fredag 14 oktober 2011

Och skrällen kom...

Fem omgångar är spelade av Allsvenskan. Obesegrade serieledaren, Skånela IF, är nykomlingen som förra året vann våran serie. Nu har de visat att de verkligen är ett lag för toppen eftersom de senast kryssade mot OV Helsingborg som ligger tvåa och är en av favoriterna. Men det gäller att knyta ihop säcken också efter 18-11 i halvtid. Surt. Som vi mot HK Silwing/Troja borta.

Skånela IF har, som jag nämnt tidigare, matchat samma uppställning som förra säsongen förutom att Daniel Bergman tillkommit i kassen. Det gör det hela lite lättare att relatera till deras insats.

***

I en mycket jämn topp går det i princip lika bra för VästeråsIrsta som fanns i två versioner (IVH Västerås HK och Irsta HF) i division 1 norra förra året. Men där har det värvats mer meriterat och det är också två lag i ett vilket jag tycker gör Skånelas insats ännu mer imponerande!

Go' Dagge & Co!

***

Det är heller inte så tokig insats av Rimbobringarna som uppenbarligen har höjt sig ett snäpp till i år. Även Djurgården verkar starkare än tidigare eller så är botten sämre så de framstår som bättre. Svårt att uttala sig säkert när jag inte sett något live.

Fast hur som helst kul att de gamla division 1 norra-lagen visar klassen i Allsvenskan.

***

Jag måste höra med Skuthälla hur det kommer sig att Trelleborg kunde vinna mot LIF Lindesberg för att sedan åka på stordäng mot både Hästö och Djurgården.

***

Skrev häromdagen inför Caperiotumbas möte med Guif och bad där Asparna om en skräll. Och den kom också.

***

Samlingen kring mittcirkeln innan träningen igår öppnade på ett annorlunda sätt. Jacke började med att ställa sina skor i mitten och ställde sig sedan på mittcirkellinjen ett par meter bort, i strumplästen.

- Det var så här Guif gjorde igår, sa Jacke och vi andra skrattade till.

Jag har inte sett matchen men visst ska det skilja mer mellan lagen än det att det blev oavgjort. Men urstarkt av Caperiotumba att inte visa respekt mot ett av Sveriges bästa lag och ta en pinne trots att man nästan bara radat upp förluster tidigare. Moral när det som bäst behövs.

***

Det lutar åt att det blir en fantastisk fiskedag på måndag med Gee, Ahlin och Dalin. Asps fiskeekvation som visar på att Dalin och utebliven fångst hör ihop är en sak så det är tur för Ahlin att både jag och Gee kommer närvara.

***

Träningen igår hade bra intensitet. Tycker att nya och unga IFK går framåt hela tiden. Härliga utvecklingskurvor måste jag säga.

***

Jag brukade tidigare överdriva lite och skriva nya, unga och fräscha IFK och referera till SN. De skriver nya och unga IFK. Men inte ens där fick jag drömma mig bort och Sportbloggen tog ner mig på jorden direkt.

Eftersom varken jag, Gee eller Treijner är särskilt unga längre, eller nya heller för den delen så får vi internt i alla fall se till att kalla oss fräscha. Inbilla oss det. Det tycker jag allt. Nåt måste vi försöka intala oss för att orka med kampen mot ömmande knän och ljumskar. Och gud vet vad.

Puh, tre matcher spelade...bara 19 kvar...

***

Visste ni att Nyköping numera har den största bioduken i Sverige? Nä, tänkte väl det. Men så är det. 19 meter bred! Och den är inte uppställd på någon drive-in bio utan det är Svenska Bio. Inomhus. Otroligt stort!

***

Tycker vi tar och utbringar en skål och ett fyrfaldigt leve för IFK:s gladaste Björn Fredlund som jubilerar med 40 år fyllda idag.

HIPP, HIPP, HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!!

Hoppas du får en toppendag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe vad härligt dryg och överlägsen SN-Björn låter då! Heja

Söderberg sa...

Japp. SN-Björn gillar att ge igen på mig och bloggen. ;-)