lördag 19 februari 2011

Close but no cigar...

Ja, det var nära två poäng igår men det räckte inte hela vägen fram. Försvarsspelet var bättre än på länge och trots att vi bara gör 24 mål, har vi ett bättre anfallsspel där vi oftar tar hjälp av varandra för att komma till lägen. Vi har dessutom många bra lägen som räddas eller missas. I och med bra försvarsspel kommer jag igång i målet igen och räddar en hel del. Men vi har för många svackor och vi får jaga genom hela matchen. Trots det har vi 24-24 och ett bra läge att ta ledningen. Stolpe ut den gången och i anfallet efter får de ett tveksamt mål godkänt.

Vi kämpar i alla fall hela matchen och viker inte ner oss. Starkt av Silwing också naturligtvis som trots att de inte har något att spela för ändå vinner. I år har de ett bättre lag än tidigare och några av deras killar har blivit bättre. Men de är ett trögt lag och när domaren exempelvis uppmärksammade att Olle tar fem steg i varje satsning, fick han det klart svårare. Fem mål ändå visserligen. Men bäst i deras lag är ändå Gustavsson och Berg Loen. Möjligen borde vi punktat Berg redan i första halvlek. Vi tar igen ett fem-målsunderläge på ungefär lika många minuter när vi punktar honom i slutet av andra. Men det är lätt att vara efterklok.

Det är flera som gör det bra idag hos oss och Simon gjorde en av de bättre kamperna på länge. Han visade mot RP att han har spelet i sig och igår tog han fram det igen. Melcher fick en välförtjänt svala i tidningen för sina tre mål. I och med att de lyfte på Jepsson fick han inte riktigt till det men mot slutet gör han viktiga mål och han har ett tungt skytte. Och bakåt jobbar vi mycket mer i djupled och får bra träff på dem. Jag hoppas nu att vi fortsätter på det här sättet och spelar med ännu lite mer hjärna i nästa fight mot Tyrold. Sedan hoppas jag verkligen att RP gör jobbet mot Täby...