måndag 21 november 2011

Erlandsson - Nu kan du raka av skägget

Det gick hett till uppe i Robertsfors igår när Sikeå SK tog emot HK Cliff. Enligt rapporter blev det rejält stökigt.

Matchen inleddes med ett tufft och krävande spel. Själva incidenten började med att en Cliff-spelare satsade på genombrott, men lyckas inte komma igenom. Han visade en viss irritation över detta. I nästa Cliff-anfall försökte en annan Cliff-spelare sig på ett genombrott. Men även denna gång tog det stopp. Både försvararen och anfallaren föll där Cliff-spelaren tappade humöret totalt och började brottas. Sikeå-spelaren blev förbannad och försvarade sig. I denna situation ska även slag ha utdelats från Cliff-spelaren. Detta resulterade i att ett större antal (uppskattningsvis 10 stycken) Cliff-spelare och cirka 5-6 spelare från hemmalaget rusade till situationen för att lugna ner de bägge kämparna.

Cliff-tränaren blandade sig i och efter ett gäng bortslitningar av spelare låg tränaren över Sikeå-spelaren med knytnäven i luften och hotade honom att ligga stilla. Även efter att Cliff-spelaren blivit separerad från Sikeå-spelaren.

Domarna uppfattade inte denna situation men ganska förståeligt med tanke på den allmänna röran. De gjorde annars en kanoninsats, enligt rapporter.

Matchen då? 2 röda kort för HK Cliff och ett till Sikeå SK efter den situationen. Matchen fortsatte med tufft spel från bägge lagen. Med 30 sekunder kvar ledde bortalaget med en boll men med cirka 10 sekunder kvar kvitterade hemmalaget.

Det är möjligt att det finns fler versioner av den här incidenten med knytnävar i luften. Men ändå en anmärkningsvärd situation. Lutar väl åt en rapport om händelsen till SHF från de bägge lagen.

***

Hängde med IF Hallby HK:s målvakt Mats Erlandsson för en dag i förra veckan. Kändes bra att umgås med en vänsterhänt. Vi hade en massa givande diskussioner. Kanske beror det på att vi är vänsterhänta?

Hur som helst tyckte jag mig inte riktigt känna igen Mats. Jag fann ganska snabbt vad det var.

- Mats, vilket enormt skägg du lagt till med!

- Ja, jag vet. Det är ett vad och jag rakar mig inte förrän vi har vunnit igen, förklarade Mats.

Igår spelade Jönköpingslaget en mycket viktig match i bottenträsket av Allsvenskan och man slog nykomlingen Eslövs HF.

Så, Mats, nu kan du raka av skägget! Grattis!

IF Hallby HK - Eslövs HF 31-26 (16-12)

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www4.idrottonline.se/SikeaSK-Handboll/Nyheter/Egna-nyheter/VFommatchenSSK-HKCliff/