fredag 14 oktober 2011

Vad är väl en bal på slottet.....

Ja, lite den känslan gick jag hem med igår efter att ha missat ytterligare ett träningspass på grund av en envis förkylning. Missade matchen i söndags på grund av magproblem och i veckan har jag mått illa, haft huvudvärk och är allmänt seg. Har en tid hos farbror doktorn idag som förhoppningsvis ger mig nåt dunderpiller eller iaf lite magisk sylt att kleta på näsan. Men det är fortfarande klart osäkert om jag kan vara med på söndag vilket stör mig oerhört.

Känns såklart jävligt bittert att inte vara med och köra med boysen men samtidigt är det underbart att se glädjen som finns i truppen. Var lite rädd att den snöpliga förlusten i söndags mot Country skulle ha sänkt modet, men så tycks det inte vara. Skönt! Hörde från en kompis som bor i Skövde att Country var mycket nöjda med segern mot oss och att de anser att vi är ett lag att räkna med i år. Flera av våra gubbar har verkligen formtoppat vilket känns gott inför mötet mot Sollentuna nu på söndag.

Men det finns all anledning att ändå höja ett varningens finger för Sollentuna. Inget lag går genom serien utan att ta poäng och Sollentuna är ett gäng krigare. I kvalet ifjol visade de prov på fin fighting när de först besegrade GP och sedan höll jämna steg med oss i 40-45 minuter i varje match. De är ett relativt homogent lag utan större toppar eller dalar och med en målvakt som Mattelin i buren vet man aldrig. Framförallt är det matchen mot GP borta som etsar sig fast när jag tänker på Sollentuna. De var helt uträknade långt in  i andra halvlek men så kom en otrolig upphämtning. Ska vi ta två poäng gäller det att ha en ruggig fokusering i 60 minuter och inte bjuda på enkla misstag. Vi måste uppvisa ett stabilt försvarsspel men också ett bra anfallsspel med avslut i rätt läge. De är svåra i första- och andrafas men hade däremot klart svårt att göra mål i uppställt spel.

Jag är inte lika modig som Rille vad gäller tippningen av matchens utgång men självklart tror jag på seger här. Det gäller att ta två pinnar och visa att vi inte ska tänker vara inblandade i bottenstriden. Det gäller att visa det hjärtat som vi haft i de tre inledande fighterna och samtidigt fortsätta använda hjärnan. Det går fan inte att bara ställa in skorna och tro att fjolårets fighter spelar roll, eller att tabelläget gör någon skillnad. Om något är Sollentuna ännu mer taggade nu till att slå oss! Men med säker ledning av Jacke och Tommy samt med den fina inställning vi visat tidigare så är jag inte orolig. Tror stenhårt på vårt IFK och känner att det här kan bli den roligaste säsongen i klubben hittils för mig.

Käka taggtråd nu gubbar! IFK HEJA!

1 kommentar:

Anonym sa...

Skjut högt på mattelin. Framförallt på kanterna så sjunker han undantagslöst. Hota utsida, blöt handled högt = mål. Lycka till.