måndag 28 november 2011

Söderberg tippar omgång 10

Ska börja med att återkoppla till mitt tips i matchen Sollentuna HK mot Strömnäs GIF. Matchen slutade 25-24 och mitt tips var 25-25. Rätt nära. Jag tog också för givet att de spelare i Sollentuna Sporthall. Men så var det inte utan de körde i Skånelas hemmahall - Vikingahallen. Dubbelbokat?

***

Vi är idag framme vid omgång 10 som alltså inleds med en tisdagsmatch. Omgången avslutas inte förrän nästa tisdag. Vi själva spelade omgång 9 en torsdag. Handbollstorsdag. Det hade med groggpinnebandyn att göra som bokat Sporthallen fredag till söndag. Korpen. Men, de kör den helgen varje år så de har säkert rätt skön framförhållning på den bokningen, skulle jag tro.

Varför måste IK Cyrus och RP IF Linköping spela sina matcher på två tisdagar?

Känns ju inte optimalt på något sätt.

Men här har ni mina tips i alla fall, oavsett matchdag.

IK Cyrus - Täby HBK, tisdag kl 19:15 i Jönköpings Idrotthus
Grönblad och IK Cyrus har en stor revansch att ta efter att de åkte på torsk mot oss. Och underpresterade något så kopiöst. Upp till bevis nu - på hemmaplan och allt. En tisdag (!). Bortagänget åkte på dyngpisk mot RP IF Linköping senast. Frågan är: När kommer deras första seger i division 1 norra? Det är nog inte omöjligt att den kommer här. Det finns alla möjligheter. Hemmalagets V9:a Tobbe Andersson lär knappast vara duglig för spel med tanke på hur ont det såg ut att göra i matchen mot oss med den stukade foten. Ännu mer ansvar kommer att vila på Carl-Johan Karlsson.

Frågan är om junisarna orkar hålla emot ersättaren Kihlberg i 60 minuter med sina stegisättningar? Och frågan är om Kihlberg orkar med junisarna i 60 minuter? Och hur ska junisarna fånga in Roger Elf om han får något inspel? Intressant match mellan ungdomlig entusiasm och ett hemmalag som har varit med förr.

Hur många mål kommer bortalagets Sten-Bristedt-Oskarsson att göra?

Men rutinen kommer avgöra.

Mitt tips: 32-27.


HK Eskil - Sollentuna HK, fredag kl 19:30 i Eskilstuna Sporthall
Ingen djupare analys behövs här. En solklar hemmaseger där de har revansch att utkräva efter förlusten borta mot HK Country. Men de kommer säkert lufta hela truppen här och därför blir inte vinsten mer än 15 mål. I bortalaget är det V9:an Andreas Fuxborg som gjort flest mål i laget.

Mitt tips: 35-20.


Tyresö IF - HK Country, lördag kl 14:00 i Tyresöhallen
Om Brejdings gäng hade vunnit i förra omgången hade de legat etta inför den här matchen. Nu kommer den nya serieledaren på besök. Tyresö IF och deras motståndare är enda lagen som slagit förhandsfavoriten HK Eskil i höst. Senast kryssade dessutom Tyresö IF mot mittengänget HK Silwing/Troja. Bortalaget har en torsk och den kom i seriepremiären borta mot RP IF Linköping med uddamålet. Tycker det ligger helt öppet här. Ursvårt att tippa men det står helt klart att de bägge lagens formkurva talar för en bortaseger. Men då gäller det att de inte har sega ben och huvuden som vid förra Stockholmsresan och matchen mot Sollentuna HK. Tyresö IF är rätt så mycket bättre än det laget. De spelar snabbt och disciplinerat. Minus är att de inte har en vänterhänt H9:a. Men Stefan Petrovic är genombrottsstark med låg tyngdpunkt. Kantspelarna och V9:an Johan Brun är väl de starkaste korten. Inga direkta svagheter i bortalaget.

Men jag tror att hemmaplan avgör.

Mitt tips: 31-28.


Ricoh HK - HK Silwing/Troja, lördag kl 16:30 i Sjöstadshallen
Intressant värre. Jag tror dock att Högdalsgänget är rejält på gång efter pinnen senast mot Tyresö IF. Kan de matcha fullt lag och ligga hårt mot Petter Holmberg, Patrick Quinones samt hålla skaplig koll på Roger Järeholm tar de hem det här. Två lag som inte hinner träna fullt så mycket men där det ändå finns en klar fördel för bortalaget.

Mitt tips: 26-31.


Strömnäs GIF - IFK Nyköping, söndag kl 15:00 i Norrmalmia Sporthall
Nyköping --> Arlanda = ca 1,5 h bil. Arlanda --> Kallax (Luleå) = ca 1h flyg. Kallax (Luleå) --> Norrmalmia Sporthall (Piteå) = ca 0,5 h bil.

3 timmar effektiv transport med viss väntetid på Arlanda respektive Kallax, och då hinner vi ändå resa ungefär 105 mil. Så, där har ni vår resplan i grova drag. Men det är inget unikt. Tror nog de flesta flyger upp när de ska lira mot Strömnäs GIF.

Men det viktiga blir själva matchen. Jo, men så är det ju. Eller vänta, ska vi käka fantastiska hamburgare på Sunes Gatukök efter matchen? Eller grymma pizzor med bearnaise på Ängeln?

Nä, matchen är oerhört viktig för oss. Detsamma gäller för hemmalaget. Hoppas på mycket folk så det blir lite drag och det kommer säkerligen blir hårt och tufft men även jämnt. Ska bli kul att brotta ner min gode vän Rickard Jonsson på M6 också.

Ni kan väl vara schyssta att höra av er ett par dagar innan ifall jag och mina lagkompisar behöver packa ner långkallingarna i väskan? Bra, då säger vi så!

Nu har vi avverkat Boden, Robertsfors och Härnösand de senaste åren i serien. Nu också Piteå. Norrland - det är bra för lagandan!

Mitt tips: 28-30.


RP IF Linköping - HK Tyrold, tisdag kl 19:30 i Linköpings Sporthall
Här kommer vi att få se ett hemmalag som kommer att spela ett tight och tufft 6-0 nu när HK Tyrold inte har någon tvåmetare på nio. Samma som mot oss. Toni Johansson och Rasmus Andén blir givetvis viktiga, som vanligt, i bortalaget med sin offervilja i offensiven. Men det räcker inte eftersom hemmalaget har en större bredd och topp vad gäller målvakt - Alexander Rosén.

Mitt tips: 32-24.

***

Snackade lite med vår hete målis Emil Persson efter IK Cyrus-matchen. Han var inne på spåret att HK Eskils Tobbe Olsson är seriens bästa målvakt. Jag krönte visst RP IF Linköpings Alexander Rosén som det direkt efter hans stängning mot oss för ett par helger sedan. Inget snack om att detta är två riktigt bra målvakter. Men Olsson har ju sina vansinnigt bra utkast. Tar nog och ändrar mig lite här och säger att Tobbe Olsson är seriens bästa målvakt i och med sina utkast. För även han kan stänga i kassen. Och det ordentligt. Precis som Rosén. Fan, svårt det där. Men Tobbe får leda den ligan just nu.

6 kommentarer:

Sundberg sa...

20 timmars restid om jag får be...

Anonym sa...

Anledningen till att RP spelar på tisdag är att det är J-SM i helgen.

Anonym sa...

Wärn tillbaka till IFK spelar ikväll mot Bajen

David sa...

Såg Ross i onsdags mot Täby och han spikade då med! Tycker helt klart att han är seriens bästa målvakt!

Fredrik sa...

Varför måste Nyköping envisas med att lägga sina hemmamatcher Fredagar alernativt Torsdagar? Skulle det vara mer optimalt än Tisdagar?

Söderberg sa...

Förutom IK Cyrus, HK Country och Strömnäs GIF har vi många lag i serien som "bara" har ca 10 mil till Nyköping. Det är smidigt att ta E4:an till Nyköping och fredagar har varit en lyckosam dag att ha dessa matcher på. Mycket publik och sen har man hela helgen fri från matcher. Och vi här i Nyköping slipper konkurrera om publiken med ishockeyn, fotbollen och innebandyn som för det mesta spelar på lördagar och söndagar.

IK Cyrus fick dock åka hit en torsdag. Det skulle ha varit på fredagen men groggpinnebandyn hade bokat hallen fre-sön. HK Country var här en söndag och Strömnäs GIF får spela här en lördag. Och detta med tanke på restiden.

Tisdagar känns inte optimalt på något sätt för oss. Inte för andra heller skulle jag tro men det krockar väl med andra sporter då och då.

Även HK Eskil kör en del hemmamatcher på fredagarna har jag sett.