lördag 19 februari 2011

Bragden i Hallsberg!

Ja så vill damtränarna Jögge och Hassel kalla matchen mot Järnvägen idag borta i Hallsberg. Seger med 20-15 trots att de åkte med blott åtta spelare inklusive en målvakt. Stort slit och disciplinerat anfallsspel låg bakom segern.

Ser man till tabellen ska det vara seger när IFK:s damer möter Järnvägen - men det är med full trupp. Nu saknade man målsprutan Elina, försvarsklippan Josse och flera andra tunga pjäser. Men det tycks hela tiden dyka upp nya tjejer som levererar! Jag pratade med Jögge och han nämner givetvis kollektivet i en sån här match. Joline blev punktad i princip hela matchen men det skapade ytor för de andra tjejerna. Ida, Fia och Johanna fick ta mycket ansvar bakåt och särskilt Fia har gått framåt nu när Josse skadat sig. Sedan presenterade ytterligare en av -94:orna sig idag då Wendela gick in och hängde tre baljor och gjorde det bra. Men vi får inte glömma att damlaget faktiskt har två jävligt bra coacher också. De har gjort det här damlaget till ett vältränat LAG där de nya kommer in och vågar hela tiden. Bra jobbat där!


Som Joline skriver på sin blogg, är det alltså bara FYRA tjejer från det här lagfotot som var med i truppen mot Järnvägen idag. En riktig bragd att vinna ändå och damerna fortsätter verkligen att imponera.

Inga kommentarer: