söndag 27 februari 2011

Mitt alster i damernas matchprogram

Förstår att ni är många som varit nyfikna på vad jag skrev i dagens matchprogram mellan IFK och Eskil. Här har ni alltsammans.

Åsa Wilén lämnade laget i halvtid för jobb och spel uppe i Stockholm. Vilken injektion så länge det varade. Joline Asp står för kamp, ansvar och ledarskap. Andrea Kosoderc har gjort comeback och bidrar med en härlig inställning. Johanna Östergren, Fanny Skogkvist, och Vendela Hartzell har redan växt in i seniorklänningen. Trygghet och stabilitet i Ida Loimi, Sofia Johansson och Julia Svensson. Malin Åkvist har roligt hela tiden och går från klarhet till klarhet. Josefin Heimer var oerhört nyttig så länge axelluxationen höll sig borta. Elina Engström är målsprutan alla lag vill ha. Catrin Warg, alfahonan, satsar hårdast i luckorna. Josefina Ljungberg är en riktig lagspelare som tyvärr har problem med benhinnorna. Anna Behm likaså. Johanna Haddon är alltid redo för inhopp och är en mycket positiv andremålvakt. Ytterligare några tjejer har varit med men dessa, här ovan, är och har varit stommen större delen av säsongen. Strunt samma, ni vet vilka ni är. Sträck på er ni med. All ska ha cred.

- Fantastiskt kul säsong som nykomling. Lovar bättre inför framtiden! Leif Karlsson, ordförande IFK Nyköping handboll.

Ni förstår vilket lagbygge det här är va? Klart ni gör! Då har ändå inte Nellie Asp varit med på den här halvan av säsongen. Just nu finns också chansen att nå division 1-kval. Så även sista matchen mot NKIK (borta) blir betydelsefull. Minst en poäng där och IFK har dessutom tagit poäng av samtliga lag i serien. Urstarkt!

- Tjejerna har verkligen lärt sig vad handboll går ut på. Att man måste ta i och kämpa i 60 minuter. Stor skillnad på det till i år. De har tränat på bra och jag skulle nästan vilja påstå att vi är bäst tränade i serien. Oerhört starka sista 15 minuterna i matcherna. Hade vi haft tillgång till samtliga spelare hela tiden hade vi banne mig vunnit den här serien, det tror jag. Jörgen Elmsäter, en av två tränare i damlaget.

Apropå ledarstaben så är tränarna Anders Hasselkvist och Jörgen Elmsäter samt Anders Ljungberg, som allt-i-allo, ytterst bidragande till årets framgångar. Bra balans i denna konstellation som besitter mycket handbollskunskap.

Ja, jag är avis på damernas säsong fast vi har ett skönt gäng i herrlaget också men resultaten hade gärna fått vara i paritet med damernas. Blir genast roligare då. Stötta oss gärna i vår avslutning på säsongen. Det behövs.

IFK Nyköpings handbollsdamer är nykomlingar i division 2 - glöm inte det så hatten av för damerna!

/Rickard Söderberg, H6:a i herrlaget samt bloggare på Treijner & Söderberg.

PS. Du! Ja, just Du! Vad gör Du 19-20 maj? Jasså, du har inget inbokat? Så bra. Då tycker jag att du ska följa med på årets största handbollsevent Handbollskryssningen.

Inga kommentarer: