lördag 19 november 2011

Mot Linköping!

Samling 13:00 vid Sporthallen. Avfärd 13:15 i minibussarna mot Linköping. Eller var det 15:13 hemma hos Brofjord?

Veckan som gått då. Ja, på träningarna har det sett bra ut. Full fart och frenesi, som Gee brukar säga, där Melcher inte är lika frälst över uttrycket. Tycker det har sett bra ut helt enkelt och vi är ordentligt taggade, inte minst för utskåpningen i vår första träningsmatch här efter sommaren mot just RP IF Linköping.

Att komma och spela i Linköping är en av säsongens roligaste bortamatcher. Fin hall, skapligt med publik, skolade handbollsspelare och idag även webb-TV-sändning. Missa inte det om ni nu inte kommer till Linköping för att kolla.

Här är länken. Matchen börjar 16:00 men missa heller inte förhandssnacket som drar igång en kvart innan.

***

På en avslutsövning här i veckan gjorde Gee en fin insats på ett av sina mål.

- Bra Geeee, utbrast Melcher. Sedan hördes det, ljudligt, en repetition av detta på högerkanten från Melcher:

- BraGee, BraGe, Brage, skojade Melcher till det.

Stugan kompletterade snabbt från läktarplats med tillgjort dalmål:

- IK Brage, bästa lage!

Jag fick mig ett gott skratt tillsammans med Melcher och Stugan.

***

Vad gäller "Balic", eller ska vi börja köra Fogel igen? Hur som helst så var Fogel riktigt sugen på handboll häromdagen och när det återstod två minuter av F 95-träningen stod han och småhoppade vid sidan av planen med en boll i näven.

- Nu är jag riktigt sugen på att kasta lite läder!

När träningen väl drog igång visade han också att han konserverat formen från senaste matchen. Att dra ett hoppvikskott runt mästerblockaren Gee, rätt i klykan, är få som bemästrar och också har lyckats med. Och det kände nog Fogel också för han visade direkt ett tecken med näven, likt någon ny form av det klassiska svisch-tecknet.

***

Och här kommer en egoboostning till Rikard Ahlin. Måste bara säga att detta är ett grymt bra förvärv vi gjort. Han är inte bara duktig på planen och en social människa utanför. Han visar känslor, utvecklar oss andra, snackar, taggar, skrattar och showar och... ja, det tar liksom aldrig slut.

Han är precis vad vår unga trupp behövde (han är inte så värst gammal själv) i sitt sätt att vara - både på och utanför planen.

***

Snackade handboll med Brejding igår. Tänkte jag skulle ta tempen på Tyresö-derbyt. Men det är inte mycket till derby, enligt Brejding. Det är bara Billy i kassen och Toni på M9 som är riktiga HK Tyrolditer. Resten är Hammarbyspelare. Så glöm det där med derby bara för att bägge lagen tränar och spelar i Tyresö.

***

Brejding berättade också att de tränar efter HK Tyrold vid ett tillfälle i veckan. Tydligen lite halvtaskig uppslutning på HK Tyrolds träningar. Åtminstone på just den träningen.

***

Hammarby IF HF:s tränare Kalle Matsson skulle visst vara med HK Tyrold på derbymatchen. I deras senaste match, mot HK Eskil, saknades tränaren Magnus Oscarsson som då var med som ledare i Hammarby IF HF:s match.

Tjänster och gentjänster?

Inga kommentarer: