måndag 31 oktober 2011

RP:s Blomqvist om sin ovissa comeback

RP IF Linköpings näst bäste målskytt förra säsongen, V6:an Daniel Blomqvist, har bara spelat en match i årets division 1 norra. Det var den i seriepremiären och vinsten mot HK Country där Daniel blev bäste målskytt i laget med sex mål tillsammans med Calle Andersson.

Hallå Daniel! Ser att du inte varit med de senaste matcherna. Varför?
- Skadad. Jag spelade seriepremiären hemma mot Country och kroppen och formen kändes bra. På morgonen efter skulle jag gå ut och jogga av mig stelheten. Jag hann springa i ungefär 15 minuter innan det knäckte till i vänsterfoten. Efter röntgen fick jag reda på att det var samma skada som jag haft tidigare, stressfraktur. Och jag vet inte riktigt vad det är (eftersom alla läkare säger olika saker) men det är någon form av spricka i ett mellanben i foten.

När kan du vara tillbaka i spel?
- Jag vet inte riktigt när jag kommer vara tillbaka på planen. Det måste vara helt läkt innan jag kan börja springa och belasta foten igen. Jag hoppas kunna vara tillbaka innan jul! Men just nu blir det mycket gym och kärringmotion på cykel och crosstrainer.

Du kom på en delad 15:e plats i skytteligan förra säsongen med 91 baljor, varav 24 på straffar. Blev det några anbud efter säsongen?
- Jasså det var mer än vad jag visste. Min tränare sa att det blev exakt 100 mål av mig förra säsongen, men vem som har rätt och fel där vet jag inte. Jag var nöjd med mitt spel under förra säsongen men fick inga anbud. Jag trivs så bra med grabbarna i laget ändå!


Daniel Blomqvist. (Bild från RP IF Linköpings webbsida)

Med reservation för att jag summerat fel så är det troligt att du gjorde 100 mål. Matchprotokollet i er match borta mot Täby HBK inkom aldrig till SHF så den matchen är inte medräknad. Noterar även att du pluggar Systemvetenskap på LiU. Ett program jag själv studerade (för alldeles för många år sedan). Är legender som HH (Hans Holmgren), Stefan Cronholm och systemvetarpolisen Stefan Holgersson kvar på programmet och föreläser?
- Det är några tunga namn du nämner och jag har haft alla tre som föreläsare. Ska börja en ny kurs på måndag med Hasse. Känns sådär spännande!

Haha. Ta med en termos kaffe till föreläsningen så löser det sig. Har du också varit med i SM (phesteriet)?
- Det har jag inte varit. Går inte på så mycket studentfester utan jag hänger mest med mina gamla kompisar samt att tiden inte räcker till. 4 träningar i veckan och några egna pass tar för mycket tid för att spexa runt i SM.

Du var en sejour i Lindesberg och prövade på spel i Elitserien. Varför kom du tillbaka till Linköping?
- Det blev för mycket handboll och för enformigt. LIF ville förlänga med ett år till, men jag valde att tacka nej för att jag var trött på att få spela 10 minuter per match och träna så pass mycket. Dessutom är inte staden Lindesberg det roligaste stället att bo på. Jag hängde mest med grabbarna i laget på fritiden. Det var två jättenyttiga år för mig personligen och jag utvecklades både som person och handbollsspelare. Men jag kände att kompisarna och Linköping lockade mer så det fick bli till att flytta hem!

Hur ser du på er öppning i serien?
- Jag tycker att vi har öppnat serien helt okej. Vi har slagit Country, Sollentuna och Ricoh. Samtidigt tycker jag att det fanns mer att hämta i förlustmatcherna mot Eskil och Tyresö. Men som sagt är det godkänt. Vi har så pass ungt lag och alla utvecklas mer för varje träning. Jag hoppas vi kan vara med och slåss i toppen av tabellen under säsongen.

Linköping är en gammal anrik handbollsstad via laget Saab och storheter som Pierre Thorsson och Magnus Andersson. Hur är det med draget kring handbollen i staden?
- Draget kring matcherna börjar att bli bättre. I år har sponsorer gått in och betalat för åskadarna i och med att klubben har valt att ha fri entré på hemmamatcherna. Jag tror det kan bli bra och det brukar komma runt 300 personer på matcherna och det är ju inte så illa för division 1 handboll!

Låter som ett bra initiativ. Tack för att du ställde upp på lite frågor. Ha det så bra och krya på dig!
- Tack så mycket och ha det gött!

Inga kommentarer: