onsdag 28 mars 2012

Simon Karlsson vann även straffmålsligan

Det blev rätt tätt i toppen av straffmålsligan när vi summerar efter säsongen. Simon Karlsson i Strömnäs GIF var dock bäst av alla och bloggen har fått en kommentar från straffspecialisten.


Klicka på bilden för större format.

Du vann skytteligan och så även straffmålsligan. Ditt fina straffskytte höll sig säsongen igenom och du landade på fina 87,5% efter 48 straffar och 42 straffmål. Tyvärr fick ni minst straffar av samtliga lag i serien. Har du någon förklaring till det? För lite inspel? Eller för få som stack dit näsan i luckorna?
- Ja det är väl precis så att vi inte hade samma uppoffrande spelstil som många andra lag, utan istället gillade att skjuta utifrån. Gissningsvis borde vi då vara det lag som fick minst utvisningar med oss under säsongen och jag tänker på att statistiken för straffar och utvisningar går lite hand i hand, men det där har du säkert stenkoll på. Vad gäller inspel kan jag tycka att vi inte lyckades utnyttja vår M6:a Rickard Jonsson maximalt. Han fixade nog de flesta av våra straffar från just den positionen. Rickard hade god utdelning när vi väl lyckades få in bollen till honom. Antingen blev det mål, utvisning och/eller straff. Samtidigt har vi endast haft ett fåtal gånger att finslipa spelet tillsammans, vilket är en faktor. Får ge Brejding rätt i den aspekten då han i sin blogg skrev att alla lag kommer bli bättre och bättre under säsongen, medan vi inte kommer göra samma framsteg på grund av de få träningar vi haft tillsammans.

Tackar för din redogörelse Simon. Tyvärr har jag inte koll på det här med hur många utvisningar lagen fått med sig utan bara summerat antalet utvisningar varje spelare fått och därmed också summan för varje lag. Men det kan säkert vara så att ni är ett av lagen som fick minst utvisningar med er. Så, tack för den här gången Simon och lycka till framöver!
- Tack detsamma!

Inga kommentarer: