torsdag 6 oktober 2011

Söderberg tippar omgång 3

Känns helt rätt att fortsätta med tippningen. Så jag gör det. Här har ni omgång 3.

Täby HBK - HK Silwing/Troja, lördag kl 13:00 i Tibblehallen CC
Två lag på samma poäng där HK Silwing/Troja inte kan göra annat än att vinna i den här matchen. i pressade dem ordentligt nu senast och deras skytte kom inte alls till. Nu har jag inte sett Täby HBK spela så jag vet inte hur de spelar bakåt, men där gäller det att de kommer upp ordentligt på tårna för annars smäller det. Kommer dessutom Danne Gustavsson tillbaka får de in en spelare som ensam kan skapa lägen om så behövs. I Täby HBK verkar det onekligen vara så att Olle Bristedt är superviktig och redan en mycket duktig spelare. Han har smällt in 18 mål på två matcher. Sedan har de Rickard Oskarsson på 11 mål och det verkar som att det är dessa bägge herrar som tar för sig mest i offensiven och därmed ska göra det på lördag - om de ska ha en liten chans till poäng i Tibblehallen.

Men det kommer inte räcka mot rutinerade och tunga HK Silwing/Troja. Med eller utan en bortrest Vestis så tar de sin första seger för säsongen - på det hala golvet i Tibblehallen CC.

Mitt tips: 25-35.


IK Cyrus - Sollentuna HK, lördag kl 14:00 i Jönköpings Idrottshus
Det kommer heller inte att bli någon rysare till match nere i Jönköping under lördagen. Bortalaget har haft en stentuff öppning och möter här ännu ett tufft lag. IK Cyrus pressade nyligen favorittippade HK Country och vann enkelt i första mot HK Silwing/Troja. Publiken lär få se en extra mycket taggad Mattelin, som möter sitt gamla lag, men även om han briljerar med 50 % i räddningar så vinner IK Cyrus. De slipper dock Erik Höglund som tidigast väntas tillbaka någon gång i december.

Mitt tips: 36-20.


RP IF Linköping - HK Eskil, lördag kl 16:00 i Linköpings Sporthall
Oj, oj och oj. En riktigt tuff match för bägge lagen. HK Eskil som mosade Ricoh HK senast och RP Linköping som går som tåget. Två bra målvakter och två bra försvar på planen. Inget fel i de bägge lagens anfallsspel heller utan det här kommer att bli en jämn match. Daniel Blomqvist saknades nu senast mot Sollentuna och han kommer att behövas med sitt enorma sinne för att sätta lägena.

Fast HK Eskil är rejält på gång nu och de har mer rutin från sådana här täta matcher. Jag tror det är fördel för HK Eskil med sisådär 55-45.

Mitt tips: 24-26.


Ricoh HK - Tyresö IF, lördag kl 17:45 i Sjöstadshallen
Otroligt vad Ricoh HK har blandat och gett i de två inledande matcherna. Tyresö IF vinner trots att man slår rekord i antalet tekniska fel. Fast det är klart att det blir en Tyresö-seger. Man slog HK Eskil som i sin tur vann enkelt mot Ricoh HK. Enkelt va? Nej, men det känns svårtippat som attans det här. Ricoh måste få bukt med Johan Brun och Landgraff samtidigt som Brejding alltid har ett ess i rockärmen. Ska det bli vinst för Ricoh måste de tagga till ordentligt samt ha med Quinones och övriga ordinarie.

Men jag tror ändå på Tyresö-seger. Brejding ser till att man stänger kanten för Henriksson/Båverud och kör ett offensivt försvar mot Holmberg och Quinones på niometer. Sedan får övriga se till att fixa uppgiften och det kommer man att göra eftersom man tränar dubbelt så mycket. Och man är vana att spela utgrupperat.

Mitt tips: 28-33.


HK Tyrold - Strömnäs GIF, söndag kl 14:00 i Tyresöhallen
Ännu en svårtippad match. Nu blir det på sätt och vis hemmaplan för bröderna Karlsson i Strömnäs GIF eftersom de bor i Stockholm. De slipper ta flyget. Det gör däremot inte övriga i laget och det är alltid en riskfaktor i att det kan bli sega ben efter alla transportmedel. Får de med sig duktige Nordlund i kassen samt får tillbaka den interna skytteligavinnaren från förra året, Claes Forsberg, så kan det räcka hela vägen. Det gäller också att Rickard Jonsson håller sig på banan och inte sitter för mycket på botbänken. HK Tyrold är jäkligt snabba i sina satsningar så är de en man mer blir det extra svårt att hänga med. Inget snack om att Pitegänget väger tyngre men frågan är om de orkar hela vägen?

Simon Karlsson har gjort 20 mål på två matcher och verkar inte missa så värst många straffar heller eftersom han satt dit åtta stycken. Den killen måste HK Tyrold få ner målskörden på om de ska ta det här. Undrar om Strömnäs GIF är beredda på att möta en målvakt som står i shorts?

Ågren, Algesjö och Andén är stabila målskyttar i hemmalaget och nu har inte Hammarby någon match i helgen heller så det kanske kan bli något fräscht tillskott därifrån? Oskar Byrén var med senast mot Täby HBK och han är vass. Det kände vi i bägge mötena förra året.

Mitt tips: 31-29.


IFK Nyköping - HK Country, söndag kl 17:00 i Nyköpings Sporthall
Ljuvligt att analysera och spekulera i sin egen match. Eller inte. Nä, hjärtat och hjärnan pratar inte alltid samma språk. Det vi kan påverka i den här matchen är vårat eget spel och det ska vi spela, precis som tidigare, i 60 minuter och slita hela vägen. Gör vi det är jag nöjd. Gör vi det så bra att vi tar poäng av detta tunga HK Country blir jag väldigt nöjd.

Stöpengänget matchar en duktig M6:a i Robin Wärn från IFK Skövde. 14 mål har han gjort på två matcher och sedan har de Jimmy Otter på niometer. En av målvakterna heter Tobias Johansson. Kul att se att en Tobbe är klar i alla fall. Finns ju även en namne i Sävehof på H6 och säkert fler i andra lag.

Deras nyförvärv från Norge, Eirik Rolid, lär ju vara avstängd med tanke på hans två direktröda i de två tidigare matcherna.

Men det är och ska vara tufft att spela i Nyköping, fredag som söndag. Nu blir det Handbollssöndag.

Vi är tippade i botten och HK Country i toppen. Nu kör vi! Och eftersom HK Country gjort 28 mål två matcher i rad så tänker jag inte avvika i mitt tips heller.

Mitt tips: 28-28.

4 kommentarer:

cyrus sa...

Höglund spelar förmodligen på lördag.

Söderberg sa...

Kul för IK Cyrus och publiken. Då har Grönblad vilselett mig lite beträffande hans konvalescens. ;-)

rubb sa...

Den här veckan tror jag du är rätt ute. För att inte hålla med dig helt måste jag ännu en gång tro att ni får stryk hur man nu kan tro att serietrean ska torska hemma. Vet inte riktigt vilken betydelse det har att norrmannen är borta men tror Country vinner med 4 bollar.

Söderberg sa...

Skönt med åsikter!