fredag 25 februari 2011

Om en vecka är det Handbollsfredag

Att jag tar upp detta redan nu är för att jag idag mottagit den radiospot som ska rulla på RIX FM nästa vecka. Den är bra den här gången. Jag avslöjar inte vem av spelarna som pratat in men den är bra. Hahaha. Den är verkligen bra. Ska försöka, i vanlig ordning, att få till ett läckert bildspel till detta också.

Fast det är ganska ointressant med Handbollsfredag i dagsläget eftersom vi först ska se till att ta två poäng i Tyresö imorgon i matchen mot Tyrold. Det är alltså Tyrold som fokuset ska ligga på i första hand. Eller, nej, vi ska fokusera på oss själva men ni fattar säkert vad jag vill få fram här.

Förra mötet med Tyrold blev vansinnigt jämnt. Vi vann med 30-28. Med tanke på hur vi båda ligger till i tabellen finns inget som talar för att morgondagens match skulle bli väldigt annorlunda den första. 60 minuter nu grabbar. 60 minuter är det som gäller. Köööööör!!!

***

Som ni säkert vet vid det här laget finns bloggens läsare över hela världen. Den här gången har vi en i Jakarta, Indonesiens huvudstad. Kan det vara en backpacker vi har att göra med, eller vad tror ni? Kan mycket väl vara så. Eller är det Nellie Asp? Hallååå? Är det du?



***

Nu har jag levererat texten, eller nån form av krönika om ni så vill, till IFK:s kansli. Trycket av matchprogrammet sker senare i eftermiddag och på söndag får publiken ta del av mitt alster. Alltså en stor anledning till att pallra sig till Sporthallen på söndag.

***

Följande sitter uppsatt på väggen inne på en av jobbets toaletter:



Vad säger ni? Hur ska man tolka detta? Hur har författaren tänkt här?

***

När Asp gjorde Äpplet sällskap till samlingen inför IFK Skövde mot Täby häromkvällen gick en konversation så här:

Äpplet: Asp, det vore riktigt gött att nolla Tingsvall ikväll.
Asp: Ja, det vore väl nåt...ehh, ja. Satsa på det.

1-0 efter 23 sekunder. Målskytt Albin Tingsvall.

***

Dagen efter matchen träffades samma herrar på stan. De skulle käka lunch tillsammans.

Asp: Nu lunchar vi.
Äpplet: Javisst. Jag ska bara in på Carlings först.
Asp: Ehh, okej. Okej då.
Äpplet: Lovar, det går skitfort. Ska bara in och ta två grejer, betala och gå ut. Skitfort går det.
Asp: Om du säger så, så...

...efter 35 minuter hade Äpplet provat allt som fanns i butiken. En nöjd och en mindre nöjd kamrat kunde sedan gå och äta den där lunchen.

2 kommentarer:

nellie sa...

nix rille inte jag! var i narheten dar men de var tva manader sen! haha nu hittaer du kanske nan som laser i thailand:):)

Söderberg sa...

Stämmer fint. Thai är representerat idag. :-)