onsdag 30 november 2011

Allsvensk rutin till IK Cyrus

IK Cyrus har gjort klart med ett nyförvärv, som också redan har hunnit debutera för sin nya klubb. Det gjorde han mot Täby HBK häromdagen. Jonas Jansen är namnet och han kommer från Göteborgsklubben Kärra HF.

Vi mötte Jansen i det allsvenska kvalet, våren 2009, och under dessa två matcher satte han 4 mål. Kontringsstark V6:a som är skapligt lång och är bra på att komma in i banan och skjuta.

För att kommentera kvalet mot Kärra HF så var Jansen en bidragande orsak till att vi förlorade hemma och SN skrev så här som en kommentar:

"Kärra har uppenbarligen en mycket bred bänk på vissa positioner. Vid en sekvens i andra halvlek kom en vänstersexa och en niometersspelare in och lekte in fyra mål på två minuter. Det var ett ödesdigert ryck för IFK som gästernas bänkspelare Jonas Jansen och Patric Nyman bjöd på."

Hur gick hans debut i IK Cyrus då? Den blev mållös men det framgår inte heller hur mycket speltid han fick, bara att han registrerades för speltid i matchprotokollet.

Nu var det 2½ år sedan jag såg Jansen spela men om han håller minst samma nivå som då är det här ett bra nyförvärv. Han har samtidigt värdefull rutin från spel i Allsvenskan i och med att Kärra HF gick upp det året.

...jävla luftmål från deras sekretariat. Glömmer aldrig det där!

Inga kommentarer: