lördag 1 oktober 2011

Nära skön skräll i Högdalen!!!

Ja, inför den här fighten var vi helt klart nederlagstippade av bloggexpertisen. Men själv hade jag en grymt positiv känsla och trodde på seger. Vårt 5-1 har sett bra ut och Silwing är inte känt för sin speed direkt. Och det var faktiskt nära att vårt försvarsspel vann den här matchen åt oss. Med knappa kvarten kvar hade vi 7 bollar upp och Silwing var ordentligt i brygga. De kom ingenstans framåt och bakåt fick inte Berg tag på bollarna i kassen. Vi har ett bra matchtempo och kommer till bra lägen. Det mesta tydde på IFK-seger vilket hade varit en knall för de flesta.

Samtidigt hade vi pratat om Silwings grymt tunga första- och andrafas. Och när vi mot slutet av matchen började slarva framåt och inte riktigt "sticka dit näsan" fick de utnyttja den. Samtidigt fick vi många utvisningar mot oss och orkade helt enkelt inte stå emot. De åt sig närmare och närmare och 14-21 blev slutligen 24-24. Klar besvikelse men samtidigt en viktig poäng och faktum är att vi efter två omgångar toppar norra serien! Vem hade väl trott det?

Vet inte om jag måste redogöra för första halvleks spel och gå in mer i djupet på vad som hände. Hur tappar man 7 bollar tänker säkert många som inte såg fighten. Men ni vet säkert också att i handboll gäller det att ständigt leverera och vi gör några enkla misstag som gör att Silwing får komma in i matchen igen. Offensivt har vi sämre bolltempo och börjar försöka skjuta genom dem istället för att springa förbi dem som under de första 45. När vi får passivitetsvarningar är det fel killar som tar lägena vilket gör att Silwing får kontra. Men det är lätt att hitta enkla missar så här i efterhand. Alla som såg fighten såg att det var ett IFK som krigade för varandra och skölden på bröstet. Det var fan blod, svett och tårar hela vägen och det var inte en jävel som vek ner sig. Bakåt är vi otroligt bra och gör det svårt för Silwings skicklige spelfördelare Markus Berg att fördela boll. Framåt är det flera som går in och tar rejält med stryk för att antingen sätta kompisen i läget, eller för att ta sitt eget. Jag måste faktiskt säga att jag aldrig har varit så stolt över att ingå i en trupp som jag är just nu. Ett gäng unga underdogs som går in och tar för sig utan att vara uppkäftiga och bara maler på. Det är lite orutin och trötthet som gör att vi slutligen bara får en pinne, men ändå är det ett jävligt moget spel vi visar upp sammantaget. GRYMT!

Jag anser att hela laget ska ha cred för den här fighten men bestående intryck är självklart Emils målvaktsspel som var av hög klass matchen igenom. Melcher gör återigen en fin match med flera viktiga mål och han visar att han kan få utdelning även mot storväxta lag som trycker ner honom i backen gång efter gång. Axel är jävligt het idag och sätter fina kantlägen samtidigt som han glänser som tvåa i försvaret. Men matchens fighter i mina ögon är Rikard Ahlin på M6 som gör en helt enorm match. Bakåt är han otrolig och det är en kille som alltid går på max i alla situationer. Är övertygad om att han kommer bli en av årets viktigaste spelare i IFK och jag hoppas och ber att han är med oss säsongen ut.

Kul även att Gee gör comeback idag och det gör han med den äran. Bra försvarsspel och det är en viktig kugge för ett ungt lag att ha med sig. Sedan kom ett av dagens största jubel när Kassem fick sätta sitt första mål i division 1! Det är en kille med fin potential som jag hoppas ska utvecklas i år och på sikt bli en spelare för de högre serierna.

6 kommentarer:

mammahandboll sa...

SÄ JÄVLA KUL LÄSNING! IFK HEJA! Det är fler än du tror, som tror på er!

Söderberg sa...

Jag är också stolt. Vi trummar på precis som i första matchen med den skillnaden att vi möter ett mycket tyngre lag, ett mer rutinerat lag. Jag får ju vara villig att erkänna att vi inte har rutinen för att knyta ihop säcken men vi gör det förbaskat bra som till slut får med oss en poäng.

När våren kommer har nya unga och fräscha IFK växt till sig och då blir det två poäng hemma på Handbollsfredag. :-)

Från läktarn sa...

Tyckte det va Roger som kom in o spikade igen...!

Anonym sa...

Är inte nästa hemmamatch på sondag?

Söderberg sa...

Jo, Roger spikar ju igen och det är bra gjort samtidigt som han inte kanske får de svåraste av alla skott mot sig. Fast räddning som räddning.

Stämmer att nästa hemmamatch är nästa söndag, mot HK Country.

pelle sa...

Oj, ja det är söndag som gäller och inget annat. Väl mött i sporthallen då!