söndag 13 februari 2011

Damerna äger

Om herrarnas insats var usel mot Lif Blå var damernas raka motsatsen idag mot ÖSK Fram HK. 26-22 blev resultatet och IFK inkasserade ännu en vinst och visade återigen upp ett mycket framgångsrikt spel.

Man saknade supertalangen Fanny på H6 som var avstängd samt Josefin på M6, som i förra matchen drabbades av en axelluxation. Tobbes Johanssons syrra Sofia (Fia) klev in på M6 och var mycket bra. Hon visade prov på en inställning á la jävlaranamma och var oerhört nyttig. Elina på kanten gjorde som hon ville och det är vi vana vid. Har ingen koll på hur många mål var och en gjorde men hon gjorde säkert 10. Bästa var när hon direkt på avkast snodde bollen från motståndarna och drog den från halva planen i tomt mål samtidigt som de höll på med ett målvaktsbyte. Elina var magnifik!

Joline var nyttig som vanligt. Ida likaså. Johanna visar framfötterna och tar många skott och gör det bra. Helt orädd. Sådant smittar av sig. Julia gör viktiga räddningar. Catrin hade bra speed och utmanade gärna. Andrea tog lägena på kanten och därmed visade man att alla ville över hela banan.

Alltså, hela laget är ju förbaskat bra. Man blir ju avundsjuk. Sånt här go hade vi säsongen 08/09 när vi vann hela tiden. Vi vann utan att vi hann reflektera över det. Vi vann av bara farten och allt gick så lätt.

Det fanns många matchvinnare i IFK idag.

- Det är tur att damerna finns att gå och kolla på så att man får se lite segrar.

Jag kan bara instämma med Veronica.

Några av bilderna jag tog.


Julias avslutning var riktigt stabil.


Johanna spelar in till Sofia.


Sofia gör ett av sina mål. Även Elina, till höger i bild, visar att hon är spelbar. Alla vill ha boll i damlaget. Så ska det vara.


Ida med ett fint upphopp.


Elina kommer in i banan och dräper. Mål.


Joline avlösar bössan.


Catrin dyker i luckan. En av hennes specialiteter. Orädd.


Catrin lirar ut till Andrea på H6.


Andrea tar läget.

***

Grabbar! Se nu för %¤#@#!? till att plocka fram det här. Nu duger det inte med några inspel bakom ryggen. Nu gäller det att kavla upp ärmarna, kämpa för märket på bröstet och dyka i luckorna. Nu måste glöden fram. Den glöden såg jag inget av igår.

***

Det känns ju lagom kul att lägga ner tid på att göra en film av lördagens utflykt till Lindesberg. Jag tror nog ändå att jag ger mig in på det. Man kan ju inte bara skriva samt göra film när det går bra. Ni läsare måste även få ta del av baksidorna med idrotten. Vi får se hur jag gör.

Inga kommentarer: