar och kreativ frihet från vår sida som mötte krav på ansvar, leverans och kvalitet. Vi brottades fram och tillbaka och vid något tillfälle var vi alla i bar överkropp och utstötte bara gutturala stridsrop medan testosteronet bara pumpade. Efter knappa två timmar föll vi utmattade ihop och satte oss och rökte fredspipa. Vi kom fram till att SN skulle se vilka av våra önskemål som gick att genomföra - främst gällande utseendet på bloggen - medan vi fick fundera över vilka begräsningar som vi kan leva med. Fördelen är ju att vi får tillgång till SN:s bildarkiv samt PR från papperstidningen och webbtidningen. Nackdelen är att vi skulle ha ännu sämre förutsättningar med redigering i bloggen än vad vi har nu. Vi får väl se var det landar till slut, men före jul blir det ingen flytt i varje fall.

Tackar i varje fall SN för att ni tog emot oss och ser fram emot att träffa på er både på fältet och på fika igen! Man skulle kunna sammanfatta mötet typ såhär:

Mottagandet: 3/5
Kommentar: Johan Karlsson gav en fin rundtur på bygget och visade upp byggnaden på ett bra sätt. För att få en fullpoängare hade vi behövt skakat hand med lite tunga reportrar, gärna en applåd för det vi åstadkommit eller åtminstone en high five. Sen undrar man ju vart SN:s Lois Lane var? Om det nu finns nån vill säga. Och då menar jag inte Teri Hatchers gamla nuna, utan givetvis nya Smallvilles Lois som är galet het! Där hade vi haft en femma direkt.


Vart var Lois Lane?

Fikat: 3.5/5
Kommentar: Får man ens ge halva poäng på en skala 1 - 5? Nå, kaffet var ju automatkaffe vilket aldrig är okej. Däremot var biskvin helt magisk och den lyfte allt till ett relativt högt betyg ändå. Miljön gjorde sitt också, när man fick sitta på en sportredaktion och prata om det man gillar mest: sig själv! (och sport då såklart!)

Erbjudandet från SN: 2/5
Kommentar: Lite snålt kan tyckas, men det var lite oklarheter kring hur vi egentligen kunde göra med redigerandet då deras datanisse inte var på plats. Verkar inte finnas så mycket kosing inblandat heller utan mer en handduk med SN:s logga, ett par tofflor och eventuellt en prenumeration. PR från papperstidningen är alltid bra dock, samt tillgång till bildarkivet. Men räcker det? De har ju en kille som skriver för Onyx och man får väl luska vad han får. Vi borde ju dock få mycket mer eftersom vi faktiskt skriver om en sport, medan han skriver om något man gör på rasten i skolan.

Ps. Såg just att Johan Karlsson lagt upp en kortis om vårt möte på Sportbloggen. Jävligt rolig bild på Tornler där som bör ses! En sån bild som ställer fler frågor än vad den besvarar.. Får fråga Danne imorn på träningen om vad som egentligen hände! ds.

Inga kommentarer: