måndag 21 november 2011

Söderberg tippar omgång 9

Jägarns vad det rullar på. Redan dags för omgång 9. Nu kör vi och här har ni mina tips!

Täby HBK - RP IF Linköping, onsdag kl 20:15 i Tibblehallen CC
Jag pratar mycket om Rosén i Linköpingslagets mål. Finns ingen anledning att inte nämna honom här. Han är guld värd och med deras tighta försvarsspel kommer inte Täby HBK att göra mer än 22 mål.

Mitt tips: 21-30.


IFK Nyköping - IK Cyrus, Handbollstorsdag kl 19:30 i Nyköpings Sporthall
Hoppas att Handbollstorsdag blir lika bra som Handbollsfredag. Förutom utskåpningen hemma mot HK Eskil har vi varit bra med i matcherna på hemmaplan. Hoppas så även denna gång samt att det blir ett skönt tryck i hallen. Hur mycket kommer Tobias Andersson (V9) och Carl-Johan Karlsson (H9) att skjuta? Hur många inspel får Roger Elf på M6? Får vi till samma goda kollektiva spel som i senaste hemmamatchen mot Ricoh HK?

Välkomna till Handbollstorsdag i Nyköpings Sporthall!

Mitt tips: 29-27.


HK Tyrold - Ricoh HK, fredag kl 19:30 i Tyresöhallen
HK Tyrold hängde med bra senast mot Tyresö IF - i en halvlek. Ricoh HK brukar vara som bäst i första halvlek där sedan den låga träningsdosen tar ut sin rätt i den andra. Billy i kassen borde ha koll på Holmberg och Söderström efter att de spelat i samma lag. Men det borde också även gälla i det omvända förhållandet. Järeholm och Quinones är jättarna som HK Tyrold kommer att få det jobbigt mot. Stor chans att HK Tyrolds M9:a Toni Johansson blir punktad här. Hans fart och frenesi kommer de inte orka med i en hel match. Är det lyxkonferenslokal på hjul som gäller även inom Storstockholm?

Mitt tips: 28-33.


HK Silwing/Troja - Tyresö IF, lördag kl 16:30 i Högdalshallen
Lagen har bra koll på varandra där kanske framför allt Brejding har stenkoll på HK Silwing/Troja och vad som behöver göras. Det kommer att bli hårt och tufft men bredd, spets och träningsmängd kommer att avgöra till Tyresö IF:s förmån.

Mitt tips: 25-32.


HK Country - HK Eskil, lördag kl 17:00 i Skövde Idrottshall
Härligt med en riktig toppmatch. HK Country har rejäl revansch att ta ut på sig själva efter att nästan ha klappat ihop mot Sollentuna HK borta. Stabila hemma men man möter också kanske seriens bästa lag. Webb-TV? Snälla?

Mitt tips: 24-28.


Sollentuna HK - Strömnäs GIF, söndag kl 16:30 i Sollentuna Sporthall
Två jämna lag. Mattelin har fått motståndarlagen att darra tidigare. Får han koll på Simon Karlsson i Pite-laget kommer "Grytan" att koka - ännu en gång. Eller tar Strömnäs GIF sin första seger?

Mitt tips: 25-25.

***

Mer om skandalscenerna i mötet mellan Sikeå SK och HK Cliff hittar ni på Västerbottens Folkblad.

***

Mats Erlandsson i IF Hallby HK rakade inte av allt skägg. Även fast de vann matchen mot Eslövs HF.

- Hahaha, jag har faktiskt behållit skägget. Men jag har ansat och städat upp lite, förklarade Erlandsson för Treijner & Söderberg.

Ja, det är bra Mats!

2 kommentarer:

Rubb sa...

Denna omgång tror jag kommer att betyda mycket för nu blir det lite oväntade resultat.

Självklart är RP favorit men tror Täby kan störa mer än många tror och med lite flyt även lugga RP på en pinne.
Så här tror jag på 26-26




IFK Nyköping - IK Cyrus,
Kan Nyköping ha tålamodet att vänta ut Cyrus attacker och undvika tekniska fel så kan det skrälla här. Cyrus är givetvis ett bättre lag men motivation slår oftast klass så för cyrus del gäller det att hålla fokus.

Mitt tips: 28-28

HK Tyrold - Ricoh HK, fredag kl 19:30 i Tyresöhallen

Nä här blir det utskåpning Rioch måste visa att dom dom har en mycket högre klass än vad som visats hittils tyvärr för Tyrold så lossnar det rejält nu för Rioch
37-24

HK Silwing/Troja - Tyresö IF,

Nu är det upp till bevis för S/W förlust här och man är helt borta från att blanda sig i toppstriden och hur kul skulle det kännas. Helt klart är att målvakterna i S/W måste upp på en betydligt högre nivå. För just målvaktsspelet har nog varit bland de sämsta i denna serie. Men tror att Tyresö kan få en reaktion och åka på en propp så jag tror på skräll. 31-28




HK Country - HK Eskil,

Håller med webb tv vore nice och här kommer det smälla rejält. Eskil kommer förmodligen vinna serien och Coutry kommer att kriga om en kvalplats men hemmastarka Country kommer nog att ge Eskil en riktigt tuff match. Hemmalaget kan nog tom ta hem det här idrottshallen i Skövde är i vilket fall som helst värt ett besök om man har möjlighet.
Hemmaplan avgör 31-30




Sollentuna HK - Strömnäs GIF, Inget snack med kämpaglöd och en riktigt go inställning kommer Sollentuna knipa bägge poängen vilket man måste om man ska knipa en återkvalplats.
29-26

Marcus sa...

Vi tänker inte släppa poäng till Silwing... I övrigt bra tips :)