måndag 19 mars 2012

Vinst efter nervig avslutning

Vi hade bestämt oss för att avsluta säsongen snyggt med en vinst men att framför allt ha kul på planen. Resultatet var inte A och O, bara vi hade kul och gjorde det bra. Vinst blev det och vi hade väl rätt kul också även om spelet många gånger inte höll så bra nivå.

Efter några minuters spel tog vi över taktpinnen och gick ifrån med ett gäng bollar som stannade vid 4 måls överläge i halvtid, 15-11. I halvtid snackade vi om att konsekvent ha uppstyrda anfall, som vi alltid säger och lyssna på Martin och Amel som styr spelet. Den andra halvleken började ungefär som den första gjorde mot HK Silwing/Troja i förra matchen - 3 raka tekniska fel!

Vips så var hemmalaget ikapp och de gick sedan även förbi med en och två bollar. Marcus Pettersson fortsatte sitt grymma straffskytte och satte 4 av 4. Utöver det kontrade han in några men drog även dit mål från M6, som han spelade på slutet. Han blev återigen matchens lirare och det var nog 3:e matchen på raken. Tycker också att Viktor Brofjord spelade stabilt på M6 nu när han fick gott om speltid i Rikard Ahlins frånvaro. Ahlin var för övrigt med på bänken som ledare så han är 100% i den rollen.

Martin Pettersson slet på bra framåt mot hemmalagets utgrupperade försvarsspel. Axel Eriksson gjorde ännu en gång ett otroligt bra jobb i försvarsspelet men satsade även hejdlöst på några kontringar som gav resultat. Får inte heller glömma Mikael "Gee" Gustavssons försvarsspel som i vanlig ordning var av stor betydelse för oss.

För egen del fick jag sätta spiken i kistan genom att göra 27-25-målet när matchen hade full nerv. Lobben satt och jag fick vara 100%:ig idag.

Hos våra motståndare var det Karl Ågren som såg ut att vilja mest och jag kan förstå det med tanke på alla matcher han missat under säsongen efter det långdragna viruset. Det var också Ågren som vi hade svårast med att fånga, precis som i seriepremiären.

***

HK Tyrold - IFK Nyköping 25 - 27 (11-15)

HK Tyrold: Karl Ågren 6 (2), Rasmus Andén 3, Toni Johansson 3, Linus Pellas 3, Lukas Algesjö 2, Pontus Lärka 2, Calle Midbeck 2, Robin Sundberg 2, Hannes Nyström 1, Lukas Pellas 1

IFK Nyköping: Marcus Pettersson 10 (4), Viktor Brofjord 5, Axel Eriksson 3, Martin Pettersson 3, Stefan Germerud 2, Kassem Awad 1, Niklas Fogelgren 1, Melcher Melchersson 1, Rickard Söderberg 1

Utvisningar:

HK Tyrold: 5 x 2 minuter (Hannes Nyström 2, Rasmus Andén 1, Toni Johansson 1, Robin Sundberg 1)

IFK Nyköping: 2 x 2 minuter + 1 direktrött (Melcher Melchersson 2 + direktrött)

***

Varför stod inte målvakten Billy Näslund Sköld i shorts? Fasen, jag skulle ha frågat honom varför han valde brallor istället. Klart mer psykande när han hade shorts.

***

Den explosiva M9:an Toni Johansson satsade hårt flera gånger och fick bland annat Melcher Melchersson på en tvåminutare, som i sin tur inte höll med domarparet Bennani. Den situationen slutade senare med ett rött kort för Melcher.

Får hålla tummarna för att det gick bra med Toni Johansson, som sedan fick ligga på sidan av planen med en befarad hjärnskakning efter att ha fallit olyckligt där huvudet såg ut att ta den värsta smällen.

Krya på dig!

***

Det var den här säsongen det. För vår del och många andra tog det slut igår men bloggen kommer fortsätta publicera inlägg här över kvalspelet så fortsätt gärna läsa.

Givetvis ska det komma en sammanfattning och någon lista också. Ja, ni vet, det brukar bli lite av varje här på Treijner & Söderberg.

Inga kommentarer: