måndag 31 oktober 2011

Ny vecka, nya möjligheter!

Det ville sig inte mot Tyresö och återigen en storförlust. Det var en fight där många kämpade men där kanske inte alla fick ut sin fulla kapacitet - jag själv inkluderad! Ahlin och Axel har fått cred och det var välförtjänt. Satt och pratade med Tobias "Tobbe-e-klar" Johansson förra veckan på en träning och konstaterade hur oerhört viktig Axel är i år - DEFENSIVT! Ja, det är faktiskt där han gjort bäst ifrån sig hittils, men i lördags fick han hänga dit ett gäng också. Ahlin hängde flest och visade återigen klass tycker jag. Men Tyresö har en imponerande bredd och vi spelade egentligen bara jämnt med dem sista 10-15 minuterna när matchen var över sedan länge. Det som är positivt är väl att vi fortsätter försöka matchen igenom och att vi visar glädje för mål som kommer sent in i matchen. Det kan tyckas vara oviktigt om man förlorar med 16 eller 20 mål i en match men i slutändan kan det handla om just målskillnad om vi ska hålla oss över ett streck eller inte. Hoppas alla i laget förstår det och förstår vikten av att köra vidare även när det är uppförsbacke.

Som Jacke poängterade var det skönt att se ett hemspring i 58:onde (från Melcher i det här fallet) som tyder på att det finns stake och fighting spirit även när det går tungt. Det man kanske kan hoppas framöver är att det ändå inte ska behöva låsa sig så oerhört framåt så fort vi får lite emot oss. Mitt intryck är att vi skjuter som mest 30 skott den här matchen och då gör 24 mål. Då har man inte utmanat deras målvakt tillräckligt och det måste komma mer skott från 9-meter i sån här match. Dels för att det är svårare att kontra på ett skott utifrån än ett tappat inspelsförsök, men också för att åtminstone titta huruvida målvakten kan ta nåt eller inte. Vi saknar ju självklart spelare på 200 cm som kan bomba från 11-12 så som Tyresö hade. Men Fogels bössa är lurig och träffsäker, Melcher när han kommer brett och med fart fick åtminstone Silwings Magnus Berg att kapitulera ett antal gånger. Och den dagen vi lär oss att backa upp Kassem i bra skottlägen kommer vi få många lätta mål från 9.  I mitt tycker kommer vi för ofta på tok för nära deras försvar och fastnar, och fastnar och fastnar.

Men men, vi har en ny träningsvecka framför oss och en rolig hemmafight mot Ricoh som väntar. De förlorade hemma mot Cyrus och är säkert sugna på att revanschera sig mot oss. Vi har haft bra fighter mot dem tidigare men nu har de som sagt kryddat laget med både mer kompetens och möjligen också ungdomlig fart. Det som talar för oss är möljigen att de inte är så sugna på att spela handboll en fredagskväll och att de inte kommer upp i tempo. Jag hoppas och tror att det blir en jämn match där vi kan ta poäng om vi är hungriga och respektlösa. Det är i princip bara tuffa fighter nu framöver och det gäller att ta fram det där extra (heja!) nu. Kan minnas de där vidriga brottningsträningarna i våras där man på något sätt hela tiden hade någon procent kvar att ösa ur och det är dit vi måste komma nu. Det måste fan inte vara snyggt heller!

2 kommentarer:

Palmen sa...

Du syftar inte på MAGNUS Berg i målet kanske?

pelle sa...

haha.. ja såklart! Skrev det hastigt och lustigt och så blev det fel.

Ändrar nu!