lördag 12 november 2011

Strömnäs GIF på handbollsturné

Strömnäs GIF har gett sig ut på en riktig handbollsturné i helgen. Lång resväg och två tuffa matcher på två dagar. Flyget gick igår och sedan var det två hyrbussar som gällde ner till Örebro för övernattning.

Idag möter de HK Country och imorgon tjuvstartar de omgång 8 i Jönköping mot IK Cyrus.

Två tuffa matcher. Men förr eller senare kommer skrällarna och det vet vi alla! Kanske att matchtiden, kl 12:00, kan chocka IK Cyrus en aning medans Strömnäs GIF redan har ångan uppe efter lördagsfighten? Frågan är om ångan räcker i 60 minuter?

***

Exklusivt. Här är Strömnäs GIF:s helgschema:

Fredag: Avfärd från Kallax (Luleå) 18:35 och Rickard Jonsson åker från Umeå 18:55. Båda planen landar på Arlanda 19:55 och där möter bröderna Simon och Erik Karlsson upp övriga gänget. Sedan hämtar de ut två hyrbussar och kör 19 mil till Örebro. Väl där checkar de in på Scandic Väst.

Lördag: Efter en god natts sömn äter de frukost och packar ihop från Scandic Väst för att starta resan på ca 15 mil till Skövde. Lunch i Skövde och kolla in stan en stund och sedan blir det avkast kl 16.30 där HK Country står för motståndet. Efter match åker de direkt till Jönköping (ca 9 mil) och checkar in på Clarion och äter deras buffé. På kvällen ska de kolla in vad Jönköping har att erbjuda ett gäng norrlänningar.

Söndag: Tidig match söndag (avkast kl 12:00) och sedan direkt tillbaka till Stockholm, ca 36 mil. Och där blir det till att säga hejdå till Simon och Erik för att sedan åka vidare till Arlanda. Flyget går norrut kl 21:10.

Grabbarna får en härlig helg med laget som startar fredag kl 17:00 och tar slut söndag 23:30. Quality time!

***

Det här blir sannerligen en tuff bortaturné för Pite-laget. Men väl en positiv sådan där de får chansen, på kort tid, att bli ännu mer samspelta eftersom bröderna Karlsson annars bor i Stockholm och Rickard Jonsson i Ume. Tre viktiga kuggar som annars inte tränar med laget i veckorna. De har en träningstrupp på ca 16 spelare och det finns också ett samarbete med division 3-klubben Norrfjärdens IF samt ett gäng a-pojkar som fyller upp på träningarna.

Inga kommentarer: