söndag 23 oktober 2011

HK Extra - VästeråsIrsta HF U 28 - 20

Man skulle väl kunna sammanfatta matchen som så att vi vann utan att förta oss. Det mycket unga Västeråslaget hade det tufft mot våra större killar i mittblocket och tvingades därför till svåra avslut.

Lars Björkman bjöd på matchens delikatess med 0,2 sekunder kvar av den första halvleken när han med ryggen mot mål drog iväg ett lurigt skott som hittade rätt. Hans första och enda anfall under hela matchen. Ska man göra det så ska man göra det med elegans.

Tobbe Johansson gjorde mål när han väl bestämde sig. Skönt häng han har och jag fick äran att få några utspel som jag dessvärre inte förvaltade på bästa sätt. Något jag får fila på i veckan. Men fick ändå sätta två på slutet efter att en lobb till slut landade och gick i mål.

Kristian Josevski visade upp några rappa och lyckosamma satsningar mot det offensiva försvaret.

Fast jag tror nog ändå att de flesta som var med idag har lite mer att ge men viktigt med en seger.

***

Försvarsspelet kändes väl helt okej idag vilket också 20 insläppta säger. Vi hade kunnat sätta några fler lägen framåt bara men samtidigt spelade han bra i mål där i den första halvleken.

***

En av tränarna i Västeråslaget var ingen mindre än den gamla landslagsspelaren på H6, Robert Venäläinen. Även han hade noterat mina missade avslut och föreslog, i spelarkorridoren, i halvtid att jag skulle knorra lite mer. Det blev ingen knorr från min sida.

***

En av legenderna från Svarta Boken, Jeppe Eriksson, laddade upp på Ringens Grill utanför Sporthallen i fredags innan Handbollsfredagen. Där befann han sig med några till från HK Extra och de satt och väntade på sina 150 grams hamburgare. Killen bakom disken:

- 150!

Grabbarna satt kvar passivt på sina stolar.

- 150!!! Och nu tog han i lite mer. Någon av grabbarna började rycka lite i kroppen och undra vad som var på gång.

- 150!!!!! Nu tog han i ordentligt och Jeppe hoppade till och undrade vad de hade fått för nummer.

- Har vi 151? Frågade Jeppe de andra.

- Nej, sade någon annan och lugnade ner Jeppe. Våra 150 grams hamburgare är klara nu.

***

Vore intressant att få veta var Jeppe fick 151 ifrån. Speciellt eftersom de inte kör med några nummerlappar där. Sedan att gänget hade beställt 150 grams hamburgare borde ha varit tydligt nog.

Inga kommentarer: