onsdag 5 oktober 2011

Från doldis till bärande?

Läste igenom lite bloggar häromdagen och kom över Brejdings tips för hur divison 1 norra kommer sluta. Han lägger även kommentar om vem som spelare som kommer vara viktigast för respektive lag. Såhär står det om oss:

8. IFK Nyköping
- Det känns som att Nyköping står och faller med Melcher Melchersson iår

Melcher gör nu sin tredje säsong för IFK den här vändan och har under säsongerna sakteliga ökat sin speltid. På grund av operationer har han haft en stor skadefrånvaro, men han har verkligen inte legat på latsidan. Han är i bättre fysisk form än någonsin och hittar tajmingen mer och mer. Till i år är han det enda vänsterhänta alternativet på nio meter i och med Germes skada och ett tungt ansvar vilar helt klart på hans axlar. Hittils har han tacklat det genom att formligen ösa in mål! 21 fullträffar på två omgångar vilket är grymt imponerande! På så vis har Melcher helt klart gått till att bli en bärande spelare i vårt lag.

Vill dock hävda att vår lycka eller olycka helt kommer ligga i kollektivet och inte att vi "står och faller" med en spelare. Förra året hade vi en Andréas Asp som absolut kunde innebära skillnaden i många matcher bara genom fysisk överlägsenhet och spelsinne. I år måste vi fördela sysslan på många och jag tror att anledningen till att Melcher leverarat så bra hittils är just för att laget har tvingats kliva fram och hjälpa sina kamrater till lägen. Vi kan inte förlita oss på ett en enskild håller oss över ytan.

Inga kommentarer: