söndag 20 februari 2011

Knät höll på Asps löprunda

Igår, lördag, hände det. Andréas "Ironman" Asp hade sprungit från ena sidan Nypan till den andra. Allt för att ta mig med ut på en löprunda. Det var dags för mig att testa knät med löpning. Något jag varit förbjuden att göra under de senaste fyra veckorna.

Förhållandena kunde varit bättre. Snön låg stenhårt packad med ett tjockt lager på varje gångbana. Det var glatt och halt samt -12C i luften. Det var nu eller aldrig.

Underställ, t-shirt, träningsoverall, dunväst, IFK-mössa samt skidhandskar. Det var kittet för mig. Jo, fotbollsstrumpor uppdragna till knäskålarna också. Just det, löparpjuksen var på också. Höll på att glömma det. Ironman körde utan långfillingar och handskar men i övrigt liknande utstyrsel.

Lungorna höll på att sprängas till en början, men det gick över snabbt. Det var ju förbaskat kul att springa igen. Vi drog igenom skogar och terräng och mot slutet låg jag mest i vinddraget bakom denne Ironman. Avslutningsvis körde vi ett pass på gymmet.

Jag känner mig redo. På måndag är det jag som är med och kastar bollar igen. Åh då jäv....

Fast jag ska nog hoppa över själva matchspelet.

På tisdag spelar HK Extra (Heja) hemmamatch mot Kumla. Det skulle vara sagolikt kul att få vara med i den matchen. Det kliar i fingrarna som ni kanske kan förstå. Måste höra med proffset till sjukgymnast om han tycker det är lämpligt. Annars blir det handbollsträning, om jag inte får något bakslag efter måndagens träning.

Ha en skön söndag!

Inga kommentarer: