fredag 16 mars 2012

Tränarna i toppen om avslutningen

Bloggen har kollat läget hos tränarna för lagen som spelar om platserna 2 och 3 nu på söndag. Vilka når hela vägen till det allsvenska kvalet?

Ricoh HK får anses vara klara i praktiken. Men de spelar ändå om att komma tvåa eller trea där oddsen för att komma tvåa är mycket goda inför avslutningen. Tränaren Tomas Moberg svarar på några frågor.

HK Country har allt i sina egna händer även om det är lättare sagt än gjort. Tommy Leo, en av tränarna, ger sin syn på saken.

Tyresö IF behöver vinna men kan även klara sig upp på en tredjeplats om de spelar oavgjort men har inte saken i sina egna händer. Thomas Brejding delar med sig av sina tankar inför helgen.

RP IF Linköping måste däremot ta två poäng på söndag för att ha en chans. Tränaren Mats "Näsa" Carlsson ger er svaren från Linköpingslaget.

***

Vi börjar med Ricoh HK.

Tomas Moberg, för er del har ni saken i egna händer och mycket ska väl till om ni inte kniper andraplatsen. Ni möter Sollentuna HK på bortaplan och i seriepremiären vann ni med hela 44-22. Vad tror du om det här mötet?
- Ny match, ny hall och ny boll. Vår målsättning är att vinna. Ingenting annat gäller. Förhoppningsvis får vi bättre domare är de vi hade mot HK Eskil. Är lite orolig över Presidentens hjärta om han ska behöva utstå en liknande prövning som senast.

Tippa följande matcher:

Sollentuna HK - Ricoh HK
- Spelar ingen roll vad det blir i siffror. Huvudsaken är att vi tar två poäng. Men kniven mot strupen så säger jag 26-30. Tabellen ljuger inte, vi ska vara det bättre laget.

HK Country - RP IF Linköping
- Helt omöjligt att tippa. HK Country var svinbra när vi mötte dem borta, sen sparkade vi stjärt med dem hemma några veckor senare. Tycker egentligen att RP IF Linköping är ett bättre lag som har större potential än HK Country men det spelar inte så stor roll när det nu ska till att avgöras. Är ju också lite småkär i RP IF Linköping linjespelare med nummer 80 på ryggen (ja, jag är namndyslektiker) så jag säger att han avgör matchen i slutsekunderna och gör då sitt åttonde mål för dagen. Slutresultat: 28-29.

Då kan jag avslöja för dig Tomas att deras linjespelare heter Hampus Nygren. En match kvar att tippa:

HK Eskil - Tyresö IF
- HK Eskil har inte mycket att spela för mer än sin heder. De är det klart bättre laget och borde vinna med tio bollar om de ställer upp med fullt manskap. Däremot tror jag inte att det blir så. Tyresö IF har allt att spela för och kommer sega sig kvar till slutet men HK Eskil vinner till slut med 32-28.

Era kommande motståndare har en vass målvakt i Erik Mattelin och en bra skytt i Andreas Fuxborg. Har ni taktiken klar för er?
- Vi har sällan någon speciell taktik på det sättet men jag kan ju bjuda på att vi kommer spela 6-0 bakåt. Fast det kanske inte kom som någon överraskning direkt. Vi tror på vårt eget spel och tittar inte så mycket på vad motståndarna gör. Vissa detaljer i spelet pratar vi givetvis om innan matchen om det t.ex. är särskilda spelare som vi bör vara vaksamma på. Det lyckades vi perfekt med mot både Tyresö IF och nu senast mot HK Eskil.

Sedan den matchen och nu är på slutet har ni fått in nygamle Jon Isaksson men även Niklas Johansson som har en gedigen meritlista för att spela i division 1. Vad betyder dessa två för ert spel?
- Förutom att båda två har massor av rutin och fortfarande är jäkligt bra handbollsspelare är de dessutom mysiga killar. Det är också en viktig ingrediens.

På vilket sätt märks det i truppen att det är den sista avgörande matchen på söndag?
- Om jag ska vara ärlig så märks det inte på något särskilt sätt. Vi hoppas att det inte är den sista och avgörande matchen nu på söndag. Den ska komma längre fram.

Haha, självklart. Dålig fråga. Läget i truppen inför söndag?
- Laget tar vi ut i morgon (läs torsdag, reds anm) efter morgondagens träning så vi får se vilka som är heta då.

Om vi utgår från att ni slutar på en andraplats, vad vet du då om era potentiella motståndare BK Heid och Alstermo IF från division 1 södra?
- Det vore direkt dumt att gå händelserna i förväg. Vi ska vinna på söndag, först då börjar vi kolla på eventuella motståndare i ett kval.

Okej. Tack för intervjun Tomas och lycka till!
- Tack detsamma!

***

Och efter Ricoh HK är det dags för HK Country.

Tommy Leo, ni saken i egna händer. En poäng kan räcka till allsvenskt kval och två poäng räcker definitivt. Dina tankar om matchen i Eskilstuna som kan påverka för er del?
- Våra tankar ligger helt och hållet på våran egen match, blir jobbigt att spela 2 matcher på en gång i huvudet.

Haha, det är sant. Vad tror du om er egen match mot RP IF Linköping då?
- Kommer säkert bli en del nerver med i matchen. Det laget som bäst klarar att hålla sina nerver i styr blir nog den stora vinnaren i matchen. Vet inte om jag kan påstå att något lag har fördel här. Men det kommer att bli en fantastisk match för killarna att spela, förhoppningsvis kommer det mycket publik och våra killar tycker om att spela för mycket publik.

Vi hoppas på en fin inramning helt enkelt. Ni förlorade mot RP IF Linköping i seriepremiären med 29-28. Är det något ni kommer ta med er från spelet i den matchen eller är förutsättningarna annorlunda nu?
- Förutsättningarna är desamma som då, vi vill vinna alla matcher vi spelar och det kommer vi att gå för nu också.

I seriepremiären hade ert kommande motstånd V6:an Daniel Blomqvist som gjorde 6 mål. Han är inte med nu och detsamma gäller V9:an Tom Wiiand. Har ni bra koll på motståndarna annars?
- Kan väl inte direkt påstå att vi har scoutat massor på RP IF Linköping men spelarna vi bör hålla koll på vet vi vilka det är. Vi kommer att vara laddade till tänderna för den här matchen, senast var det ju premiär när vi möttes och en premiär är alltid en premiär.

I det mötet hade ni Robin Wärn och Jimmy Otter som främsta målskyttar. Wärn gick till IFK Skövde innan halvtid och Otter har varit skadad ett tag. Hur är det med Otter, är han redo för spel?
- Otter är redo för spel igen, dock lite matchotränad så vart han står just nu får han visa på söndag.

H6:an Erkan Demirbag har missat de tre senaste matcherna. Är han skadad eller varför har inte han varit med?
- Erkan har haft en efterhängsen virusinfektion som kanske ger med sig snart. Hans vara eller inte vara på söndag är fortfarande osäkert.

Tidigare gjorde även V9:an Alexander Järkehed några matcher men han har inte varit med de senaste 8 matcherna. Även Kenneth Karlsen på V6 har varit borta länge och bara spelat de två första omgångarna. Vad har hänt med grabbarna?
- Järkehed har haft axelsmärtor under säsongen och inte kunnat gå för fullt. Nu har MR visat att det var en flisa lös i nyckelbenet. Kenneth råkade ut för en olycka som har orsakat ryggproblem.

Tråkigt värre. På vilket sätt märks det i truppen att det är en avgörande match på söndag?
- Det är ganska laddat i alla möten just nu, bra tryck på träningarna och ett allmänt skönt lugn som sprider sig. Tror de är toksugna att spela den här matchen nu.

Läget i truppen inför söndag?
- Truppen tas ut på lördag och fram till dess så håller vi på detta.

Om ni tar er till kval, vad vet du då om era potentiella motståndare BK Heid eller Alstermo IF?
- Vi har mött dem tidigare med blandat resultat. Nu kan det gälla kval och då kan allt hända.

Tack för intervjun Tommy och lycka till!
- Tack detsamma!

***

Efter HK Country hittar vi Tyresö IF.

Ni har inte saken i era egna händer utan måste själva hoppas på att HK Country förlorar samtidigt som ni själva tar minst en poäng. Dina tankar om matchen i Skövde?
- Jag är övertygad om att RP IF Linköping vinner och jag tycker att de har ett spel som passar HK Country illa även om de är starka hemma. Jag tror att chanserna är 60-40 till RP IF Linköpings fördel.

Vad tror du om er egen match mot redan klara seriesegraren HK Eskil?
- Såklart en tuff match. HK Eskil är seriens mest kompletta lag, vilket gör att man inte kan prioritera som man kanske kan gör mot vissa lag. Om vi kan få en bra start och hänger med och det blir en jämn match kommer vår vilja att avgöra.

Ni vann mot HK Eskil i seriepremiären med 29-27. Är det något ni kommer ta med er från spelet i den matchen eller är förutsättningarna annorlunda nu?
- Det känns som att det var i ett annat liv, så länge sedan känns det. Tror inte att det påverkar någonting.

På vilket sätt märks det i truppen att det avgörs nu på söndag?
- Det har varit lite bättre inställning på träningarna sista veckorna, så visst märks det.

Har ni i dagsläget alla spelare tillgängliga?
- Tyvärr fick vi en allvarlig skada i tisdags. Vi har bara tre niometare tillgängliga, så vi kommer gå runt lite med någon kantspelare också. Det är verkligen "Tid För Hjältar".

Om ni tar er till kval, vad vet du då om era potentiella motståndare BK Heid och Alstermo IF?
- Vet ingenting om något lag i södra serien. Jag utgår från att varken RP IF Linköping eller HK Country scoutat heller. Det vore att lägga fokus på fel saker. Tänk att förlora avgörande matchen för att man fokuserade på fel lag. Det kan man göra om man går vidare.

Tack för intervjun Brejding och lycka till!
- Tack detsamma!

***

Och sist, men inte minst, har vi RP IF Linköping.

Mats "Näsa" Carlsson, ni inte saken i egna händer. Vinst är ett måste för att nå allsvenskt kval samtidigt som Tyresö IF behöver förlora eller max ta en poäng men då har vi en målskillnadshistoria. Dina tankar om matchen i Eskilstuna som kan påverka för er del?
- Visst finns det lite tankar om matchen i Eskilstuna hur det kommer att gå där men det är ju inget vi kan påverka. Så vi måste ju göra vårt innan. Vinner inte vi så blir det ointressant hur det går där.

Vad tror du om er egen match mot HK Country?
- Jag tror på en jämn tillställning där det lag som har bäst försvar för dagen och kan få till fas 1- och 2-spelet bäst vinner.

Ni vann mot HK Country i seriepremiären med 29-28. Är det något ni kommer ta med er från spelet i den matchen eller har er taktik förändrats efter att Blomqvist skadade sig och Wiiand satsade på studierna, som var med i den matchen?
- Nej, det var ju i första omgången vi möttes. Mycket har förändrats sen dess med spelare som kommit och gått i båda lagen. Vad beträffar Blomqvist och Wiiand så har det ju funkat ganska bra utan dem. Förutom när Blomqvist varit med på bänken vid 5 tillfällen. Det har resulterat i 4 torsk och 1 vinst, som kom mot er, så nu får han vara på läktaren denna gång. Vi har våran matchplan klar hur vi vill spela.

Haha, bäst att Blomqvist kommer tillbaka och spelar snart för där är han vass. Är M6:an och försvararen Sebastian Storm tillgänglig för spel efter sin utlandsvistelse med plugget?
- Sebastian har kommit hem men är inte aktuell för spel än.

I seriepremiären hade ert kommande motstånd M6:an Robin Wärn som gjorde 7 mål men även Jimmy Otter på H9 som gjorde 6 mål. Wärn är inte med nu men Otter verkar göra comeback efter sin av skada. Har ni bra koll på motståndarna annars?
- Ja, vi såg matchen mot IK Cyrus för någon vecka sedan men trots allt är det nog viktigare att vi får vårt spel att fungera. Lägger inte så stor vikt på våra motståndare.

HK Country gjorde många mål på M6 så länge Wärn spelade. Förändrar det er taktik något att han inte längre är med?
- Klart att det blir ett lite annorlunda tänk men vi kör vårt och det finns många andra bra spelare som har klivit fram i HK Country.

På vilket sätt märks det i truppen att det avgörs på söndag?
- Inget specielt utan vi tar det som en vanligt match som vi vill vinna.

Läget i truppen inför söndag?
- Läget är kanon med alla hela och friska i dagsläget (läs onsdag, reds anm) så vi räknar med att komma med det bästa vi har att tillgå.

Om ni tar er till kval, vad vet du då om era potentiella motståndare BK Heid och Alstermo IF?
- Om vi går till kval så räknar vi med BK Heid. I dagsläget vet vi inget men om det blir aktuellt så kommer vi att använda de kontakter vi har i södra serien. Känns ju som att vi har ganska god tid på oss, den första matchen spelas 28 mars i Linköping om allt går våran väg.

Tack för intervjun Mats och lycka till!
- Tack detsamma!

Inga kommentarer: