tisdag 15 november 2011

HK Tyrold överraskade serieledaren

På lördag väntar Tyresö-derby mellan Tyresö IF och HK Tyrold. Det var då inte helt överraskande att Brejding fanns på plats igår när hans kommande kombatanter HK Tyrold, samt så småningom även lagkamrater, tog emot HK Eskil.

En enkel seger för serieledarna var enkelt att säga på förhand. Men en bortamatch en måndagkväll hör inte till det vanliga, inte i division 1. Det skulle också visa sig bli en tuff match för HK Eskil, som enligt Brejding såg ut att ha det bästa laget på plats.

HK Tyrold, däremot, saknade sin duktige H9:a Rasmus Andén. Saknades gjorde även Oskar Byrén.

17-17 i halvtid vittnade om två försvarsspel som hellre ville spela anfallsspel. Men bägge lagen spelar en snabb handboll så det var väl inte så anmärkningsvärt egentligen. Med tio minuter kvar av matchen hade HK Eskil ledningen med två bollar, 27-25. Men det såg värre ut för Eskilstunalaget som låg under med fyra mål men då plockades HK Tyrolds M9:a, Toni Johansson, bort med kvarten kvar och segern kunde inkasseras. Siffrorna 32-27 är inte helt fy skam för HK Tyrold men det måste ändå kännas surt när de hade serieledaren i brygga.

Ska bli intressant att se protokoll på matchen så jag ser de bägge lagens uppställningar.

***

HK Tyrold - HK Eskil 27-32 (Mitt tips: 26-34)

Jag var inte helt fel ute här. Tippade skapligt bra i den här omgången.

***

Nu är omgång 6 uppdaterad med alla spelare och den hittar ni här.

9 kommentarer:

uffe Tyrold sa...

Vi hade vårt ungdomslag förstärkt med Lasse Arvidsson som förstärkning på M6. Stundtals så såg det mycket bra ut och när vi får bort stressen (s.k ungdomlig orutin )i början och i slutet av matcherna så kan detta bli riktigt kul att följa.
/Uffe Tyrold

Söderberg sa...

Tack för den kommentaren, Uffe. Kul med förstärkt rutin och storlek i Arvidsson. Bra jobbat att pressa HK Eskil på det viset!

Anonym sa...

Inte så konstigt att Brejding var där, de hade träning efter.

Söderberg sa...

Jo, det har du rätt i. Förmodligen den viktigaste anledningen men samtidigt bor han väl i krokarna också samt ska möta laget ifråga till helgen, så det var väl några schyssta anledningar också. :-)

En som va där. sa...

Att Tyrold spelar snabbt måste va ett skämt! Det tog dom två minuter att komma över halva plan och när dom väl kom upp drog dom ner tempot så lågt det bara gick.

Söderberg sa...

Okej. Då hade de nog justerat sin taktik mot i seriepremiären. Där var det en till två passningar i uppställt spel innan någon dök.

Marcus sa...

Någon som vet var Magnus Oscarsson var någonstans???

Anonym sa...

Han blev uppkallad till A-laget.

Allvetaren sa...

Oscar Byrén har slutat med handboll pga sina knän.