tisdag 22 februari 2011

HK Extra (Heja) krossade Kumla HF

De grymma tjejerna Anna och Veronica hade full koll från sekretariatet. Matchen kunde dra igång. Vi satt länge och väl på läktaren och inväntade någon form av ryck. Det stod 1-1 länge efter att Kumla tagit ledningen via en kontring.

- Typiskt jumbomöte. De känner lite på varandra. Ingen vågar ta tag i taktpinnen, sade någon på läktaren.

Lite så var det. Det var nerver. Bortkastade bollar. Tveksamma satsningar och sen, ja sen jäklar brakade det loss. Innan jag ens hann knäppa på kameran stod det 14-4 till hemmalaget. A-lagets Emil Persson tog allt och lite till i målet. Det kontrades friskt. Typiskt att jag inte fick vara med. En kantspelares drömmatch. Bara en massa kontringar. Förresten så var målvaktslegenden Mattis där. Tydligen var det inte han som varit i Guineabukten och surfat in på bloggen. Undrar vem det kan ha varit? Vrakletare? Hmm...

Mattis höll sig vaken dessutom, det var ju handbollsunderhållning på hög nivå. En så smått tillfrisknad Moe Pettersson kunde också njuta av underhållningen och av lillbrorsans underjamare. Satan i gatan vad han sköt - Martin. Han hade verkligen konserverat pricksäkerheten från matchen mot Ljungsbro. Allt satt i nättaket eller i krysset. Vackert.

Bröderna Petterssons pappa Lasse filmade i full-HD. Jenny Andersson filmade högst uppe på läktaren. Det var full bevakning som ni säkert förstår.

I en sådan här match är det svårt att inte ge alla mer än godkänt. A-pojken Jerry Gustavsson var en av dessa men hans nonchalanta straff borde istället ha dragits med kraft, kan jag tycka. Lite jävlaranamma.

- Tänkte förnedra honom med en tumskruv. Hade skruven bara tagit lite innan hade den gått in.

Nja. Bollen var rätt så långt utanför skulle jag vilja påstå. Så, det är historia nu Jerry. Inga mer straffar för dig. Hahaha.

Alltså, Kumla kämpar ju med det de har. Ett par avbytare och de är ju rätt så trötta mest hela tiden som det såg ut. Imponerande att de håller i måste jag säga. Det blir dock inget motstånd för ett ungt och piggt HK Extra (Heja) som kunde göra precis vad som helst, när som helst. Nu ska dock kontraktet vara säkrat. Returmöte i Kumla till helgen. Seger? Ja, det måste bli seger även då. Tränare Antal ska tydligen vara sugen på att lägga straffarna. Gör det!

Noterade just att Martin gjorde 11 mål även i denna matchen. Det är bra. Det är det.

HK Extra (Heja) - Kumla HF 39-12 (18-6)

Målskyttar

HK Extra (Heja)
: Martin Pettersson 11 (2), Johan Lundgren 6, Emil Bergkvist 4, Jesper Göransson 3, Daniel Hagman 3, Johan Lennartsson 3, Hampus Engstrand 2, Niklas Fogelgren 2, Johan Lindelöf 2, Jerry Gustavsson 1, Kristian Josevski 1, Linus Thunholm 1.

Kumla HF: Jonas Engström 4, Andreas Blomdahl 2, Fredrik Ek 2 (1), Olof Moberg 2, Per Johansson 1, Magnus Wistrand 1.

Utvisningar

HK Extra (Heja)
: 1 x 2 minuter

Kumla HF: 3 x 2 minuter

Avslutningsvis, i vanlig ordning, lite matchbilder som jag lyckades plåta. Finns ett gäng till men dessa får representera matchen.


Min kantkollega Jeppe Göransson sliter sig loss på en kontring. Siktar och...


...dräper målisen rätt i skallen. Hampus tar returen och hänger och hänger. Vad händer? tänkte Hampus och höll inne med skottet!


Lennartsson fastnar i blockchokladen. Jerry är sugen på ett inspel.


11-målsskytten Martin sätter här en straff. Lågt i målisens vänstra. Ser ut att gå högt men det var alltså lågt.


Linus. Rätt in i skiten bara!


Emil Persson med matchens räddning. Friläge.


Slangen bjöd på heliumspänst flera gånger om även i denna matchen. Självklart till publikens stora förtjusning. Ett av hans sex mål gjordes i den här sekvensen.


Krille Josevski hoppar och skjuter. Bollen ser ut att bli en satellit fast den letade sig faktiskt in i det bortre krysset. Precis där jag stod och fotade. Krille blev rejält glad efter målet. Bra, man ska visa glädje!


Bergkvist satte väl tre frilägen på raken i den andra halvleken. Ett av målen sitter säkert i mål efter detta fina akrobatiska nummer.


Lennartsson avlossar bössan. A-pojken Jerry håller på att stryka med.


Lennartsson sköt igen och strax innan hade han rivit ner en Linus Hallenius-kopia.


Johan Lindelöf får en knuff i ryggen av någon som var lik Ami James i tv-programmet Miami Ink.


Kumla tyckte inte att detta var en knuff på a-pojken Jerry. Om inte detta räknas som knuff, vad är då en knuff?

Kantkollegan Göransson lyckas alltid få en massa hår i nävarna efter matcherna. Så var det även efter denna matchen. Hmm...lite väl krulligt? Eller? Ser jag fel?! Hjälp mig här, kan det verkligen ha kommit från någons huvud?

1 kommentar:

Anonym sa...

look a liken på ami james har en till grym look a like! djävulen i ballar av stål! länk på honom här nedan!
http://melle.sajberhagen.com/wp-content/uploads/2009/04/satan.jpg