söndag 20 februari 2011

...och de fick en!

HK Extra (Heja) och Ljungsbro HF bjöd på en nervkittlande tillställning i Nyköpings Sporthall på söndagskvällen. Hemmalaget såg till en början ut att gå mot en klar seger där man var det bättre laget i den första halvleken. Siffrorna 17-14 visade också på det.

Den andra halvleken var svajig för hemmalaget. Ljungsbro började punkta bort en för dagen utmärkt spelande Martin Pettersson. Det gav också resultat och tids nog var man också ikapp. Mycket tack vare Oscar Liljegren som gjorde lite som han ville. En riktigt duktig spelare. Tränare Antal gav direktiv att punka bort Oscar, vilket också gav ett hyggligt resultat.

Gustav Lott avslutade matchen på ett mycket fint sätt i målet. Han stängde på kantskotten. Niklas Fogelgren var bra idag också. Synd att han inte kunde kontrollera munlädret när Martin åkte ut på en tvåa. Det resulterade i ett direktrött. Det fina med detta 4 mot 6-spel var att hemmalaget vann den perioden med 3-1. Stabilt är väl ett passande ord för det.

Det var många som var bra i hemmalaget. Daniel Hagman, M6:a, blev serverad fina lägen på linjen och hade där en bra procent i avsluten. Han tog också ett skönt ansvar som M9:a mot slutet när det var dubbelpunkt. Martin får till det ordentligt idag. Hans tunga kullager och avstämda skott gav utdelning gång på gång. Kul för Martin men vi ska samtidigt komma ihåg att detta var division 3. Försvaren i division 1 är lite tuffare. Men jag ska inte förringa hans insats på något sätt. Bra procent i avsluten. Johan Lindelöf fick chansen och tog den. Rakt på mål. Kul att se. Jeppe Göransson visade varför han spelar i a-laget till vardags. Bra ansvar på slutet och han var nära att bli matchvinnare med sitt mål som resulterade i 29-28 och halvminuten kvar. Kvitteringen kom med 3 sekunder kvar.

Rättvist får jag lov att säga. Viktigt för HK Extra (Heja) att det blev en poäng.

HK Extra (Heja) - Ljungsbro HF 29-29 (17-14)

Målskyttar

HK Extra (Heja): Martin Pettersson 11 (1), Jesper Göransson 6, Daniel Hagman 6, Niklas Fogelgren 3, Emil Bergkvist 2, Johan Lindelöf 1

Ljungsbro HF: Oscar Liljegren 12, Gustav Lindh 4, Max Mohsen 3, Oskar Björklund 2, Linus Kampner 2 (1), Anton Nilsson 2, Johan Sköld 2, Joel Arkeklint 1, Klas Lindqvist 1 (1).

Utvisningar

HK Extra (Heja): 5 x 2 minuter

Ljungsbro HF: 3 x 2 minuter

Avslutningsvis lite matchbilder som jag plåtade:


Oscar Liljegren fattade tycke för Gustaf Lindelöfs shorts. Bra grepp.


HK Extras (Heja) bästa spelare ikväll, Martin, gör här 28-28. Viktigt mål.


Jeppe fick lira lite V9:e på slutet. Utmanade och sköt.


Här tog det stopp för en hårt satsande Johan Lindelöf.


A-pojken Jerry Gustavsson fångas upp av Ljungsbroförsvaret.


Daniel Hagman var säkerheten själv i avsluten.


Johan "Slangen" Lundgren kommer i full fart med heliumspänsten. Det var njutbart att se.


Jeppe Göranssons näve var full med hår efter matchen. Får hoppas att spelaren i Ljungsbro inte har en kal fläck på huvudet eller är alltför håröm.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur mycket har Martin Pettersson fått spela i div 1 iår då?