lördag 25 december 2010

Juldagsfotboll

Idag är det då äntligen dags för mig att debutera och deltaga i Gees jultradition - Juldagsfotbollen. Det kommer att vara en härlig blandning med folk under denna fotbollsturnering där handbollen har några representanter. Jag, som alltså debuterar, Asp, Gee (förmodligen tidtagare och domare med tanke på knäskadan), målvaktslegenden Mattis samt Asps anger management-mentor Björkman.

Utöver denna samling klokingar kommer det säkert ett gäng riktiga fotbollsspelare också. Ska bli kul att mäta sina fotbollskunskaper mot dessa herrar och damer. Känner att vi hade behövt ha med bloggkollega Treijner där på liberon idag. Själv känner jag för att ligga och hugga på topp och bara vara sådär känslig med vänsterdojjan som bara jag kan vara. Ok. Möjligtvis kan Tommy "Gazza" Dalin också vara rätt känslig med sin vänsterdojja.

Snackade just med vår forne lagkamrat, den irrationelle Matias Savinainen från Finland. Han har nu avverkat ett halvår av den, i Finland, obligatoriska lumpen. Han muckar i juli. För er som inte känner Matias kan jag meddela att han bor i Riihimäki där också Finlands bästa handbollslag håller hus - Riihimäki Cocks. Matias spelar V6 och han har Finlands bäste V6:a framför sig på positionen i laget - Teemu Tamminen. Nu skadade Teemu knät i höstas och Matias har därför fått chansen att spela i FM-ligan i Finlands överlägset bästa klubblag. Kul för Matias. Det är han värd.

Matias är en riktig kämpe som också är mycket träningsvillig och lojal. Matias kom till oss när han skulle börja på gymnasiet i Oxelösund (1,5 mil från Nypan) och körde alltså på med handboll i IFK under dessa tre år. Studenten tog han i somras. Han har spelat 4 matcher i FM-ligan under hösten och där stått för 3 mål. Med tanke på att han kört hårt med lumpen har han därför bara hunnit träna max två gånger i veckan. Ibland ingen gång. När lumpen är klar, då jäklar Matias. Då är det bara att peta Tamminen! :-)

Har också, nu på förmiddagen, hunnit snacka med Fogel. Han som slickade på istapparna ni vet. Magsjuk hela natten till torsdagen. Fogel mår i alla fall bra nu.

Jag: Jäkla istappar och vara giftiga då!
Fogel: Jaa. Det måste ha varit något i dem.

Fogel fick i sig julmat igår så även han har fått njuta av julen på bästa sätt.

Avslutar med en skön bild på mig och JP efter matchen mellan oss och Bengan Boys här i september.


Foto: Gustav Tegner.

Strax innan bilden togs var konversationen så här:

JP: Va bra ni kanter var idag. Tycker att ni var bäst.
Jag: Ja, tack ska du ha. Det är tack vare dig och din träning du hade med oss. Det gav oerhört mycket!
JP: Va kul. Av det jag såg idag så har ni gått framåt mycket. Nu måste jag vidare men vi ses ju sen ikväll på banketten!
Jag: Absolut. Det gör vi Johan.

Det här blir mitt första och sista blogginlägg för idag. Ha en fortsatt god jul!

Inga kommentarer: