lördag 5 november 2011

Treijner & Söderberg på redaktionsmöte

Spelledig helg. Igår vankades det volleyboll i Sporthallen för vårat gäng. Vilket också, för övrigt, är en ny sport i IFK Nyköping från och med i år. Efteråt bar det av hem till Melcher för lite samkväm. Men här ska ni får höra lite om eftermiddagen och kvällen.

Volleyboll var första tävlingen. Kort och gott så vann vi äldre med 3-1 i set. Gee var stundtals en gigant framme vid nätet med sina smashar. Persson visade prov på fin känsla. Dalins och Gees servar var inte lätta att ta för junisarna. Om jag får skryta lite själv så hade jag en magnifik räddning med vristen med ryggen mot motståndarna.

Andra tävlingen var den klassiska fotbollen. Inte mycket att orda om. Junisarna vann enkelt med 10-4. De var riktigt heta. Treijner var överallt i det äldre laget och ska ha en eloge för sitt slit i det defensiva. Persson var het även i denna tävling men tyvärr var han alldeles för ensam att löpa framåt. Vi var alldeles för ineffektiva i det offensiva spelet. Matchens behållning för de yngre, men kanske framför allt för mig som stod i målet, var när Fogel dräpte ett sånt fruktansvärt jävla vristskott som jag reflexräddare. Men tyvärr gick returen rätt ut och målrasslet var ett faktum. Folk undrade om jag överlevde men armen klarade sig bra. En räddning som jag kommer att minnas hela livet. Försvaret borde ha tagit hand om returen.

1-1 i matcher efter två tävlingar och avgörandet skulle ske med en handboll som skulle sättas i basketkorgen tvärs över handbollsplanen. På ungefär 26:e kastet satte Amel den avgörande bollen för det yngre laget och de stod därmed som slutsegrare med 2-1 i matcher.

Vi öppnade starkt efter första bollsporten men föll sedan pladask. Kul att de yngre fick vinna - för en gångs skull.

Väl hemma hos Melcher visade han, under fyra låtar på Guitar Hero, att han verkligen är en av de bästa i världen. Han ligger tydligen trea i världen på en av låtarna. Sjukt bra.

För övrigt en grym eftermiddag och kväll tillsammans. Kul besök av Sikeå SK:s målvakt Milad Farshid också. En gammal IFK:are. Blåvitt går aldrig ur.

En hellyckad kväll.

***

I helgen har våra P 99-grabbar träningsläger. Jag och "Balic" ska drilla grabbarna under en timme senare idag. Passningar, skotteknik samt försvars- och anfallsspel står på programmet. Hoppas vi kan bidra med något.

***

Dalin blev lite orättvist behandlad i mitt fiskeinlägg häromdagen. De bägge tränarnas historier går lite isär.

- Min minsta gädda vägde mer än Jackes alla tillsammans. Hans gäddor var små som löjor. Han landade också min gädda med hjälp av mina neoprenhandskar. Töntigt, förklarar Dalin.

Men var inte Jacke lite duktig genom att få så många gäddor?
- Jo, han var i och för sig duktig. Men att jerka alltså. Ingen toppaktion alls och man kunde lika gärna haft ett trallvirke som spö. Skulle behöva få en 10-kilos för att känna att man har fisk på, haha.

Ja, som ni ser så kan även en lyckad fiskedag innehålla vissa spänningar efteråt...

***

I förrgår var jag och Treijner på ett redaktionsmöte. Spännande värre. Håll i hatten Nyköping för snart händer det grejer!

***

Passar på att promota vår nya biograf. Jag, Björkman och en av hans medarbetare var på torsdagskvällen i salong 1 och såg på Tintins äventyr i 3D. Barnfilm säger ni? Men det kan jag säga att det inte var till fullo. Ett rafflande aktiondrama utan dess like. Svinigt snygg film och jag längtar redan till nästa rulle. 3D är väl i och för sig lite överskattat men att se den på Sveriges största bioduk kompenserade ganska bra.

Inga kommentarer: