tisdag 8 november 2011

Söderberg tippar omgång 7

Först och främst så har jag kontaktat SHF för att få tag på det sjätte och sista matchprotokollet från omgång 6. HK Eskil mot Täby HBK saknas. Enligt Eskils kansli skickades det hela in förra måndagen så jag hoppas jag snart får det i min inkorg. När jag väl får det kommer ni, kort därefter, att få skytteligan och lite annan statistik.

Men nu är det hög tid för omgång 7 att dra igång. IK Cyrus tjuvstartar omgången hemma mot RP IF Linköping redan imorgon. Omgången är också rejält utdragen och slutar inte förrän på måndag. Här får ni mina tips.

IK Cyrus - RP IF Linköping, onsdag kl 19:00 i Jönköpings Idrottshus
Vad har lagen gemensamt? Jo, de har båda vunnit mot Ricoh HK och det nyligen. Starkt! Och det gör även mitt tips mycket svårare. Det är en hel del som står på spel och vinner RP IF Linköping hakar man på ordentligt i toppen och ska IK Cyrus hänga med måste de vinna här, känns det som, eftersom de ligger två pinnar bakom Linköpingslaget. De släpper båda in få mål så jag tror på en hyfsat målsnål drabbning där rutinen i IK Cyrus drar det längsta strået tillsammans med favör av hemmaplan.

Mitt tips: 24-23.


IFK Nyköping - Ricoh HK, fredag kl 19:30 i Nyköpings Sporthall
Förra säsongen vann vi en varsin match. Vi vann hemma och de vann i Eriksdalshallen. Men det var då det och bägge lagen har fått några nya spelare sedan förra säsongen. Vi har laddat om batterierna och är redo för en ny härlig match i våran borg - Handbollsfredag och allt. Hoppas inte publiken gett upp än bara utan att de kan komma dit och bidra till det härliga arrangemang som det är på alla andra håll och kanter.

Mitt tips: 28-27.


HK Silwing/Troja - Sollentuna HK, lördag kl 16:30 i Högdalshallen
Är Berg Loen, Hanserius och "Glimman" tillbaka från sina resor, eller vad det nu var? Är Danne G, Krusell och bröderna Matsson tillgängliga för spel? Ja, då är det inte så mycket snack om saken men de får vara beredda på ett Sollentuna HK som aldrig er upp men de ska inte kunna vinna här.

Mitt tips: 35-23.


HK Country - Strömnäs GIF, lördag kl 16:30 i Skövde Idrottshall
Stöpen krigar på och är med i den absoluta toppen efter fem segrar av sex möjliga. De kommer inte att gå bort sig här heller utan deras jämnhet och bredd kommer att avgöra. Punktar de dessutom bort Simon Karlsson så försvinner 10 mål från Pitelaget och dessa 10 tappade mål tror jag inte tas igen till fullo av övriga. Hälften av det kanske. Skulle va kul att se kamperna mellan de bägge jättarna Alexandersson (HK Country) och Jonsson (Strömnäs GIF). Finns risk för en och annan tvåa där va? Eller röda?

Mitt tips: 36-28.


Täby HBK - Tyresö IF, lördag kl 16:45 i Tibblehallen CC
Det är ju mest toppen mot botten i den här omgången. Inte så svårtippat alltså. Jag tror att Brejding gått och kört ett mantra för sina spelare hela veckan, ungefär så här: Ingen jävla underskattning på lördag nu grabbar! Skämt åtsido så är det den största fallgropen Tyresö IF kan ramla i. Nej, förresten, golvet i Tibblehallen CC är svinigt halt också så det kan påverka några snabba kontringar från Tyresö IF:s sida. Deras snabba kanter står och spinner på sina K1-positioner, kan ni se Hjulben framför er nu innan han sätter fart?

Nä, men Tyresö IF är så pass bra och tunga på vissa positioner att juniorerna i Täby HBK kommer att få kapitulera. Brejding brukar punkta vissa spetsspelare (alltid punkt eller högt försvar mot Asparna) så Sten och Bristedt lär väl få det tufft med tanke på hur många mål de öser in för Täby HBK.

Mitt tips: 25-38.


HK Tyrold - HK Eskil, måndag kl 19:15 i Tyresöhallen
HK Tyrold spelar kvickt och har några som sticker ut lite extra i Andén på H9 och den kvicke Johansson på M9. Nu saknas väl fortfarande Ågren på V9 och frågan är om Byrén tar plats här eller om han är med i Lisebergshallen mot RIK? En måndagkväll i Tyresö är ju inte helt lätt heller känns det som, men nu kommer seriens bästa lag på besök och då blir det noll poäng för hemmalaget.

Mitt tips: 26-34.

5 kommentarer:

Jonatan Eriksson HKC sa...

Måste bara berömma bloggen ! Fruktat intressant och kanon bra !

Söderberg sa...

Tack för det Jonatan!

Rubb sa...

Omgång 7 ser ut att bli på förhand en lätt tippad omg förutom Cyrus-RP eller ska vi få några praktskrällar? Nä det tror jag ej utan tror på knapp cyrus seger men lätta segrar för Tyresö, Rioch, Country,Eskil och S/W. På söndag inleds ju också omg 8 med Cyrus-Strömnäs en säker etta igen tror jag. Men hur det än är om man inte är tillräckligt förberedd åker man på en mina när man minst anar det som man kommer gräma en lite extra mycket. Visserligen har det varit lite skrällar men ingen riktig praktskräll än men den kommer att komma jag lovar.

Anonym sa...

Hallå!!
Jag har en önskan om att lotta ut sveriges snyggaste och lyxigaste omklädningsrum. Tänkte om ni kan försöka få tag på så många klubbar som möjligt t.ex. skuthälla i trelleborg och asparna i tumba och ni hade väl kontakt med guif i förra året och sedan lägga upp bilder på bloggen! och har ni i nyköping lyxigt omkl rum?

Söderberg sa...

Ja du. Skulle iof vara lite kul att se hur det ser ut i omklädningsrummena där ute i handbollssverige!

Men...

...jag passar på din idé just nu.