söndag 27 november 2011

Överraskande resultat

Två matcher igår i omgång 9. Och resultaten i dessa var inget jag hade kalkylerat med direkt.

HK Country - HK Eskil 38-32 (Mitt tips: 24-28)
HK Silwing/Troja - Tyresö IF 29-29 (Mitt tips: 25-32)

Jag hade duktigt fel. Kul att det inte alltid blir så väntade resultat i och för sig. Riktigt starkt av HK Country. Mina referenser den här säsongen från lagen i den matchen är att vi blev utskåpade mot HK Eskil och kunde mycket väl ha vunnit mot HK Country. Nu kunde vi haft huvudena lite högre i matchen mot HK Eskil och inte torskat med 16 mål men ändå. De var riktigt bra då. Därför känns det mycket märkligt att HK Country, förvisso hemmaplan, vann så pass klart mot den tidigare serieledaren. I och för sig var inte norrmannen Eirik Rolid med mot oss. Han gjorde 8 kassar. Erkan Demirbag på H6 var inte heller med mot oss. 6 kassar stod han för. Klart det finns resurser i gänget från Stöpen.

Nu ligger de i topp.

Tänker inte klämma i lika mycket vad gäller HK Silwing/Troja. Det var starkt av dem men med deras spelarmaterial och kapacitet är jag egentligen inte helt överraskad. Tycker det snarare bara var en tidsfråga innan de skulle få till det.

HK Silwing/Troja twittrade om att de var nära segern. Ja, oavgjort tyder ju på det.

***

Så var det dags för en uppdatering vad gäller målvakten Anton Wikmans övergång till Strömnäs GIF. Det sades att han skulle göra två matcher och det verkar stämma. Han är klar fram till jul. Målvakten Richard Nordlund bröt ett finger på en träning så laget behövde en ersättare.

Kan det kanske kan bli en förlängning av övergången? Bloggen lär hålla koll det...

***

Varför säger nästan alla lag Strömsnäs och inte Strömnäs? Många speakers i division 1 norra säger tydligen fel. Var kommer det extra s:et ifrån?

Ja, det är bara att gå till oss själva. Vi råkade nämna vår kommande motståndare, nästa söndag, under samlingen innan mötet med IK Cyrus. Då hörde jag tydligt och väl Strömsnäs.

Jag vet att jag själv bloggade om en lista för några månader sedan om vilka lag som skulle spela i division 1 norra till den här säsongen. Av bara farten skrev jag in Strömsnäs GIF. Det satt bara där i fingrarna och vidare ut på tangenterna.

Kom igen nu! Laget från Pite heter Strömnäs GIF och ingenting annat.

4 kommentarer:

Rolf sa...

När gör Anton Wikman debut tro?

Söderberg sa...

Säkert redan idag borta mot Sollentuna HK eftersom övergången redan är klar...

Sture sa...

Och så kommer de från Piteå.

Mvh
Sture Allén

Söderberg sa...

Haha, klart de gör, Sture. Men jag börjar bara skriva Piteå om de själva uttalar det så och det kommer väl inte hända? ;-)