söndag 13 november 2011

Söderberg tippar omgång 8

Omgång 8 smygstartar redan idag och det med en riktig juniortid, kl 12:00, när IK Cyrus spelar mot Strömnäs GIF. Men förståeligt med tanke på att Pite-laget har lite restid hem att se fram emot. Och som vanligt har jag tippat lite.

IK Cyrus - Strömnäs GIF, söndag kl 12:00 i Jönköpings Idrottshus
Nu har hemmalaget häng på toppen och möter ett Strömnäs GIF som spelat match under lördagen. Det måste ge fysiska fördelar och man ska också vara ett bättre lag där fler spelare kan avgöra matcher. Truppen är dessutom bredare. Men rätt som det är, när toppen möter botten, kommer en skräll fast jag tror inte att det blir så här. En klar hemmaseger.

Mitt tips: 36-23.


Tyresö IF - HK Tyrold, lördag kl 14:00 i Tyresöhallen
Ett riktigt derby. Två lag som om ett år ska slås ihop till ett. Det återstår att se om det blir en klassisk derbykaraktär på matchen där det är jämnt och tufft in i det sista. Fast Tyresö IF står som en solklar favorit i det här mötet och man är klart bättre på alla positioner förutom på H9 och M9 där HK Tyrold har vänsterhänte Andén på H9 och kvicke Johansson på M9. Dessa bägge herrar kommer, om de spelar kvar, att göra den nya Tyresö-klubben ordentligt komplett till nästa säsong.

Mitt tips: 35-26.


RP IF Linköping - IFK Nyköping, lördag kl 16:00 i Linköpings Sporthall
En tuff bortamatch för vår del. Hemmalaget ställer upp en bra skytt i Calle Andersson och en irrationell spelare i Petter Wåhlin som går från klarhet till klarhet efter att ha spelat i Norrköpings division 3-lag förra säsongen. Adam Sjöö, på V6, saknades i förra matchen mot IK Cyrus och han får vi hålla lite extra koll. Men det gäller som alltid att vi gör jobbet och spelar tight bakåt och sticker in näsan i luckan framåt. Vi har en bra chans här.

Mitt tips: 25-27.


Ricoh HK - Täby HBK, lördag kl 16:30 i Sjöstadshallen
Rutin mot orutin. Gamla mot unga. Det känns inte som att Ricoh HK kommer att gå på en mina här. Borde bli en tämligen enkel seger.

Mitt tips: 34-24.


Sollentuna HK - HK Country, söndag kl 15:00 i Sollentuna Sporthall
Botten mot toppen och HK Country kommer metodiskt att mala ner Mattelin & Co. Den här matchen kommer att de köra redan innan halvtid. Otter gör minst tio och Wärn gör sina sedvanliga sju. ”Grytan” kommer inte att koka som den gjorde mot oss, men den skulle behöva göra det för hemmalagets bästa.

Mitt tips: 21-35.


HK Eskil - HK Silwing/Troja, måndag kl 19:30 i Eskilstuna Sporthall
Omgångens sista match får bli denna måndagsmatch. Senast lagen möttes var i Eskil Cup där HK Eskil vann med 13-10 (5-6) efter att ha spelat 2 x 20 minuter. Om bortalaget ska ha en liten chans gäller det nog att de kan matcha Matsson, Berg Loen och Gustavsson på niometer och även ha med ”Glimman” och Hanserius bakåt, för att få med storlek och tyngd. Men hemmalaget känns lite för bra för stunden där de kan byta runt friskt utan att tappa särskilt mycket i spetskompetens och det kommer att göra att det drar iväg på slutet.

Mitt tips: 32-24.

1 kommentar:

rubb sa...

tror du är rätt ute men tyvärr tar ni inga poäng i Linköping däremot kan nog sw störa eskil rejält. Att cyrus akulle slå Strömnäs va ingen skräll men hade trott på 10-15 bollar. Tyresö kör över Bajens juniorer och Täby tar absolut inga poäng kanske Sollentuna kan skrälla nu när Fuxborg hittat målet men Country är nog lite för starka