torsdag 3 november 2011

Dubbelt tungt i Trelleborg HBK

Var ett tag sedan jag hörde av vår gamle lagkamrat Simon Skuthälla nere i Trelleborg där han spelar för Trelleborg HBK i Allsvenskan. Snackade högt och lågt med Simon där handbollen såklart låg i fokus.

Trelleborg HBK hade en hygglig inledning på säsongen med fyra poäng av sex möjliga där hemmasegern mot storsatsande LIF Lindesberg särskilt imponerar. Efter detta har det hamnat grus i maskineriet och fem raka torsk är väl inget som något riktigt räknat med i Skånelaget.

- Men vi kör på vi. Det har verkligen gått emot oss efter matchen mot Lindesberg. Men det är bara att köra på och hoppas det vänder snart, sammanfattar Simon den tunga förlustsviten för Treijner & Söderberg.

Ja, inte nog med att det har blivit fem raka förluster. Nu är dessutom en av lagets viktigaste spelare indisponibel för en lång tid framöver.

- Så tråkigt. Daniel Bygdemark drog korsbandet i slutet av vår träning för några veckor sedan. Så det blir operation och han blir borta till i vår.

Simon tycker att han kommit till en miljö där han utvecklar sitt handbollskunnande men ser inga hinder i den tuffa konkurrensen.

- Det är ju det som är roligast. Att vi har två till tre spelare på varje plats som skulle kunna starta, så träningarna är riktigt utvecklande.

Det låter ändå på Simon som att handbollslivet leker, trots den tunga förlustsviten, för han är där för att utvecklas och det verkar han göra.

- Ja, det har gått bra när jag har fått spela så det känns jättebra

Och lite särskilt bra gick det för Simon i den tuffa bortamatchen mot serietrean VästeråsIrsta HF med Martin Boquist i spetsen. Ett plus i kanten till Simon där alltså och det är glädjande att höra att han tar för sig i landets näst högsta serie.

***

Simons målfacit och lagets resultat hittills:

HP Warta - Trelleborg HBK 42-32, Simon 2 mål
Trelleborg HBK - HF Kroppskultur 21-24, Simon 2 mål
VästeråsIrsta HF - Trelleborg HBK 34-24, Simon 3 mål
Trelleborg HBK - Djurgårdens IF HF 24-35, Simon 1 mål
Hästö IF - Trelleborg HBK 31-21, Simon 0 mål
Trelleborg HBK - LIF Lindesberg 28-24, Simon 3 mål
Trelleborg HBK - Eslövs HF 33-30, Simon 1 mål
Rimbo HK - Trelleborg HBK 35-29, Simon 3 mål

Laget parkerar för närvarande på en kvalplats för att hänga kvar i Allsvenskan.

Inga kommentarer: