fredag 11 november 2011

Skyttetoppen efter omgång 6

Ahh, en efterlängtad lista - hoppas jag. Skyttetoppen summerat omgång 6.


Klicka på bilden för större format.

***

Ryktet som sa att IK Cyrus stjärnspelare, Erik Höglund, skulle vara tillbaka i spel redan till december får nog revideras en aning.

6 kommentarer:

Magnus sa...

Utveckla gärna lite tankar kring varför det snittas så högt i denna serie om man jämför med Elitserien. Efter tio matcher har högst placerad i skytteligan ett snitt på 6,7.

Är lagen ojämnare (individuellt, inom laget allts)?
Är serien ojämnare?
Är det för att Elitserien är jämnare? Eller att lagen där är individuellt jämnare?

Skulle vara kul med ett inlägg om det :)

Anonym sa...

hur kan plats 20,21 ha olika snitt? de har spelat lika många matcher, samma antal mål?

Söderberg sa...

Bra synpunkt där Anonym. Tack ska du ha. Det har blivit fel i filen på just den formeln mellan resp. lag. Nu ser formeln likadan ut på alla. Hoppas jag. ;-)

Kommer lägga upp rättade efter helgen. Tack igen!

Magnus, jag tror jag ger mig på dina frågeställningar efter helgen. Intressant. Bra!

Brejding sa...

Magnus:

Mycket enkelt. Om du petar ner någon från Bundesliga i elitserien som håller några klasser bättre skulle de också ha ett snitt som motsvarar de bästa i division 1. Toppspelarna i division 1N skulle nämligen klara sig bra både en och två divisioner upp.

Sundberg sa...

Brejding är spot on i sin analys!

Magnus sa...

De är alltså för bra för sin division? Hm, ja kanske. Men det borde det ju finna några som är i Elitserien oxå. Det borde ju bli samma snitt överallt isf, utom i de allra bästa ligorna (bundesliga typ) där det inte finns nån höger liga.

Och en annan fråga är då varför de inte motsvarande spelare i den högre divisionen, motivationsbrist? Bekvämlighet?. Fast det kanske finns andra skäl oxå, hur som så tycker jag det är ett intressant ämne :)