tisdag 8 november 2011

Oddsen talar för IK Cyrus

IK Cyrus mot RP IF Linköping. Jönköping mot Linköping. HV71 mot Linköpings HC. Är "handbollsderbyt" lika hett som det är när HV71 lirar mot LHC? Jag snackade lite med skadade V6:an Blomqvist i RP IF Linköping. Han gav sin syn på frågan om det är någon derbykaraktär på matcherna mot IK Cyrus:

- Nej, inte så mycket. Inget jag har tänkt på i alla fall.

På tal om Blomqvist så går han framåt med sin skadade fot.

Jag snackade också lite med den förre IK Cyrus-spelaren Emil Karlsson, numera i Mantorps IF HF. Han tror det blir viktigt, om IK Cyrus ska skörda framgång, att mittlåset med Jönsson och Elf håller ihop det och att skyttarna löser RP IF Linköpings 3-2-1-försvar. Men den tuffaste uppgiften kanske kvarstår, att hänga dit bollarna på Alexander Rosén i kassen.

Nordicbet tror i alla fall att IK Cyrus har störst chans till vinst.

IK Cyrus - RP Linköping 1.50 11.60 2.65

***

Snackade lite med IF Hallbys Jonatan Jepsson och han siktar på comeback lagom till lördagens bortamatch mot Rimbo HK. Hans knäbekymmer verkar ge med sig och beträffande hans gamla hopparknäskada så har den löst sig. Sjukgymnasten drog fram en maskin som slog frenetiskt på knät och nu är han bra.

Måste höra med vår sjukgymnast om inte han har en sådan där boxingmaskin som kan sopa på mitt knä.

Eller så går jag på HK Extra-tränaren Jörgen Elmsäters förslag:

- Varje gång du får ont i knät så kan jag slå dig med en hammare i huvet. Och sen får du se vad som gör ondast. Jag tror att du glömmer bort att du har ont i knät då.

Han är inte så dum den där Elmsäter. Får se hur jag gör.

***

Drog lite text-tv (och barnprogram) för ca en månad sedan och kom då på att riksmedia fortsatte att jävlas med IFK Skövdes Rasmus Wremer. AB och Expressen, samt andra stora medier, skrev för en tid sedan Wrener. Synd att de har så dålig koll på Sveriges högsta liga i handboll. Och Wremer är ju knappast någon dussinspelare heller så hans namn borde väl kollas upp lite bättre, kan man tycka.




Inga kommentarer: