måndag 31 oktober 2011

Uppföljning skytteligan 2010/2011

Fick för mig att slå upp den statistiktunga skytteligafilen från förra säsongen. Väl där slog tanken mig att jag skulle kolla igenom var de 50 främsta spelarna spelar idag. Målen från förra säsongen redovisas inom parantes:

1. Patrik Söderström (139). Då i HK Tyrold. Gick till Djurgårdens IF HF i Allsvenskan efter säsongen men har nu bytt till Ricoh HK.

2. Jimmy Karlsson (138). Då och nu i Skånela IF som öser på i Allsvenskan. Jimmy fortsätter att bära sitt lag.

3. Jonas Daglund (129). Då i Irsta HF och nu i VästeråsIrsta HF som öser på i Allsvenskan. Jonas fortsätter utvecklas och gör mycket för sitt lag.

4. Andréas Asp (128). Då i IFK Nyköping efter ett år i IFK Skövde. Nu i Caperiotumba tillsammans med brorsan Hampus. Är viktig i försvarsspelet men går då och då med upp i andrafasspelet och får hänga en och annan balja.

5. Petter Holmberg (118). Då i HK Tyrold men har ny bytt till att resa i en lyxkonferenslokal på hjul med sitt Ricoh HK. Gör fortfarande mycket mål.

6. Kristoffer Adamsson (117). Då i HK Eskil men har nu lagt skorna på hyllan. En sevärd spelare som var giftig på kontringar, straffar och i läget.

7. Markus Berg Loen (117). Då och nu i HK Silwing/Troja. Lika viktig i år som förra året. Säker på straffar, gör många mål och lägger många fina mackor, den där "Mackan". Rutin i mängder!

8. Daniel Zachrisson (113). Då i IVH Västerås HK och nu i VästeråsIrsta HF. Precis som sin stjärna till bror är även Danne en liten men stor spelare som är viktig för laget. Kort i rocken för att spela på niometer men har bra klipp i skottet och är stark i genombrottsspelet.

9. Jesper Östlund (101). Då och nu i Skånela IF. En klassisk V9:a utrustad med ett bra skott och spänst. Numera är han värdefull som M6.

10. Daniel Gustavsson (98). Då och nu i HK Silwing/Troja. Look-a-like med Liam Norberg men är ännu mer muskulös. Kanske inte lika bra på en hopprundspark, vad vet jag. En riktig kämpe som aldrig ger upp. Gör många mål och är stark både framåt och bakåt.

11. Martin Boquist (96). Då i IVH Västerås HK och nu i VästeråsIrsta HF. Kommentar om Martins handbollskunskaper känns överflödiga i sammanhanget.

12. Adam Lönn (96). Då i RP IF Linköping och nu i IF Hallby HK. Blommade ut och tog mycket ansvar från V9 förra säsongen. Skjuter väl en hel del nu också men får spela både V9 och H9. Göra några baljor här och där. Ung och utvecklingsbar.

13. Olle Hanserius (93). Då och nu i HK Silwing/Troja. Bildar tillsammans med Glimbråten ett välväxt mittblock i laget. Tung att möta.

14. Daniel Wolf (91). Då i IVH Västerås HK och nu i VästeråsIrsta HF. En rörlig M6 som jobbar aggressivt bakåt och sätter bollarna framåt.

15. Daniel Blomqvist (91). Då och nu i RP IF Linköping. En klassisk kantspelare som är duktig på att kontra med bra spänst och sätter sina lägen. Även en säker straffskytt.

16. David Nordman (91). Då och nu i Lidingö SK som ramlat ner till division 2. Har dålig koll men David var viktig förra säsongen i laget och lär så även vara nu.

17. Kim Bäckman (89). Då och nu i Skånela IF. Håller bra i Allsvenskan och har utvecklats mycket de senaste åren. Med några fler kilon kommer han att hålla hög klass från sin H6-position. Spänstig med ett bra register.

18. Tomas Hagman (89). Då i Lidingö SK och nu i AIK. Bombade in ett gäng från H9.

19. Alexander Rüdén (87). Då i IVH Västerås HK nu i VästeråsIrsta HF. Tror han spelar mest i deras division 2-lag. En säker straffskytt.

20. Viktor Östlund (86). Då och nu i Skånela IF. En supertalang på V9 som är med i Olssons och Lindgrens talangprojekt. Say no more!

21. Kacper Wydmuch (83). Då och nu i Skånela IF. Rutin från Elitserien med Ystad IF. En bra H9 med ett bra skott. Hoppas inte knäskadan nu senast var något allvarligt.

22. Stefan Germerud (81). Då och nu i IFK Nyköping även om skadebekymmer inte möjliggör något spel. En hel och frisk "Germe" är oerhört nyttig i laget. Vänsterhänt H9 som även kan spela H6 om så behövs. Gjorde en stabil säsong. Kom igen "Germe"!

23. Hampus Nygren (81). Då och nu i RP IF Linköping. Ung M6 som är bra i bägge riktningar. Terrier är väl bara förnamnet. Kan mycket väl nå högre divisioner.

24. Oscar Mattsson (80). Då och nu i HK Silwing/Troja. En bra och spänstig H9 med ett rappt skott.

25. Tom Wiaand (79). Då i både HK Lif Blå och RP IF Linköping. Nu i RP IF Linköping. Skytt! Jag lever fortfarande på att det är den enda som jag lyckats blocka i en match. Once in a lifetime med tanke på att Tom är minst ett huvud längre än mig.

26. Anton Andreasson (79). Då i Irsta HF och nu i VästeråsIrsta HF. Tuff konkurrens i laget med Bamberg och Lundholm på V6. Bra spänst och säker i läget. Fler kilon med muskler så kan det där bli något riktigt bra.

27. Hampus Larsson (78). Då och nu i Skånela IF. Förr på M9 men numera V6. Bra blick och spelar på bra i Allsvenskan.

28. Daniel Adolfsson (74). Då och nu i HK Eskil. En viktig ledare i laget som är allround på M9/V9 samt i försvaret.

29. Måns Ahlström (73). Då i HK Lif Blå och nu i Örebro SK. Spelat lite i Elitserien med Lindesberg. Allround på V6. Spänstig.

30. Fredrik Beckman (73). Då och nu i HK Silwing/Troja. Tyvärr åkt på en skada i foten så Fredrik blir borta ett tag. Kontringsstark M6 som rör sig över stora ytor.

31. Patrick Quinones (73). Då och nu i Ricoh HK. Blev utlånad till Djurgårdens IF HF för att rädda laget kvar i Allsvenskan tillsammans med Roger Järeholm och Timmy Sundin. Vilket lyckades bra. Bra i försvaret och bra blick och skott framåt. SM-guld med Alingsås HK säger väl en del om hans kompetens.

32. Roger Järeholm (73). Då och nu i Ricoh HK. Blev utlånad till Djurgårdens IF HF för att rädda laget kvar i Allsvenskan tillsammans med Patrick Quionenes och Timmy Sundin. Vilket lyckades bra. Stor och stark M6.

33. Oskar Byrén (73). Då i Täby HBK men nu i Hammarby IF HF/HK Tyrold. Ett naturligt byte i och med att Hammarby IF HF bytte samarbetspartner. En bra division 1-spelare som väntar på chansen i Elitserien. Ett snabbt och överraskande skott på niometer.

34. Gunnar Pettersson (72). Då i Täby HBK men nu i Hammarby IF HF/HK Tyrold. Ett naturligt byte i och med att Hammarby IF HF bytte samarbetspartner. Gör fler matcher i Elitserien än Byrén. En spelfördelande M9.

35. Erik Nyberg (70). Då och nu i RP IF Linköping. Stabil målskytt. Som vänsterhänt används han både som H6 och H9.

36. Axel Morén (68). Då i Irsta HF och nu i VästeråsIrsta HF. Viktig förra året med sina snabba och rappa spelstil. En kraftfull liten spelare. Stentuff konkurrens i nya VI men är med och målar i Allsvenskan.

37. Daniel Karlsson (67). Då i HK Tyrold men har nu fått lägga skorna på hyllan p.g.a. skadebekymmer. En riktigt duktig M6. Stor och kraftfull. Bra på att fånga bollarna men även att sätta dem i nät.

38. Robin Lundholm (66). Då i IVH Västerås HK och nu i VästeråsIrsta HF. Kvick V6 som satsar hårt i läget. Säkert många som är avis på att Robin spelar bredvid "Boken" och där blir det många tacksamma lägen.

39. Adam Johansson (66). Då i Täby HBK och nu i Hammarby IF HF. En kämpe som är jobbig att möta. Förra säsongen spelade han en del på H9 men står som V9 i Hammarbys trupp. Tror mig också har läst att han klivit in på M6 när det krisat. Kant eller målvakt nästa?

40. Daniel Tornler (65). Då i IFK Nyköping och nu i vårat farmarlag HK Extra (heja!). Danne har valt att trappat ner då tiden som tvåbarnspappa inte riktigt räcker till annars. En M6 som är säker i läget och har aldrig skjutit hårt. Flippar, tumskruvar och knorrar resulterade i 65 mål. Frågan är också om han inte var nere på några mål också? En skön lirare som aldrig visar några sura miner.

41. Jonatan Jepsson (63). Då i både HK Lif Blå och IFK Nyköping. Jepsson hann med att visa att hans bössa talar för sig själv några gånger i IFK-tröjan. Tanken var att han skulle spela några matcher när det krisade med Asps skada. Nu gick han och skadade knät själv och missade kvalmatcherna. Men det gick bra ändå för vår del. Jepssons val föll sedan på IF Hallby HK, en klubb han spelat framgångsrikt i tidigare. Inledningen på säsongen hade säkert kunnat vara mer positiv då knäskadan inte riktigt velat ge med sig. Men en comeback ligger nog nära nu. Kom igen Jepsson!

42. Sonny Östermark (62). Då i Lidingö SK och nu placeras han i IK Bolton, tidigare även i Handens SK. En profil både på och utanför planen. Synd att han gav upp bloggandet. Fräck, som få, i sina texter och det var kul och annorlunda läsning. På planen har han väl haft sin peak för några år sedan men besitter fortfarande ett högklassigt register.

43. Johan Bååk (60). Då HK Lif Blå och står nu med i LIF Lindesbergs trupp. Är inte registrerad i statistiken på deras webbsida. Kanske öser in mål i HK Lif Blå i division 2? Har en tuff konkurrens i a-lagets Oskar Erixon.

44. Simon Skuthälla (59). Då i IFK Nyköping och nu i Trelleborg HBK. Bytte alltså division 1 norra mot Allsvenskan. Modigt och friskt vågat med en lång flytt. Säkerligen en nyttig erfarenhet för Simon som får speltid i en tuffare miljö.

45. Tomas Tverin (58). Halva säsongen i HK Eskil och bytte därefter till Djurgårdens IF HF och polisstudier. Betydelsefulla erfarenheter från tiden i Guif och är säker i läget från H6 men används mest på H9.

46. Tobias Axelsson (58). Då och nu i HK Eskil. Tungt skytte och där får HK Eskil många enkla mål när försvararna inte kommer upp och får träff.

47. Linus Pellas (58). Då och nu i HK Tyrold. Har missat några matcher inledningsvis.

48. Daniel Berg (57). Då i Irsta HF och nu i bloggar-Ronnys Hallstahammars SK HK i division 3. Laget som är fyllt med spelare från Irsta HF och IVH Västerås HK. De går mot en säsong utan poängtapp. Berg skjuter hårt med vänsterarmen från H9.

49. Rikard Petersson (56). Då och nu i Lidingö SK. Laget toppar division 2 norra och ser ut att kunna bli ett division 1-lag till nästa säsong.

50. Daniel Jovanovski (56). Då och nu i Ricoh HK. Rutinerad niometare med erfarenheter från Elitserien med Djurgårdens IF HF.

Inga kommentarer: