tisdag 4 oktober 2011

Brejdings svidande uttalande

Då var veckans radiospot klar. Den ska givetvis komma ut här senare i veckan med ett bildspel i samband med att radio börjar köra det hela. Ingen Handbollsfredag utan vi spelar Handbollssöndag och radio kör därför fredag till söndag så räkna med att se något framåt fredag.

***

Kollade lite lunchmenyer här under dagen. Jag valde bort stället som hade följande på tisdagsmenyn:

- Fisgratäng med purjolök och tomat

- Rotmos med fläsklägg

Ja, ni fattar nog vad jag syftar på.

Då är det lätt att förstå en av våra läsare, SG i Sthlm, och hans taskiga matupplevelser från Nypan. Men det är rätt bra käk här annars måste jag säga.

***

Mycket nu. Rehab, träna, packa flyttkartonger, måla... och blogga. Ska kämpa lite extra för att Sveriges bästa handbollsblogg ska hålla måttet även en sådan här vecka. Så, ha lite överseende är ni snälla.

***

Caperiotumba åkte på en saftig förlust borta mot IFK Skövde. Det hade säkert sett lite bättre ut om de bägge M6:orna Brännberger (sjuk) och Linnell (knäskada) varit med. Nu blev det istället försvarsspelaren, tillika ex-HK Tyroldspelaren, Rex Blom som fick tjänstgöra även i anfallet.

***

Träffade på min gamle demontränare från P 80-laget här på lunchen, Nils-Erik Eriksson - igen. "Nisse" är för övrigt en gammal storspelare i IFK, men har även varit framgångsrik i Saab. Hur som helst så gillade han det han såg på Handbollsfredag för en dryg vecka sedan. Han kunde tänka sig att komma och se matchen på söndag. Stort!

***

Det verkar inte vara så illa, som det först befarades, med vår alldeles egna Balic (Fogel) efter hans stukade fot. Igår kunde han stödja på foten och vi hoppas han kan vara redo till på söndag. Han har nu fått en sådan Balic-status att han själv såg till att avbryta HK Extras träning när de drog över en halvminut igår.

Inget snack om att Fogel tagit ett stort kliv, både på och utanför planen, den senaste tiden.

***

Brejding försvarar sig i bloggen efter att ha felciterats av Piteå-Tidningen efter matchen i söndags. Även några i vårat gäng snackade lite kort om detta igår innan träningen, att det var lite väl kaxigt att säga att man spelade jättedåligt trots seger med nio mål. Lagom ödmjukt.

På frågan om vad Brejding tyckte om Strömnäs blev svaret:

- Jag tror det kan bli tufft. Det såg tungt ut.

Det skulle istället ha varit:

- Jag tror att de har chansen att hålla sig kvar, men det blir tufft.

Lite skillnad som ni ser. Tidningar är mästare på detta och det var skönt att höra Brejdings och bloggar-Tobbes version att Tyresö faktiskt haft sjukt många tekniska fel och då får man vara missnöjd, även om det förstås kan svida rejält när Piteborna slog upp tidningen på måndagen.

***

Vår näste motståndares (HK Country) nye norrman, Eirik Rolid, från HK Drammen har fått direktrött i två av två matcher (RP Linköping och IK Cyrus).

***

Väntar på att få alla matchprotokoll från omgång 2. Nu saknas bara vår egen match, HK Silwing/Troja - IFK Nyköping.

***

När jag sedan kommer att publicera lite statistik såsom utvisningar så räknar jag ett direktrött (DRK) som en tvåa. Rätt eller fel men enligt matchprotokollet sätts ingen tvåa för detta men samtidigt blir det ju en tvåa i praktiken.

För att ta Rolid som exempel så fick han DRK mot RP Linköping. Men ingen tvåa i kolumen. I min statistik får han en tvåa för detta. Mot IK Cyrus blev det också DRK samtidigt som han hade en tvåa i kolumnen. Det tolkar jag som att han fick en tvåa först och sedan DRK.

Hur tycker ni? Blir det inte mer rättvist att räkna DRK som en enskild tvåa?

***

Sollentuna HK har producerat 44 mål på två matcher där varje match resulterat i 22 mål. HK Country har producerat 56 mål på två matcher där varje match resulterat i 28 mål.

***

Ser inte ut som att RP Linköping lider så mycket av att Adam Sjöö Lönn gått till IF Hallby. Calle Andersson har skjutit in 11 mål på två matcher.

***

Tyresö IF har inte haft sin vasse V6:a Jacob Lemón tillgänglig för spel under de två inledande omgångarna. Men vad gör det när lagkapten Mattias Landgraff gjort 17 mål (5 på straff)? Nä, inte så mycket och dessutom har de två raka segrar. Hård konkurrens och ett vasst sparkapital hos Brejding alltså.

Nu har Brejdings namn använts nog i det här inlägget, haha.

2 kommentarer:

Cash sa...

Adam Sjöö spelar fortfarande i RP. Adam Lönn har däremot gått till Hallby.

Söderberg sa...

Japp, den är riktigt klantig. Har blandat ihop dessa bägge Adam hela tiden. Tack!