torsdag 20 oktober 2011

Söderberg tippar omgång 5

Alltid kul att analysera och tippa lite. Nu är det dags för omgång 5.

IFK Nyköping - HK Eskil, fredag kl 19:30 i Nyköpings Sporthall
Efter HK Eskils "överraskande" förlust i den första omgången mot Tyresö IF har laget visat kvalitet och tagit tre raka och övertygande segrar. Segern mot RP Linköping var imponerande med tanke på att man saknade tre tunga pjäser i Alexander Karlsson och Sebastian Horti, bägge vänsterhänta, på H9 samt även den tunga skytten "Tuben" på V9. Ett derby är alltid ett derby och Handbollsfredag i Nypans Sporthall brukar i regel vara tufft för motståndarna. Det ska det också vara, varje gång, med tanke på publikstödet. Vi har spelat stabilt förutom plumpen nu senast och vi kan inte göra annat än att komma med den bästa tänkbara inställningen och spela vårat spel i 60 minuter.

Hoppas på bra uppslutning på läktaren också så vi får bästa tänkbara stöd. Ni i publiken kan räkna med att få se ett revanschsuget IFK Nyköping som inte kommer att vika en tum samt även se seriefavoriten HK Eskil.

Det var jämnt på Handbollsfredag i seriepremiären förra året mot Eskilstunalaget, 28-28, så jag räknar med att det blir så även i år.

Vi går alltid för två poäng!

Mitt tips: 32-31.


IK Cyrus - Tyresö IF, lördag kl 14:00 i Jönköpings Idrottshus
En på förhand mycket jämn match där hemmalaget fick sig en ordentlig omgång nu senast mot HK Eskil (förlust 30-18 på bortaplan). IK Cyrus är starka hemma där de har två raka segrar. Den tidiga matchstarten är också en fördel för hemmalaget då Tyresö IF har dryga 30 mil på E4:an att skaka av sig. Men jag tror att de kommer att dela på poängen.

Mitt tips: 27-27.


HK Tyrold - HK Country, lördag kl 14:00 i Tyresöhallen
Vi och HK Tyrold hade en jämn drabbning i premiären. Det var samma när vi mötte HK Country så jag tror även att detta kommer att bli jämnt in i det sista. Bajen har inte match förrän på onsdag i nästa vecka så någon mer än Byrén lär troligen ansluta. Stöpen-gänget har dryga 30 mil att resa också men tyngden kommer att avgöra till deras fördel.

Mitt tips: 30-33.


RP IF Linköping - Ricoh HK, lördag kl 16:00 i Linköpings Sporthall
Hemmalaget har ett bra försvars- och målvaktsspel med snabba omställningar. Det kan de behöva mot det här supergänget som ställer upp med ett bra skytte och en stor M6 som är säker i läget. Det här blir en riktig prövning för bägge lagen där rutinen kommer att avgöra till Ricoh HK:s fördel.

Mitt tips: 25-30.


Täby HBK - Sollentuna HK, lördag kl 17:45 i Tibblehallen CC
Sollentuna HK kommer stärkta till matchen efter segern mot oss nu senast. Hemmalaget, däremot, har inte mycket vind i seglet och med tanke på lagets unga ålder är det lätt att det sitter ganska djupt rotat vid det här laget. Men, utan att ha sett Täby-killarna spela så tror jag säkert att de håller ett högre tempo i spelet än motståndarna och kan de bara göra det hela matchen och sticka in näsan i luckorna så har de en god chans att vinna det här. Samtidigt gäller det att inte vara för ivrig i avsluten mot Mattelin.

Mitt tips: 26-24.


Strömnäs GIF - HK Silwing/Troja, söndag kl 15:00 i Norrmalmia Sporthall

Vid det här laget borde norrbottningarna ha kommit in i division 1-tempot. De hade en urtuff match senast mot Ricoh HK och även i den här omgången möter man ett tungt lag, men på pappret mer humant motstånd, i HK Silwing/Troja. Stockholmarna har visat att de klarat av spelet utan skadade Fredrik Beckman på M6 genom två raka segrar. De har fått tillbaka viktige Danne Gustavsson och matar de på med "Glimman" på M6 lär det bli en och annan tuff duell med Strömnäs GIF:s Rickard Jonsson. Två rätt stora killar.

Det känns alltid som att det blir en extra fördel för hemmalaget med tanke på avståndet och resan upp men HK Silwing/Troja borde vinna det här. Packa med långkalsongerna!

Mitt tips: 24-31.

2 kommentarer:

Rubb sa...

Nyköping-Eskil "Tyvärr" 24-29
Cyrus-Tyresö "Klar" 30-25
Tyrold-Country "Svår" 28-28
RP-Rioch "Skräll" 29-27
Täby-Sollent "Mattelin" 24-26
Strömnäs-S/W "Hemmaplan" 29-26

Anonym sa...

Nyköping-Eskil 17-32
Cyrus-Tyresö 26-23
Tyrold-Country 24-30
RP-Rioch 25-25
Täby-Sollent 26-25
Strömnäs-S/W 22-27

där har ni raden boys!:P