tisdag 11 oktober 2011

Söderberg tippar omgång 4

Nu blir det andra veckan på raken som vi spelar söndagsmatch. Är det bara vi i IFK Nyköping som egentligen ogillar söndagsmatcher? Hela helgen blir ju...

Nu tänkte jag tippa lite igen. Dags för omgång 4.

Tyresö IF - RP IF Linköping, lördag kl 14:00 i Tyresöhallen
Tyresö verkar vara inne i ett stim med mycket slarv i spelet. Bjuder motståndarna på enkla mål via kontringar. RP Linköping har ett erkänt bra kontringsspel så om de inte spelar mer vårdat vinner RP Linköping det här. Tyresö IF öppnade fantastiskt starkt genom att vinna mot HK Eskil men har haft två matcher på raken med mycket slarv och detta har ändå gett två poäng. RP Linköping har fyra pinnar och en match mot tunga HK Eskil där de både gjorde och släppte in få mål. Omgångens svåraste match att tippa. Men med hemmaplan i ryggen vänder Johan Brun & Co på den negativa trenden och Brejding kommer att köra ett jäkla nötande på passningskvalitet i veckan.

En jämn match mellan två bra lag.

Mitt tips: 27-25.


HK Country - Täby HBK, lördag kl 16:00 i Skövde Idrottshall
Ett lag som definitivt kommer att hamna på den övre halvan tar emot ett lag som definitivt kommer att hamna på den undre halvan. Här är det skillnad i fysik, teknik och rutin. AC Milan-kopiorna från Stöpen vinner enkelt där Wärn kommer ha lekstuga framåt på M6 efter samarbete med Krantz och gladiatorn Alexandersson kommer nog att få en och annan junior att ta en omväg i sin stegisättning.

Mitt tips: 36-22.


HK Silwing/Troja - HK Tyrold, lördag kl 16:30 i Högdalshallen
Vi har spelat mot bägge lagen så det är lite lättare att relatera till vad man spekulerar i. Nu saknar HK Silwing/Troja Beckman på M6 som skadat foten illa. Ersättaren mot oss, "Glimman", är stor och stark men ska mest spela bakåt (knäproblem) och här kommer Vestis gäng tappa slagkraft i kontringsspelet. Kan de ändå matcha bröderna Matsson, Berg och Gustavsson på niometer blir man tunga att möta. Får man till uppställt spel får de kortare spelarna i Hammarbyrold det tungt att möta "Glimman" och övriga på niometer. Om tempot skruvas upp så har gästerna från Tyresö mer spring i benen. Hammarby har match på fredag mot Alingsås i Eriksdalshallen så Hammarbyrold lär nog få med sig Byrén och kanske någon till.

HK Silwing/Troja hade nog räknat med fler ihopspelade poäng efter tre omgångar och lite panik kan ha smugits in i laget samtidigt som motståndarna har allt att vinna. Kommer att bli jämnt här.

Mitt tips: 30-30


Sollentuna HK - IFK Nyköping, söndag kl 15:00 i Sollentuna SH
Så möts vi igen. I kvalet här i våras vann vi borta med 27-18 och på hemmaplan med 34-21. Då hade vi Asp (Caperiotumba) och Skuthälla (Trelleborg HBK) i laget. Det var vi mot Mattelin i målet. Nu är det helt nya förutsättningar där Sollentuna fått några nya spelare och vi likaså. Vi har skrotat alla kombinationer från förra säsongen och spelar på ett helt annat sätt. Klart är att alla, förutom möjligtvis Sollentuna HK, förväntar sig och tror att vi ska vinna. Speciellt med tanke på vad vi hittills levererat för resultat. Nykomlingarna har inte direkt rosat marknaden via förlustserien 20-39, 22-33, 22-44. Samtidigt har de bara spelat mot lag som kommer att hamna på den övre halvan (Ricoh HK, RP Linköping och IK Cyrus). Jag tror på en jämn match inledningsvis och siffrorna lär hålla sig jämna i ungefär 45-50 minuter. Där kommer vi att visa var skåpet ska stå.

Mitt tips: 25-30


Strömnäs GIF - Ricoh HK, söndag kl 15:00 i Norrmalmia Sporthall
Det här ska inte kunna bli något annat än en seger för bortalaget. Strömnäs GIF kommer att vilja ta sin första historiska seger, mer än någonsin, i division 1 men det spelar ingen roll här. Även om Ricoh HK varit ett jojo-lag (HK Eskil-matchen i åtanke som avviker) så är man ett bättre lag. Frågan är bara hur elegant de kommer att anlända. Lyxkonferenslokalen på hjul lär ju inte vara aktuell när det blir mer än 4 timmars resväg. Chartrar de ett eget plan från Bromma som landar direkt vid Norrmalmia?

Men det gäller ju samtidigt att de svartklädda inte låter för många av de stora namnen (Holmberg, Quinones, Järeholm, Henriksson, Båverud, Damberg, Falk) stanna hemma. Då finns det ett bra skrälläge och vips är de tillbaka i samma situation som mot HK Eskil borta. Fast då saknade de bara Quinones...

Mitt tips: 25-33


HK Eskil - IK Cyrus, söndag kl 17:30 i Eskilstuna SH
Här har HK Eskil revansch att utkräva efter förlusterna i det allsvenska kvalet i våras. Nu slipper man Johan Petersson och förmodligen också Erik Höglund (tillbaka i december men snart spelklar enligt en kommentar). Man slipper också förra årets suveräna målvakt David Larsson. IK Cyrus är alla gånger ett lag för den övre halvan men man är inte ett lag för topp-3. Alltså där HK Eskil kommer att hamna som sämst. Som jag också brukar skriva så är de också lite extra vassa på hemmaplan.

Mitt tips: 34-28

7 kommentarer:

Rubb sa...

Litet tips här också Sollentuna tar sina första pinnar om Fuxborg börjar hitta rätt och Nyköpings resa mot botten börjar. Eskil kommer att gå upp i serietopp och kommer att stanna där tills seriens slut. Plats 2-3 kommer Rioch,Cyrus och Country slåss om. Sollentuna, Täby ut Nyköping och Stömsnäs får kvala övriga till ingenmansland! Eller är jag lite för tidigt ute med seriesammanställningen

Tyresö IF - RP IF Linköping 27-24
HK Country - Täby HB 36-27
Silwing/Troja - HK Tyrold, 31-26
Sollentuna HK - IFK Nyköping 31-30
Strömnäs GIF - Ricoh HK 28-34
HK Eskil - IK Cyrus 29-24

Jens Hallberg sa...

Söndagsmatcher är helt värdelöst!

Rubbad sa...

Vad har Rubb emot Nyköping? Han har inte varit nära i något av sina tips hittills men fortsätter på samma enkelspåriga linje... Han är så pass okunnig att man kan tro att han är ifrån Eskilstuna...!

Rubb sa...

Jag har inget emot Nyköping men tror dom får det tufft mot Sollentuna. Visst någon mästertippare är jag väl inte men förra omg trodde jag på Söderbergs tips förutom att jag trodde på Nyköpingsförlust och det gick väl skapligt. Anledningen till att jag tippar Nyköping på återkval beror på att jag inte tycker dom har tillräckligt bra lag men det finns lag som får det ännu tuffare.

HB sa...

Tyresö IF - RP IF Linköping 33-26
HK Country - Täby HB 31-23
Silwing/Troja - HK Tyrold, 28-22
Sollentuna HK - IFK Nyköping 22-31
Strömnäs GIF - Ricoh HK 25-31
HK Eskil - IK Cyrus 26-31

Att Cyrus inte skulle va ett lag för topp 3 kan jag inte förstå man har ett topp 3 lag nu och med Höglund tillbaka ett lag som som ska slåss om seriesegern.

Nyköping bör slå Sollentuna med ca 10 bollar allt än är under all kritik då Sollentuna har en medelmåttig div 2 trupp.

Niklas sa...

Stabilt tips med viss varning för RP, som är bättre än många tror. Årets serie är oerhört svårtippad, och det finns 5-6 lag som skulle kunna stå som segrare när säsongen summeras, vilket är oerhört skoj!
Bra jobb med bloggen boys, keep up the good work!

Anonym sa...

Till Rubbad det är val kul med åsikter även om du inye håller med Rubb så behöver du inte vara otrevlig kom med ett tips själv istället. jag tror Nyköping slår Sollentuna för dom kommer inte ta en enda poäng i serien.