tisdag 25 oktober 2011

Intervjuserie med handbollsbröder

Såg att Rebecca Gulldén (1991) bytt klubb från Redbergslids IK till Partille IF. Är det syrran till Sveriges nu mest lysande stjärna på damsidan? På tal om det här med handbollssyskon.

***

På tal om intervjuer så ska jag försöka få några kommentarer från Lukas Karlsson, som återigen blivit uttagen i landslaget efter en fin inledning i den danska ligan.

Ett stort grattis till uttagningen i landslagstruppen Lukas!

Super Cup i Tyskland nästa vecka ser på förhand rätt tuff ut. Eller vad sägs om matcher mot Spanien, Tyskland och Danmark? Jo, det blir nog rätt tufft men kul med landslagshandboll igen!

***

Snackade lite med HK Extras tränare Stefan Antal igår innan träningen. Vi kunde konstatera att hans mannar har en rätt tuff bortamatch om två helger, den borta mot Hallstahammars SK HK.

Eller vad sägs om att de slog serietvåan Ljungsbro HF med den gamle Linköpings HK-bekante Oscar Liljegren i spetsen med 40-25 (!). Men så har också Hallstahammars SK HK fått en hel uppställning (eller nåt sånt) från det Irsta HF som gick ihop med IVH Västerås HK och sedan blev VästeråsIrsta.

***

De kommer i år att vara som Tyresö IF var förra året med den skillnaden att de kommer att gå igenom serien med idel segrar. Inga poängtapp alltså. Det är vad jag tror. Tyresö IF gjorde det dock i division 2 vilket är ännu mer imponerande förstås.

***

Ljungsbro HF slog HK Extra med 33-16. Med tanke på det resultatet är det svårt att tro att det var rätt jämnt målmässigt efter en halvlek. Förresten, om de slog HK Extra med 17 mål och sedan fick stryk med 15 mål mot Hallstahammars SK HK, kommer det då att skilja 32 mål i matchen om två helger?

Nej, det får vi verkligen hoppas att det inte gör. Men det blir onekligen tufft fast samtidigt mycket lärorikt att möta ett lag som spelade i division 1 förra säsongen.

***

Apropå Oscar Liljegren så gör han lite som han vill i den där division 3-serien. Inte så konstigt. Synd för Linköping att han inte representerar RP IF Linköping bara. Fast vi som hänger med vet att de tuffar på rätt bra ändå men Liljegren avgör matcher på egen hand. Det var det jag ville ha sagt.

***

När vi ändå avhandlar vårat reservlag så går laget mot sin bästa säsong på mycket länge vilket är positivt. Självklart har Tobbe "Tobbe är du klar?" Johansson en stor del i framgången men det är många som tampas om platserna, många från P 95, och det känns fullt möjligt att laget kommer att sluta på den övre halva i år.

***

Jag går mot FIFA-hysterin. Igår landade PES 2012 i brevlådan. Bra grejer!

***

AOH har tidigare redovisat vilka kända handbollsbröder som spelar i toppen av handbollssverige. En kommentar på ett inlägg efterlyste intervjuer med några av dessa. Treijner & Söderberg spann loss och har nu plockat ut tre av dessa för lite utfrågning. Ni kommer snart att kunna ta del av dessa här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oscar Liljegren gjorde enligt uppgift 10 baljor i första halvlek och blev sedan punktad resten...

ronny sa...

Gossar!
Vi i Hallsta består i år av mig Ronny"Helahallen" Andersson som gick dit efter förra julen. Även Martig Hising,målvakt i Ivh förra säsongen har kommit.
Sedan har vi fått från Irsta
Daniel Berg Höger9 med helvetesskotten. Mitt6or Viktor Ljuggren samt Marcus Andersson.
Från IVH Joakim Cederros Vänster6a, Jesper Engdahl Försvarare och Linus Hjulström 9meterspelare. Sen Har Micke "Utta" Karlsson gjort comeback efter skada. från Irsta från början
/Ronny

Anonym sa...

Haha! Löjligt överdrivet att säga att Hallsta är "ett lag som spelade i division 1 förra året". Daniel Berg var tvåa efter Jonatan Perneheim på h9 i Irsta ifjol och spelar i Hallsta nu. I övrigt har det inte kommit en enda div 1-spelare från Irsta. Markus Andersson spelade en match i div 1 så han räknas inte dit. Från Ivh kom Cederroos, Hjulström och Hising som tränade med div 1-laget men heller knappt spelade något.

Söderberg sa...

Tack för infon om Oscar och också rättelsen av hans stavning. Tack också till Bloggar-Ronny för redogörelsen av truppen. Det var visst en del från IVH också.

Tycker inte att det var så överdrivet skrivet om Hallsta. Till saken hör att de fick spela en match eller fler i division 1. Det är det som är anmärkningsvärt i kombination med att de nu är samlade i samma lag i division 3. Om de var etta eller tvåa på sin position tyckte jag var mindre viktigt och inget jag fokuserade på. Jag har inte utgått från det perspektivet.

Men kul att du har en åsikt även om jag tycker att du fokuserade på fel saker. Jag skrev bara fakta.