lördag 26 november 2011

Hajmo Bosno!

Det rör lite på sig i serien. En spelare lämnar och en tillkommer i division 1 norra.

Nu lämnar H6:an Anton Rosén HK Tyrold för Skuru IK, som går riktigt bra i division 2 östra. De ligger tvåa efter Guifs farmargäng, HK GP. Rosén har fått spela i samtliga matcher under de första åtta omgångarna och där gjort 11 mål.

Men HK Tyrold har ju ett gäng H6:or kvar ändå. Lukas Algesjö har gjort flest mål av deras högerkanter, 14 stycken på 6 matcher. Robin Sundberg har deltagit i 8 matcher och gjort 9 mål. Johan Nilsson har gjort en match och satte i den fina 6 kassar.

Så det är väl bara att hoppas, för Roséns bästa, att han nu får spela mycket i Skuru IK och inte konkurrera med tre andra. Räcker gärna att konkurrera med en, tycker jag. Blir lätt lite taskig moral på en tredje- och fjärdespelare om man hela tiden ligger på gränsen till att vara andrespelaren. Tufft det där och väntan på speltid kan bli lååång.

***

Rosén ut från division 1 alltså. In kommer målvakten och Ume-studenten Anton Wikman och han går till Strömnäs GIF. För två matcher! Tydligen någon av målvakterna som är skadad däruppe i Pite.

Wikmans senaste klubbadress var Sikeå SK men har inte spelat något där på sistone. Vi har mött honom när han ingick i Lindesbergs organisation och spelade för HK Lif Blå. Med tanke på övergången till Lindeskolans IF finns väl också någon elitseriematch på meritlistan.

Här har ni annars Wikmans övergångslista de senaste tre åren:

Lindeskolans IF till HK Lif Blå 2008-10-10
HK Lif Blå till Lindeskolans IF 2009-02-15
Lindeskolans IF till HK Brukspôjkera 2009-07-07
HK Brukspôjkera till Sikeå SK 2010-09-08
Sikeå SK till Strömnäs GIF 2011-11-25

***

Apropå Sikeå SK. Mer nytt om skandalen mellan Sikeå SK och HK Cliff hittar ni på Västerbottens-Kuriren. Domaren ifråga, Mattias Jansson, är inte det samma domare som blev ordentligt uppvaktad av handbollsmedia under 2009? Här har ni en rätt uttömmande artikel om det som hände då.

***

HK Tyrold - Ricoh HK 25-31. Bra resultat för oss där i bottenträsket.

***

Kommer ni ihåg KAIK-strumporna som jag nämnde häromdagen? Katrineholms AIK har klubbstrumpor i åtminstone två olika modeller. Amel Suljevic och Melcher Melchersson, i vårat lag, är från Katrineholm och jag bad att få ett par strumpor för att testa om de var så sköna som de hela tiden säger att de är.

Sagt och gjort. Amel tog med att par svarta med gula KAIK-loggan på till mig. Jag drog på mig strumporna efter matchen mot IK Cyrus och de satt riktigt bra. De fick även tjänstgöra på jobbet igår. Proffsiga strumpor helt enkelt om vi ska jämföra med den klassiska Intersportstrumpan som vi har på matcherna. Förresten, vad kostar ett sådant där 10-pack nu för tiden? Jag skulle gladeligen betala för en sådan här klubbstrumpa!

KAIK-strumpan känns påkostad och har också någon form av kanaler tvärs över vristen. Vet inte vad de ska vara bra för. Men det känns jäkligt högteknologiskt om man jämför med den klassiska Intersportstrumpan.

Germerud, kan inte IFK fixa vita sådana där strumpor och köra på IFK-skölden?

***

Amel har plockat med sig en riktigt skön låt till Nyköping och vidare in i omklädningsrummet. Hajmo Bosno! Inte riktigt samma skönsång som den klassiska duetten med Gianna Nannini & Edoardo Bennato från VM 1990 i Italien med låten Un'estate Italiana. Men det är en skön låt som är trallvänlig och den blir skönare för varje gång man hör den. Det var de flesta smått överens om i omklädningsrummet innan matchen mot IK Cyrus, när den dunkades ur den lilla högtalaren.



Eftersom det blev vinst ska Hajmo Bosno även dunkas ur högtalaren inför nästa match.

***

Mina tips så här långt i omgång 9:

Täby HBK - RP IF Linköping 18-35 (Mitt tips: 21-30)
IFK Nyköping - IK Cyrus 22-18 (Mitt tips: 29-27)
HK Tyrold - Ricoh HK 25-31 (Mitt tips: 28-33)

***

Illa att inte omgång 8 är komplett i statistikfilen. Helgerna ska ju vara fyllda med statistik här på bloggen.

Annars kan jag avslöja att statistiken blev riktigt ball nu när också tränare Waltin (Sollentuna HK) inkom med hans spelares positioner. Nu jäklar kan jag bomba ut statistik till höger och vänster och göra analyser på vilka kanter som verkar ha flest passningsvilliga Y9:or bredvid sig samt vilka H9:or som har det bästa målsnittet. Eller varför inte en listning av samtliga lag och varifrån de gör alla sina mål, i procentform dessutom, eller i ett diagram?

Vi får se vad jag hittar på sen. Men jag kommer att hitta på en massa saker, var så säkra.

***

Två spännande matcher i eftermiddag.

16:30 i Högdalshallen mellan HK Silwing/Troja och Tyresö IF samt 17:00 i Skövde Idrottshall mellan HK Country och HK Eskil.

3 kommentarer:

Anonym sa...

2 spännande matcher*

Anonym sa...

Jo, det är samma domare som stämde förbundet på 18 miljarder. Verkar ha en förkärlek till att anmäla. Kanske han kan stämma Clifftränaren på några tusenlappar för sveda och värk.

Söderberg sa...

Tackar. Självklart ska det vara två spännande matcher och ingenting annat!