lördag 19 november 2011

Resultatet som uteblev i Linköping

Det här var ju tråkigt, som David Batras show heter. Och det var det ju. Riktigt tråkigt. Överkörda. Det gick troll i allt vi gjorde. Men det var säkert jäkligt kul för RP IF Linköping och framför allt för målvakten Alexander Rosén. Vilken magnifik match han gör. Spontant känner jag bara att han måste vara division 1 norras bästa målvakt. Tobbe i HK Eskil är väl kanske näst bäst då, fast överlägset bäst på utkast. Nog om målvakter.

Jag är inget stort fan av att kritisera domare mer än att ta det inom laget. Man måste fokusera på det man kan påverka, alltså sitt eget och lagets spel. Men tyvärr, det här dög inte. Det var illa.

Vi testade det mesta med olika folk på olika positioner. Både framåt och bakåt. Olika försvarsspel. Men det ville sig inte. Hemmalaget spelade ett tight 6-0 bakåt där inga större luckor erbjöds. De jobbade riktigt bra. Vårat försvarsspel var mycket bra i första men det ville sig inte alls framåt. Och vi körde fast.

En märklig prestation från vår sida och det gick inte riktigt att känna igen sig på sättet som vi lite krampaktigt körde fast på. Ibland gör man sådana här matcher, vare sig man vill eller inte. Vi hade en bra känsla inom laget innan matchen och vi försökte ändå och kämpade, även om det blev fel.

Rättvis hemmaseger där de saknade de två förstavalen på V6. Daniel Blomqvist och Adam Sjöö är bägge två skadade. Istället kastade man in Philip Claudius, som omskolats från M9, och han visade fin teknik och fick en del lägen. Hade han fått in knorrflippen efter sin japan, där han tog en retur som nästan var uppe i taket och vände, hade jag gjort vågen. Men han dömdes nog nere, eller nåt sånt. De körde även med Niklas Fredriksson på samma kant och han gjorde ett viktigt mål i första. Niklas är annars tränare i deras division 3-gäng och har egentligen lagt av, som jag förstått det.

- Jag känner mig inte direkt som 18 längre, hann jag snappa upp att han sa i spelarkorridoren efter matchen.

Saknades gjorde även Erik Nyberg på H9/H6 men på H6 gjorde Jim Andersson det bra och var säker i läget. Imponerande bredd måste jag säga med tanke på den skadelistan.

I vårat läger kan vi väl prestera något helt annat i vanliga fall. Martin Pettersson var den som bäst körde in snoken i luckorna i första. I andra gör han några riktigt fina individuella prestationer men tog också en del för snabba avslut. Vilket han inte var ensam om att göra.

Ett litet ljus i mörkret var att se Kassem Awads insats idag. Han har mycket att lära men det syns att han har en grym potential. Påpekar det nästan varje gång men han är bara född 1995. Han fick också priset som vårat lags bästa spelare. Två presentkort på frukost på Scandic.

Vi kan inte göra annat än att komma igen med nya friska tag. Match redan på torsdag. Handbollstorsdag hemma mot IK Cyrus. Ny match, nya möjligheter.

***

Vår gamle lagkamrat Simon Skuthälla var på plats och såg matchen. Antar att det ryckte lite i hans kropp och han var nog sugen på att hjälpa sitt gamla lag. Han spelar nu, som kanske bekant, i Trelleborg HBK som nu senast tog en viktig seger mot IFK Ystad i Allsvenskan.

***

En annan gammal lagkamrat som var på plats var Markus Haking. Den spänstiga V6:an kanske har planer på att se vad Linköpings Lejon går för. Men annars är det studier vid Linköpings universitet som gäller.

***

Jag växlade några ord med den skadade Daniel Blomqvist vid utgången av hallen. Jag delade ut lite cred till deras tokröda RP IF Linköping-dunjackor. Ser förbannat proffsigt ut när hela laget glider omkring med enhetliga jackor.

- Vi fick lägga 150 kronor själva, förklarade Daniel för bloggen. En rätt överkomlig summa kan jag känna för en klubbjacka med duninnehåll.

***

Stöttade RP IF Linköping genom att köpa en lott under dam-matchen som spelades innan. Vad man kunde vinna? Pengar! Alla lottpengar lades i en burk där den vinnande lotten tog hem en hel hög med 20-sedlar. Jag var 7 nummer ifrån. Fan.

***

För att återkoppla till rubriksättningen på inlägget så slutade dam-matchen 14-27 och innan vår match stod resultatet kvar men de nya loggorna och namnen hade uppdaterats. Jag sa till Tommy Dalin att ta en bild.

- Vore fint om det kunde stå så där även efter vår match, sa Dalin och drog av en bild med sin iPhone.

Men siffrorna blev nästa så. Fast tvärtom.


Vår IFK-logga syns inte på bilden av någon anledning. Den starkt vitlysande bakgrunden är väl orsaken.

***

Har också hunnit ta tempen på Karl Ågren i HK Tyrold. Han som åkte på "hångelsjukan", ni vet. Eller körtelfeber om vi ska tala i läkartermer. Den snabbe och spänstige V9:an är tillbaka i träning om en månad. Synd för laget nu med tanke på att också Oskar Byrén fått kliva av.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Reagerade också starkt på domarnas insats. Tråkigt. Något måste IFK gjort för att få detta emot sig. Annars var ju Linköping betydligt vassare på det mesta. Kul med så många lag som spelar bra i Div 1. Tack för bevakningen.

Söderberg sa...

Klart rättvist resultat men det var tufft för oss i första halvlek när vi "aldrig" gavs chansen att spela med fullt lag. Märkliga stürmeravblåsningar som inte bedömdes på ett likartat sätt för hemmalaget.

Nja, det var tufft för oss men RP IF Linköping gjorde det bra. Rosén var överjävlig också.