lördag 26 februari 2011

Varken seger eller sked

Kräftgången, eller vad vi ska kalla det, fortsätter för oss i herrlaget. Vi öppnar matchen på ett mycket bra och fint sätt i en fräsch sporthall någonstans i Tyresö. Då menar jag inte Nybodahallen direkt. Vi går upp i en 4-1-ledning och även 7-4. Jepsson är briljant och får in skotten. Simon visar noll respekt och sätter även han ett fint skott eller två. Allt tyder på att vi ska ta en seger. Sedan händer något. Jepsson trampar till konstigt och får knät något översträckt. En rejäl smärta och han får linda och kyla på bänken. Shit, tänkte nog många i IFK-lägret. Hetaste spelaren skadad redan inledningsvis. Efter detta drar vi några alibi-inspel i vanlig ordning, nåt tekniskt fel samt några mindre bra beslut i avsluten. Denna svacka gör att Tyrold kommer ikapp.

Matchen är jämn hela tiden. Tyrold har sedan mot slutet av den första en 2-målsledning men i halvtid leder de bara med ett. Den andra halvleken går lite trögt från vår sida. Det är hela tiden Tyrold som bevakar sin ledning. Vi punktar Holmberg, vilket vi gjort sedan tidigt i den första, men nu börjar de övriga fem att lösa detta. Det blir helt plötsligt stora luckor i vårat försvar trots att vi spelade relativt kompakt i den första.

Det står säkert 20-18 till hemmalaget när rycket kommer. Helt plötsligt står det 26-20. Då tar vi timeout. Det känns nästan kört här för vi får ingenting med oss och kommer inte till så bra lägen heller. Endast Jepsson får in bollarna. Oerhört nyttig och vi får enkla mål genom hans hårda men precisa skott. Domarna gör, enligt många, en katastrofal bedömning på Germerud som kommer i 110 km/h i andrafasen och hoppar in. Tyroldspelaren gör något som säkert lika gärna skulle kunna vara ett rött kort. Han genar in och täpper till luckan. Helt från sidan. Vi får ett frikast istället för straff och två minuter. Ett riktigt påhopp på Germerud och en vansinnig satsning, kan tyckas.

Vi ska inte skylla på domarna heller även om vi var ganska ense om att de dömde det mesta åt hemmalaget. Vi bränner 3 av 4 straffar. Det är direkt underkänt. Några sumpade frilägen dessutom. Viktor kämpar på bra på linjen och i några fall får han inte ens frikast med sig. Det är speciellt i dessa sekvenser som hemmalaget ofta fick en andra chans, tyvärr.

Återigen faller vårat kollektiva spel ihop - pladask. Vi fixar inte matchplanen i 60 minuter vilket är helt uppenbart. Hjärnan, som Kenta pratade om innan matchen, är det H:et som vi inte fixar riktigt. Hjärtat och Hjälpa varandra är de två som funkar bättre. Åtminstone Hjärtat.

Något annat anmärkningsvärt är att inga kantspelare får något läge hos oss, förutom Axel som snappade upp en skott-i-stolpen-retur från Jepsson. Tyrold jobbade förvisso rätt bra mot oss kantspelare men då utnyttjade vi i sådana fall inte luckorna brett.

Finns ganska mycket att ta på. Bara att se fram emot en ny vecka med handboll. Nu blir det helg.

***

Just det. Melcher och Jepsson sov aldrig sked. Däremot fick Jepsson lyssna till kungen på Guitar Hero. När Jepsson själv var mer än nöjd med att få dryga 100 000 poäng satte kungen 1 000 000. Där har ni skillnaden. Några tunga FIFA 11-matcher hade de också på programmet. Melcher kokade också ihop sin beryktade fläskfilé med gratäng samt någon hemlig sås. Den ska jag få receptet på, hoppas jag.

***

Jag har ju varit skäggig som ett as den senaste tiden. Inte rakat mig på 3-4 veckor. Såg värre ut än i en orakad armhåla i fejjan. Tanken var väl att jag skulle ha ett rejält burr lagom till ett ev. kval. Kvalskägg om ni så vill. Dock var jag så förbannad när jag kom hem så jag rakade av skiten. Bort med alltihop bara.


Fast jag ser ju inte sådär skitarg ut på bilden till vänster va? Fast jag var arg. Så är det.

2 kommentarer:

Jocke Tyrold sa...

Domarna gör, enligt många, en katastrofal bedömning på Germerud som kommer i 110 km/h i andrafasen och hoppar in. Tyroldspelaren gör något som säkert lika gärna skulle kunna vara ett rött kort. Han genar in och täpper till luckan. Helt från sidan. Vi får ett frikast istället för straff och två minuter. Ett riktigt påhopp på Germerud och en vansinnig satsning, kan tyckas.

Hade väl inte gnällt om ni fått straff på den...

Grymt bra blogg!!

Söderberg sa...

Tack ska du ha Jocke!