tisdag 1 november 2011

Summering så här långt

Nu är det dags för en liten paus i matchandet. Välbehövligt för en del men kanske surt för andra som har ångan och flytet uppe.

För vår del tror jag att det kommer lägligt. Att vi får lite andrum med de senaste tre matcherna i åtanke. En möjlighet att stanna upp och tänka efter. Men det kan lika gärna vara negativt eftersom revanschlusten knappast blivit mindre de senaste veckorna. Bara att göra det bästa av situationen och gilla läget, jobba upp modet och ladda inför nästa fredag när det är Handbollsfredag mot Ricoh HK.

***

Om det är läge för en liten summering, och med facit i hand, är jag inte alls överraskad att tabellen ser ut som den gör - i toppen. I botten, däremot, hade jag förväntat mig att vi skulle ha legat minst femma från slutet. Men sett till matchbilder i några matcher skulle vi haft en poäng mot HK Country, två poäng mot HK Silwing/Troja och vi hade nog allt räknat med två poäng mot Sollentuna HK. Med fem poäng till hade vi legat i mitten.

Men det där är historia och vi kan inte skylla på så mycket mer än oss själva. Skönt att veta att vi har potential att roffa åt oss fler poäng än vad tabellen visar.

HK Eskil kommer att ta hem serien. Andraplatsen känns ganska öppen mellan lag som Tyresö IF, HK Country och RP IF Linköping. Där blir det väl snarare ev. skador/sjukdomar på nyckelspelare som kommer att avgöra eftersom de redan har en fin bredd. HK Silwing/Troja kommer att tampas om platserna 5-7 tillsammans med Ricoh HK och IK Cyrus. Högdalsgänget kommer bara att bli bättre och bättre när de väl får tillbaka sina skadade spelare (och därmed få tillbaka bredden) men de får nog se till att inte tappa bort stora delar av startsexan, som nu senast borta mot HK Country, så värst många gånger till.

Det behövs väl ingen raketforskning för att lista ut att HK Tyrold, Sollentuna HK, vi, Strömnäs GIF samt Täby HBK kommer att kriga på den nedre halvan av tabellen. Det är tydligt att det skiljer en del, redan nu, mellan den övre och nedre delen av serien.

Jag tycker i och för sig att vi är det bästa laget av dessa fem och jag tror att vi kommer att klara oss kvar utan kval. Det kan till och med bli bättre än så om vi plockar några bonuspoäng, som många skulle kalla det, här och där. Något vi redan bevisat att vi har möjlighet att göra om vi bara har lite mer kyla. Givetvis krävs också lite tur, det måste man ha ibland. Men tur förtjänar man och det brukar komma lite per automatik när flytet infinner sig i spelet.

***

Jag drar lite på smilbanden när jag läser att det finns en handbollsklubb som heter BK Bitter.

***

Det är nästan lika roligt som att det finns en orienteringsklubb som heter OK Vilse.

***

Imorgon kommer den första intervjuserien ut som bloggen gjort med några handbollsbröder. Först ut blir bröderna Asp. Ni kan även se fram emot att läsa intervjuer med Östlundarna (Skånela IF) och Tollbringarna (Rimbo HK).

***

Har levererat statistikfilen till HK Silwing/Trojas IT-guru och V6:a, Niklas "Palmen" Palmqvist. Vi får se om han kan få till det lika snyggt som han fick förra säsongen med sin interaktiva statistiksida. Jag lägger en blänkare här när han fått ordning på kodningen. Han kommer att få denna sammanställda statistik, med en viss fördröjning, efter att jag lagt ut de mest heta listorna här på bloggen först.

***

På fredag har vi lite skönt samkväm med laget. Någon form av bollspel i hallen följt av lite bowling, var det tänkt. Men bowlingen var fullbokad så det får bli något annat. Det brukar alltid bli något bra. Viktigt att göra lite andra saker ihop också.

***

Italienaren som var nere och hälsa på i hallen, som jag nämnde tidigare, hette visst Francesco i förnamn. Om han är samma bolltalang som den här Spotti-Totti återstår att se. Men något skönt pastarecept kan man i alla fall hoppas på att få.

***

Dessvärre såg jag inte röken av Francesco igår. Varken när HK Extra (heja!) eller vi tränade.

2 kommentarer:

Palmen sa...

Kolla din inkorg ;)

Rubb sa...

Att Eskil vinner serien tror jag också om inte något väldigt speciellt händer. Ännu säkrare är jag att Täby åker ur sen tror jag att det blir en strid mellan Strömnäs, Sollentuna och Nyköping om vilka som med säkerhet får spela i tvåan. Kvalspel blir det för två av de lagen troligtvis Nyköping och Strömnäs. Tittar man längre upp i tabellen efter Eskil så blir det troligtvis ett riktigt getingbo. Jag hade räknat ut Cyrus efter Tyresö förlusten och kalkylerade stenhårt att de skulle torska mot Rioch. Nu lyckades dom ju vinna men spelar med kniven på strupen igen mot RP vinst där och dom är med i diskussionen igen annars godnatt. Rp kommer att blanda sig i men kommer dom att hänga i hela säsongen tveksamt. Rioch borde va med men vad sysslar dom med. Tyresö är ju där och blir livsfarliga dom har ju även 2 bonuspoäng via segern över Eskil Country verkar tunga att möta och dom är ju där men har inte mött Eskil, Tyresö och Rioch än så där får vi se.